Klaar om Slecht Nieuws te Brengen

Online cursus Klaar om Slecht Nieuws te Brengen

Deze training is speciaal ontworpen voor iedereen die wel eens slecht nieuws moet brengen aan een ander. Elke dag doe je een stukje van je voorbereiding en krijg je belangrijke tips en tricks om het gesprek goed te laten verlopen. Zo ben je optimaal voorbereid op de dag van je slechtnieuwsgesprek.

Slecht nieuws brengen hoeven de meeste mensen (gelukkig) niet al te vaak te doen. Sommige mensen zelfs maar een enkele keer. Prettig voor hen maar niet voor de ontvanger van het nieuws. Die zit tegenover een ongeoefend persoon die stuntelig slecht nieuws brengt. Dit zorgt vaak voor nare situaties, verdriet en zelfs conflicten. Toch kan je met een aantal goede technieken en wat oefening zorgen dat de kwaliteit van het gesprek sterk verbeterd en het nieuws wat prettiger aan komt.
In deze korte Online Training bereid je jezelf voor op een slechtnieuwsgesprek. De training is opgebouwd om te volgen richting je gesprek. Je start hem dus een week van tevoren. Elke dag doe je een stukje van je voorbereiding en krijg je belangrijke tips en tricks om het gesprek goed te laten verlopen. Zo ben je optimaal voorbereid op de dag van je slechtnieuwsgesprek.

Duur van de online cursus Klaar om Slecht Nieuws te Brengen 

De online cursus “Klaar om Slecht Nieuws te Brengen” duurt ongeveer 5 dagen op basis van circa 10 tot 15 minuten per dag. Je kunt de training uiteraard ook in een kortere periode afronden.  

Doelgroep

Er is geen instapniveau nodig voor deze training. De training is speciaal ontworpen voor iedereen die wel eens slecht nieuws moet brengen aan een ander. Het is niet noodzakelijk dat je in een leidinggevende positie zit. We kiezen een brede benadering waardoor het ook bruikbaar is als je projectleider, leverancier of gewoon collega bent.

Leerdoelen

Als je deze training hebt afgerond: Kun jij uitleggen door welke psychologische fasen de slechtnieuwsontvanger gaat en hoe je daarop inspeelt Kun jij een verantwoord slechtnieuwsgesprek voeren in elke context Weet je niet alleen wat je tijdens het gesprek moet doen, maar ook ervoor en erna Kun je jezelf behoeden voor de meest gemaakte fouten omtrent het voeren van een slechtnieuwsgesprek

Toetsing

Je zal een bewijs van deelname ontvangen, door middel van een certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, Dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.