Projectmatig werken

Online cursus Projectmatig werken

Deze online cursus "Projectmatig werken" gaat over je werk goed organiseren. We starten met planmatig werken in je dagelijkse bezigheden en bouwen uit naar het organiseren van een klein project.

Deze online cursus helpt je om projectmatig te werk te gaan en maakt deel uit van het thema persoonlijke effectiviteit.

Projectmatig werken is een manier van werken om klussen, activiteiten en opdrachten doelgericht, resultaatgericht en efficiënt uit te voeren. De termen doelgericht, resultaatgericht en efficiënt spelen de hoofdrol bij projectmatig werken. Doelgericht (WAAROM) gaat over de mate waarin iets bijdraagt aan het doel, dus het effect dat bereikt wordt. Resultaatgericht betekent dat alle taken en activiteiten die worden uitgevoerd een concreet en helder resultaat of product opleveren, ofwel het WAT van een project. Efficiënt (HOE) betekent letterlijk ‘zo veel mogelijk doen met zo weinig mogelijk middelen’ en richt zich op het resultaat van een project.

Deze online cursus "Projectmatig werken" gaat over je werk goed organiseren. We starten met planmatig werken in je dagelijkse bezigheden en bouwen uit naar het organiseren van een klein project. Van idee over een project (WAAROM) tot aan een goede uitvoering en afsluiting van het project (HOE) wordt je meegenomen en wordt je bewust van alle noodzakelijke stappen die moeten worden genomen om tot een succesvol en tastbaar projectresultaat te komen.

Duur van de online cursus

De online training "Projectmatig werken" duurt ongeveer 3 weken. Elke dag wordt er een klein hoofdstuk behandeld, dit is zodat je alle informatie goed opslaat.

Doelgroep

Iedereen die wil kennismaken met alle facetten van het projectmatig werken. Mensen die werken of gaan werken in projectteams en meer willen weten over hoe een project op te zetten, uit te voeren en af te sluiten.

Leerdoelen

Je eigen werk strak organiseren, Je rol helder afbakenen, Je effectiviteit vergroten.

Lesmaterialen

De online training "Projectmatig werken" bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat

Toetsing

Bij de online training "Projectmatig werken" is er aan het eind van de training een terugblik met vragen.

Certificaat

Na het afronden van de online cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Leiderschap - 2019 - Professionalisering