Introductie elektrotechniek

Online cursus Introductie Elektrotechniek

Elektriciteit is tegenwoordig overal. In ons huis was dat al normaal, maar tegenwoordig zijn zelfs auto's en fietsen elektrisch. Daarnaast hebben mensen meer en meer apparaten die stroom nodig hebben. Maar hoe werkt dit nu precies? Waar komt stroom vandaan, hoe kan je het reguleren en opslaan? Dat leer je in deze Online cursus.

Elektrotechniek zorgt voor vooruitgang. Bij bijna alles wat je doet - of je nu telefoneert, je computer gebruikt, (smart)televisie kijkt, mobiele apparaten bedient of de verwarming hoger zet met je telefoon via de app - ben je afhankelijk van goed functionerende elektrotechniek. 

Elektriciteit is tegenwoordig overal. In ons huis was dat al normaal, maar tegenwoordig zijn zelfs auto's en fietsen elektrisch. Daarnaast hebben mensen meer en meer apparaten die stroom nodig hebben. Maar hoe werkt dit nu precies? Waar komt stroom vandaan, hoe kan je het reguleren en opslaan? Dat leer je in deze Online cursus. Leer veilig werken met Electra en begrijp hoe het precies werkt met stroom, spanning, weerstand en kortsluiting.

Duur van de online cursus

De online training “Introductie Elektrotechniek” duurt ongeveer 3 weken. Elke dag wordt er een klein hoofdstuk behandeld, dit is zodat je alle informatie goed opslaat.

Doelgroep

Deze introductie in Elektrotechniek begint bij het begin. Voorkennis of technische ervaring heb je dus niet nodig om te starten. De module is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in elektrotechniek. Of het nu is uit interesse of omdat je wilt ervaren of het vakgebied iets voor je is.

Leerdoelen

Je leert in deze training wat elektriciteit precies is, hoe het ontstaat en op welke wijze het verwerkt zit in alle apparaten en daarmee ons dagelijks leven. Ook leer je over veiligheid en het meten van spanning alles wat je nodig hebt voor een goed basisniveau aan kennis.

Lesmaterialen

De online training “Introductie Elektrotechniek” bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat

Toetsing

Bij de online cursus “Introductie Elektrotechniek” is er aan het eind van de training een terugblik met vragen.

Certificaat

Na het afronden van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!