Actief luisteren

Online cursus Actief Luisteren

Actief luisteren is een zeer praktische vaardigheid die je helpt andere te begrijpen, maar ook dingen beter te onthouden en effectiever gesprekken te voeren. Aandachtig en actief luisteren kan je in veel situaties helpen, of je nu collega, coach, leidinggevende of zelfs partner bent.

In de online cursus “Actief luisteren in het kort” leer je om anderen goed te begrijpen. Actief luisteren is een zeer praktische vaardigheid die je helpt andere te begrijpen, maar ook dingen beter te onthouden en effectiever gesprekken te voeren. Aandachtig en actief luisteren kan je in veel situaties helpen, of je nu collega, coach, leidinggevende of zelfs partner of ouder bent actief luisteren is belangrijk. Tijdens deze training leer je bijvoorbeeld over samenvatten, (door)vragen, verschillende soorten vragen en het reflecteren van gevoelens. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten van actief luisteren.

Duur van de online cursus

De online training “Actief luisteren in het kort” duurt ongeveer 1 week. Elke dag worden er kleine hoofdstukken behandeld, op deze manier sla je alles goed op.

Doelgroep

Deze cursus is perfect geschikt als je wil leren actief te luisteren naar andere. Heb je moeite je aandacht er bij te houden of is het lastig samen te vatten wat je gesprekspartner hiervoor gezegd heeft? Dan is deze online training wat voor jou.

Lesmaterialen

Deze online cursus bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Certificaat

Na het volgen van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!