Outputgericht sturen

Online cursus Outputgericht sturen

Aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten. Je stuurt dus medewerkers aan op het zorgen voor de juiste opbrengsten. Dit kan los gezien worden van werktijden en werklocatie. Zijn je medewerkers altijd buiten de deur dan kan je immers niet controleren of ze wel aan het werk zijn. Kijken naar resultaten werkt dat beter. In deze online cursus ga je hier dieper op in.

Outputgericht sturen gaat over leidinggeven op basis van resultaten. Vanuit het verleden wordt vooral vaak gestuurd op throughput. Ofwel waar werkt iemand aan, is diegene druk en is hij/zij aanwezig. In sommige beroepen is dit belangrijk, maar aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten. Je stuurt dus medewerkers aan op het zorgen voor de juiste opbrengsten. Dit kan los gezien worden van werktijden en werklocatie. Daarom gaat resultaatgericht sturen ook vaak samen met die transitie naar Het Nieuwe Werken. Zijn je medewerkers altijd buiten de deur dan kan je immers niet controleren of ze wel aan het werk zijn. Kijken naar resultaten werkt dat beter.


In de online cursus “Outputgericht sturen” leer je hoe je de overgang maakt naar het outputgericht sturen. Je leert hoe het precies werkt, welke kaders er zijn en wat dit vraagt van jou en je medewerkers.

Duur van de online cursus

De online training “Outputgericht sturen” duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kan opslaan.

Doelgroep

Outputgericht sturen is voor iedereen in een leidinggevende positie die de vrijheid heeft om medewerkers aan te sturen. De training is met name geschikt voor mensen die overwegen de transitie naar outputgericht sturen te maken.

Lesmaterialen

De online training “Hoe werkt de gemeente bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Certificaat

Na het volgen van de online cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Leiderschap