Sollicitatiegesprekken voeren

Online cursus Sollicitatiegesprekken voeren

In deze online cursus 'Sollicitatiegesprekken voeren' leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om te solliciteren, zoals een goede voorbereiding. Na deze training weet je wat je kan verwachten tijdens een gesprek. Je weet hoe je je goed kan voorbereiden en hoe je vragen scherp en duidelijk kan beantwoorden. Zo word je echt goed in het voeren van een sollicitatiegesprek!

Solliciteren is een vak apart. In deze online cursus 'Sollicitatiegesprekken voeren' leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om te solliciteren. Na deze training weet je wat je kan verwachten tijdens een gesprek. Je weet hoe je je goed kan voorbereiden en hoe je vragen scherp en duidelijk kan beantwoorden. Zo word je echt goed in het voeren van een sollicitatiegesprek!

Doel van de cursus

De online cursus 'Sollicitatiegesprekken voeren' geeft jou als (potentiële) sollicitant zicht op wat je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten. Na afloop weet je hoe je je goed kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. De cursus helpt je om beter sollicitatiegesprekken te voeren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van basisvaardigheden solliciteren
  • Kennis van verloop van een sollicitatiegesprek
  • Voorbereiden op een sollicitatiegesprek
  • Scherp en duidelijk beantwoorden van vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Duur en studiebelasting

De online training 'Sollicitatiegesprekken voeren' duurt ongeveer 5 weken. Iedere dag wordt er een klein stukje behandeld, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze online training is er voor iedereen die werkzoekend is of van plan is te wisselen van werkgever. Iedereen die goed wil worden in het voeren van een sollicitatiegesprek als sollicitant kan deze training volgen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Presenteren, Formuleren, Communiceren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Sollicitatiegesprekken voeren' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Test,  Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een bewijs van deelname als certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.