Leiderschap voor hoger management
Leerlijn

Leiderschap voor hoger management

Deze leerlijn "Leiderschap" is speciaal samengesteld voor het hoger management van organisaties. Hij bevat naast een aantal online trainingen tevens een professionlele DISC persoonlijkheidstest. Om succesvol leiding te geven aan anderen is het vooral belangrijk om ook jezelf goed te kennen. 

De leerlijn " Leiderschap voor hoger management" is speciaal samengesteld voor het hoger management van organisaties en bestaat uit een professionele DISC persoonlijkheidstest, een 4-tal online trainingen op HBO niveau en 2 aanvullende extra trainingen om je kennis nog verder te verdiepen.

De trainingen omvatten thema's als:

  • Coachend Leiding geven
  • Managment en Organisatie
  • Organisatie psychologie
  • Output gericht sturen

Naast deze selectie met online trainingen staan er nog een twee tal aanbevolen extra trainingen: Change Management ( Engelstalig ) en " Het nieuwe Werken".

Na het volgen van deze leerlijn ben je uitstekend gekwalificeerd om goed en succesvol leiding te geven aan je team. Na afronding van de iedere afzonderlijke training uit de leerlijn ontvang je een certificaat van de desbetreffende aanbieder. De afzonderlijke trainingen bestaan verder uit een E-Book, Vervolgadvies en een Evaluatie.

Het volgen van de gehele leerlijn neemt afhankelijk van je studietempo circa 6 tot 8 weken in beslag.

Een goede leider kent zichzelf. Vandaar dat we deze leerlijn starten met een professionele DISC persoonlijkheidstest. Zo weet je precies waar jouw positieve en eventueel mindere eigenschappen liggen.

Nadat je een beter inzicht hebt gekregen in je persoonlijkheid starten we de leerlijn met een nuttige online training" Coachend leidinggeven". Leiding geven kan namelijk op verschillende manieren. Een leiderschapsconcept dat de laatste jaren hoe langer hoe meer terrein wint, is datgene waarin de leidinggevende vooral de rol van coach speelt.

Na deze nuttige training gaan we wat dieper in op organisatiestructuren. Deze online training leert je stapsgewijs elke dag meer over management en hoe organisaties in elkaar (kunnen) steken. Je legt een basis vanuit waar je jouw organisatie effectiever kan aansturen en inrichten.

Nu je je verder hebt verdiept in organisaties en structuren is het goed om wat meer verdieping te krijgen hoe organisaties exact werken. Heb jij je bijvoorbeeld altijd afgevraagd hoe teamdynamiek precies werkt en waarom groepen mensen in een organisatie zich altijd op een bepaalde manier gedragen? We gaan in deze training in op diverse modellen en theorieën en daardoor leer je kijken naar de psychologie van de mens in een organisatie. Dit helpt je om mensen beter te begrijpen, makkelijker aansluiting te vinden en effectiever richting te kunnen geven aan de mensen in een organisatie.

De laatste online training in deze leerlijn is "Outputgericht sturen" de training gaat over leidinggeven op basis van resultaten. Vanuit het verleden wordt vooral vaak gestuurd op throughput. Ofwel waar werkt iemand aan, is diegene druk en is hij/zij aanwezig. In sommige beroepen is dit belangrijk, maar aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten. Je stuurt dus medewerkers aan op het zorgen voor de juiste opbrengsten. Deze training gaat je hier ongetwijfeld bij helpen.

Na deze laatste nuttige training is de leerlijn "Leiderschap voor hoger management" afgerond en heb je veel geleerd over leiderschap.Naast een stevige theoretische basis heb je ongetwijfeld veel nuttige praktische suggesties gehad. Onderstaand vind je nog een aantal aanvullende trainingen die nog meer verbreding over dit thema bieden. Heel veel succes met het in de praktijk brengen van goed leiderschap!