Maak toegankelijke PDF’s voor visueel gehandicapten

Online cursus Maak toegankelijke PDF’s voor visueel gehandicapten

Maak toegankelijke PDF's voor visueel gehandicapten | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

De meeste vormgevers en DTP’ers creëren hun publicaties met Adobe InDesign. Van daaruit worden de documenten ook digitaal voorbereid voor print, drukwerk of digitale publicatie. Het meest gebruikte formaat voor digitale publicatie en -uitwisseling is de PDF. De standaard PDF levert heel wat problemen op qua leesbaarheid voor onder andere visueel gehandicapten. Vind jij het belangrijk dat jouw PDF voor iedereen toegankelijk is, dan biedt deze cursus Toegankelijke PDF uitkomst.

Door het volgen van deze cursus vergroot je je beroepsspecifieke vaardigheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.0.)

Er zijn webrichtlijnen geschreven door W3C met het doel de beschikbaarheid van digitale informatie voor iedere gebruiker te garanderen. Deze zijn gebaseerd op internationale open standaarden en bij toepassing voldoen websites aan de internationale verplichtingen op basis van het Gehandicaptenverdrag van de Verenigde Naties (VN).

Wettelijke verplichting

Ook de overheid en semi-overheid volgen deze leidraad. Sinds juli 2018 zijn alle overheids- en semi-overheidsinstanties wettelijk verplicht hun webcontent toegankelijk te publiceren. Dus de websites, maar ook alle downloads op die sites als bijvoorbeeld PDF’s . Werk je bij of in opdracht van zulke bedrijven, dan is het kunnen maken van een toegankelijke PDF dus een must!

Aanvullend leermateriaal

Hieronder staan enkele suggesties voor meer informatie over dit onderwerp of verbreding ervan.
Cursus: Toegankelijke PDF's met InDesign en Word conform WDO

 

Creativiteit
Klantgerichtheid
Ontwikkelen medewerkers
Toekomstvisie