Verpakkingen ontwerpen met Adobe Illustrator

Online cursus Verpakkingen ontwerpen met Adobe Illustrator

Verpakkingen ontwerpen met Adobe Illustrator | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Verpakkingen kun je prachtig ontwerpen in Adobe Illustrator.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je hoe je een tempalte voor een verpakking voorbereid. Hoe je de stansvorm, de vouwlijnen en de afloop op de juiste manier voorbereid in het document.Je leert hoe je gebruik kunt maken van bijzondere inkten als neonkleuren, goud en zilver en hoe je veredelingstechnieken technisch moet voorbereiden als het maken van een blinddruk.Vervolgens behandelt deze cursus veelgebruikte en zeer handige illustratietechnieken voor het creëren van speelse achtergronden, lijnenspellen en illustratieve details.
 

Wat kan en ken je na deze cursus

In deze cursus leer je hoe je een template voor een verpakking voorbereid. Hoe je de stansvorm, de vouwlijnen en de afloop op de juiste manier voorbereid in het document.Je leert hoe je gebruik kunt maken van bijzondere inkten als neonkleuren, goud en zilver en hoe je veredelingstechnieken technisch moet voorbereiden als het maken van een blinddruk.

Er wordt in deze cursus ook veel aandacht besteed aan veelgebruikte en zeer handige illustratietechnieken voor het creëren van speelse typografie, achtergronden, lijnenspellen en illustratieve details. Dit voornamelijk aan de hand van echte voorbeelden van verpakkingen.

Duur en studiebelasting

De cursus 'verpakkingen ontwerpen met Illustrator' duurt ongeveer 2,5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen en opdrachten. De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Vormgevers, DTP-ers en ontwerpers die zich willen bekwamen in het ontwerpen en druktechnisch correct voorbereiden van verpakkingsontwerpen in Adobe Illustrator.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Het is belangrijk dat je al goede beheersing hebt van Adobe Illustrator want in deze cursus gaan we direct de diepte in om verpakkingen op de juiste manier voor te bereiden en te ontwerpen. Het kunnen vervaardigen van tekst en illustraties en het werken met transformaties, effecten, vectoren, vormgevingsvenster, patronen en verlopen moet geen probleem zijn als je het maximale uit deze cursus wilt halen.

 

Creativiteit
Durf
Klantgerichtheid
Omgang met details
Toekomstvisie