Performance management
Leerlijn

Performance management

Voor veel organisaties wordt de markt waarin ze opereren steeds dynamischer en moet aan toenemende uitdagingen het hoofd geboden worden. Onder andere veeleisende klanten, kortere doorlooptijden en een grote toename van technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de aandacht voor Performance Management in de laatste jaren een grote vlucht heeft genomen.

Performance management is het sturen op organisatiedoelen en resultaten. De eerste stap is het benoemen van deze doelen. Die vinden we doorgaans in de strategie van de organisatie in termen als omzet, marge, nieuwe producten, beter voorraadbeheer, minder retouren of uitval, grotere klantgerichtheid. Vervolgens kan men met een systeem van indicatoren, op basis van regelmatige rapportages, de resultaten bijhouden.

Deze boeiende leerlijn bestaat uit een aantal online trainingen die stapsgewijs helpen bij het implementeren van performance management in uw organisatie. 

Waarom zou je een cursus 'Persoonlijke effectiviteit' volgen? Om te leren hoe jij of je medewerkers nog beter kunnen functioneren, bijvoorbeeld. En heb je het gevoel dat er de laatste tijd wat aan je motivatie mankeert? In zulke gevallen is deze online training een absolute aanrader.

Outputgericht sturen gaat over leidinggeven op basis van resultaten. Vanuit het verleden wordt vooral vaak gestuurd op throughput. Ofwel waar werkt iemand aan, is diegene druk en is hij/zij aanwezig. In sommige beroepen is dit belangrijk, maar aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten.

Wil je starten met het nieuwe werken? Of gaat je organisatie er mee aan de slag, maar weet je nog niet wat je te wachten staat? Deze online training geeft je de voorsprong die je nodig hebt om effectief over te gaan naar het nieuwe werken. Van resultaatgerichte afspraken tot de juiste werkplek kiezen bij het werk dat je te doen staat.

In deze training worden de kwaliteiten van een goed team besproken. Ook wordt er behandelt wat de meest voorkomende valkuilen zijn en de diverse functies of rollen die teamleden kunnen vervullen.