Leiderschap & ondernemerschap (MBA)

Online cursus Leiderschap & ondernemerschap (MBA)

Hier ontdek je alle belangrijke gebieden om aan jezelf werken als leider/ondernemer, om zo alles verder te kunnen brengen. In ieder is initiatie en aandrijving van belang. Een bedrijf kan sterk bepaald worden door de personen die dit doen – bijvoorbeeld jij.

Hier ontdek je alle belangrijke gebieden om aan jezelf werken als leider/ondernemer, om zo alles verder te kunnen brengen. In ieder is initiatie en aandrijving van belang. Een bedrijf kan sterk bepaald worden door de personen die dit doen – bijvoorbeeld jij. Deze cursus gaat over leiderschap en ondernemerschap. Het eerste draait om hoe je “volgwaardiger” wordt voor anderen, het tweede om hoe je zelf meer gedaan krijgt. Op beide gebieden is het enorm de moeite waard om aan jezelf te sleutelen.

Doel van de cursus

Doel is je te leren aan jezelf werken als leider/ondernemer, om zo alles verder te kunnen brengen. Leer hoe “volgwaardiger” te worden, en zelf meer gedaan te krijgen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Leiderschap en ondernemerschap: verschillen, aspecten ervan
  • Aan jezelf als leider werken: pad, skills, focusgebieden, eigenschappen
  • Je tot anderen verhouden: stijlen, macht, mensen aansturen, effectief communiceren
  • Ondernemerschap: het ondernemersmodel, hun mindset, persoonlijke effectiviteit

Duur en studiebelasting

De cursus 'Leiderschap & Ondernemerschap (MBA)' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die zich herkent in de rol van leider of ondernemer, en iedereen die ambities of interesse in die richting heeft. Advies vooropleiding: HBO Bachelor

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Leiderschap & Ondernemerschap (MBA)' bestaat uit: Video's, Tools voor Persoonlijk Ontwikkeling, Aanbevolen aanpak, certificaat.

Opbouw van de cursus

De cursus begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar dit een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Als je deze niet kijkt mis je niks ten aanzien van dit specifieke onderwerp waarvoor je koos, maar het geeft je wel het gehele raamwerk waarin je “alles van business” kan plaatsen. Daarmee wordt ook de “plek” van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk.

Dan volgt de cursus waar je voor koos (waar je dus ook meteen mee kan starten). Die bestaat uit een aantal video’s, met per video een bijbehorende set slides. Achteraf volgt een toets.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!