IPMA

Online cursus IPMA

IPMA-D is een internationaal erkende certificering voor de beginnende projectmanager, waarbij de kandidaat getest wordt op zijn of haar kennis over 28 competenties. Deze online introductie cursus is niet ‘certificerend’, maar legt de perfecte basis op weg naar officiële certificering.

IPMA-D is een internationaal erkende certificering voor de beginnende projectmanager, waarbij de kandidaat getest wordt op zijn of haar kennis over 28 competenties. Deze competenties bestrijken een groot aantal projectmanagement onderwerpen, zoals planning, budgettering, risicomanagement, scope, projectorganisatie, persoonlijke communicatie, leiderschap, conflicten, strategie, agile en scrum. Deze online introductie cursus is niet ‘certificerend’, maar legt de perfecte basis op weg naar officiële certificering.

Doel van de cursus

In de online cursus 'IPMA' leer je de basisbeginselen van projectmanagementmethoden. Deze introductiecursus is niet certificerend maar bereidt je voor op de officiële certificering als projectmanager. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Basiskennis van methoden projectmanagement
  • Managen van niet-complexe projecten
  • Beter voorbereid op weg naar officiële certificering IPMA-D

Duur en studiebelasting

De online training 'IPMA' duurt ongeveer 5 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is speciaal bedoeld voor beginnende projectmanagers, die nog geen of alleen kleine projecten hebben geleid. 

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen,  Managen, Plannen en organiseren.

Lesmaterialen

De online cursus 'IMPA' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Bij de online cursus 'IPMA' is er geen toetsing.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.