Introductie nieuwe medewerkers
Leerlijn

Introductie nieuwe medewerkers

Om een indruk te geven van wat een leerlijn kan doen voor uw organisatie biedt HOBP een leerlijn aan voor al uw medewerkers. Deze leerlijn is geheel gratis en kunt u aan al uw nieuwe medewerkers aanbieden. 

 

Met een leerlijn voor nieuwe medewerkers laat u al vanaf dag één zien wat in uw organisatie belangrijk is. Deze leerlijn " Introductie van nieuwe medewerkers" is een voorbeeld hoe zo'n leerlijn opgebouwd kan worden. Elk belangrijk thema, dat voorkomt in uw jaarplan, kan in een leerlijn onder de aandacht worden gebracht van (nieuwe) medewerkers. 

U kun op deze manier de focus leggen op voor u belangrijke thema's.

De professionele DISC persoonlijkheidstest helpt om een betrouwbaar beeld te krijgen van de persoonlijkheid van een medewerker en geeft inzicht in hoe hij/ zij reageert op bepaalde situaties. 

Wanneer je in een commerciële functie of een commerciële omgeving werkt, zijn je klanten: personen, consumenten, bedrijven of instellingen. In de zorg zijn de patiënten je belangrijkste klanten en bij de overheid burgers. Zodra je in een organisatie of in een team met collega's samenwerkt, zijn ook zij jouw klanten. En zelf ben je, vaker dan je beseft, ook klant.

Op de werkvloer ontwikkelt iedereen na verloop van tijd een eigen stijl. Dat geldt zeker ook voor het plannen van werkzaamheden. In deze training leren medewerkers de grondbeginselen van doelgericht plannen.