Karakters bouwen voor video’s en games

Online cursus Karakters bouwen voor video’s en games

Karakters bouwen voor video's en games | Een boeiende en praktische online cursus inclusief live online colleges.

Cinema4D is een professioneel 3D modelleerprogramma. Je hebt een personage of karakter ontworpen en wilt deze tot leven laten komen in een videoproductie of game. Dan moet deze wel precies op de juiste manier goed gemodelleerd en opgebouwd zijn uit de juiste componenten. Pas dan kun je met de juiste textuur en UV Layout precies het gewenste uiterlijk creëren.

Doel van de cursus

In deze cursus worden alle facetten behandeld die komen kijken bij het ontwerpen, bouwen, Riggen en textureren van een complete robot. De kracht van Cinema4D is dat je de programma-omgeving niet hoeft te verlaten. Vanaf het eerste ontwerp, modelleren, Riggen, UV Lay-out en textureren, blijf je binnen Cinema4D.
Je gaat een complexe UV-Layout maken van alle onderdelen waaruit de robot zal bestaan. Aan het eind van de cursus heb je een robot gebouwd die is voorzien van een textuur en een Rig, productie-klaar voor video, animatie of Game.

Wat ga je leren

  • Je leert hoe je een professioneel inzetbaar karakter in Cinema4D bouwt van ontwerp naar 3d model met textuur. 
  • Het ontwerpen van een personage of karakter
  • Van ontwerp naar 3D model
  • Het modelleren van alle lichaamsdelen
  • UV mappen maken van alle lichaamsdelen
  • Het karakter voorzien van skelet en bewegende delen (rigging)
  • Algemene kennis omtrent texturen
  • Het texturen van alle onderdelen van het 3D model

Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 4 uur en 47 minuten met een studiebelasting van ca. 20 tot 25 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Zij die zich verder willen bekwamen in het ontwerpen, bouwen, Riggen en textureren van 3D personages en karakters binnen Cinema 4D.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Je moet de beschikking hebben over de Studio-versie van Cinema4D. Daarnaast is goede kennis en vaardigheden van het programma C4D belangrijk. Mocht je niet beschikken over deze voorkennis dan is onze cursus ‘Starten met Cinema 4D‘ een heel goede basis.

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. 

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent. 

Creativiteit
Informatie-analyse
Omgang met details
Vasthoudendheid