Social Media basis

Online cursus Social Media basis

Deze online training is bedoeld voor mensen met weinig kennis van sociale media. De verschillende 'social media tools', zoals Facebook, Youtube en Twitter worden individueel uitgelicht en besproken.

Social media' is een verzamelnaam voor online platforms waarbij gebruikers de inhoud verzorgen en waarbij de nadruk ligt op interactie en dialoog tussen de gebruikers. Naast eigen berichten kun je reacties plaatsen op berichten van anderen, en zij op die van jou. Sociale media worden daarom ook als een goede manier gezien om vrienden te vinden; zowel digitaal als in het 'echte' leven.

Doel van de cursus

 Sociale media kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om je gezondheid. Je kunt niet alleen informatie over een bepaalde ziekte of aandoening opzoeken, maar ook meteen in contact komen met artsen of gezondheidsinstellingen, en nieuwsberichten over die aandoening volgen. Verder kun je in contact komen, en ervaringen uitwisselen, met lotgenoten.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Hoe je de aandacht trekt van een doelgroep met uw teksten
  • Hoe je video's deelt en promoot  via social media
  • Hoe je de kernwaarden vertaalt naar je eigen online uitstraling
  • Welke doelen bij je organisatie passen 
  • Hoe je jezelf goed presenteert voor de camera

Duur en studiebelasting

De cursus 'Social Media basis' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 9 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze training is bedoeld voor mensen met weinig kennis van sociale media. De verschillende 'social media tools' worden individueel uitgelicht en besproken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Media duiden, emoties juist gebruiken, Onderzoeken, klantgericht optreden, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Social Media basis' bestaat uit: E-Books, Video's, Bonusmaterialen, Tips.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgerond met een eindtoets.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!