Mensen mobiliseren (MBA)

Online cursus Mensen mobiliseren (MBA)

Bedrijfsvoering moet goed worden uitgevoerd (door bv werknemers en leveranciers) en ondersteund (door bv klanten en aandeelhouders). Vanwege deze afhankelijkheid heb je aandacht nodig voor de juiste betrekkingen. Alle stakeholders in een bedrijf hebben namelijk een keuze tussen jou of vele anderen. Ze werken dus alleen mee als ze in voldoende mate krijgen waarvoor ze erin zitten.

Bedrijfsvoering moet goed worden uitgevoerd (door bv werknemers en leveranciers) en ondersteund (door bv klanten en aandeelhouders). Vanwege deze afhankelijkheid heb je aandacht nodig voor de juiste betrekkingen. Alle stakeholders in een bedrijf hebben namelijk een keuze tussen jou of vele anderen. Ze werken dus alleen mee als ze in voldoende mate krijgen waarvoor ze erin zitten. En anders krijg je klachten, ziekmeldingen, obstructie, eisen, druk, slechte exposure, of lopen ze gewoon weg. Aangezien je niet wilt dat dát je werkfocus wordt, moet je alle relevante mensen optimaal mobiliseren. Deze cursus geeft je hiervoor alle invalshoeken.

Doel van de cursus

Doel is je te leren anderen optimaal in beweging te brengen voor hun beste buy-in, opdat je niet of minder te maken hebt met alle mogelijke negatieve “inbreng” van mensen (ziekte, klachten, gebrek aan productiviteit, slechte exposure, etc).

Wat kan of ken je na de cursus

  • Mensen mobiliseren: de relevantie, contexten
  • Human rerource management: in-, door- en uitvoer van mensen, motivatie
  • Tijdelijke verbanden: team management, change management
  • Banden goed houden: stakeholdermanagement, relatiemanagement, cultuurbesef

Duur en studiebelasting

De cursus 'Mensen mobiliseren (MBA)' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die veel omgang heeft met mensen die van belang zijn voor de bedrijfsprestaties. Advies vooropleiding: HBO Bachelor

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Mensen mobiliseren (MBA)' bestaat uit: Video's, Tools voor Persoonlijk Ontwikkeling, Aanbevolen aanpak, certificaat.

Opbouw van de cursus

De cursus begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar dit een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Als je deze niet kijkt mis je niks ten aanzien van dit specifieke onderwerp waarvoor je koos, maar het geeft je wel het gehele raamwerk waarin je “alles van business” kan plaatsen. Daarmee wordt ook de “plek” van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk.

Dan volgt de cursus waar je voor koos (waar je dus ook meteen mee kan starten). Die bestaat uit een aantal video’s, met per video een bijbehorende set slides. Achteraf volgt een toets.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!