RET-methode in het kort

Online cursus RET-methode in het kort

De RET methode helpt je voor jezelf of voor anderen te rationaliseren en gedachten en aannames los te koppelen van situaties en gebeurtenissen. In deze online cursus leer je wat de RET methode precies inhoudt en hoe je de methode kunt gaan toepassen.

Rationeel Emotieve Therapie. Zo zwaar als het klinkt, is het helemaal niet. Maar wel effectief. De RET methode helpt je voor jezelf of voor anderen te rationaliseren en gedachten en aannames los te koppelen van situaties en gebeurtenissen. Een slimme manier om anderen beter te leren begrijpen en om te kunnen gaan met onzekerheid bijvoorbeeld. In deze online cursus leer je wat de RET methode precies inhoudt en hoe je de methode kunt gaan toepassen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'RET-methode in het kort' leer je wat de RET-mehode is en hoe je hem kunt toepassen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Rationaliseren van gedachten
  • Anderen beter begrijpen
  • Inzicht in de RET-methode
  • Snappen hoe je de RET-methode kunt toepassen

Duur en studiebelasting

De online training 'RET-methode in het kort' duurt ongeveer 1 week. Elke dag komt er een kort onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze online training is perfect geschikt als je wilt gaan werken met de RET methode. Voorkennis is niet nodig.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Reflecteren, Leren, Rationaliseren.

Lesmaterialen

De online cursus 'RET-methode in het kort' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.