Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Peter Moll

Peter Moll

Gedreven, intrinsiek gemotiveerde inkoper met technisch profiel

Personalia

Leeftijd
58 jaar

Skills, Soft skills

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Gedreven en intrinsiek gemotiveerde inkoper met een technisch profiel. Betrokken, nuchter, recht door zee, elke dag weer een stapje beter en professioneler. Bijdragen aan verbetering van het bedrijfsresultaat.

Ik kom het beste tot mijn recht in een technisch complexe omgeving en de grootste toegevoegde waarde kan ik leveren in een bedrijf waar zowel eigen productontwikkeling als productie plaats vinden.

De maakindustrie is helemaal mijn ding, juist omdat het belang van leveranciers en dus de samenwerking met leveranciers daar zo groot is. Dit betekent dat er juiste en geschikte leveranciers beschikbaar moeten zijn voor de gehele levenscyclus van het portfolio van de onderneming, rekening houdend met de productielocaties. Er is behoefte aan ontwikkelpartners (van schets naar proof of concept bijvoorbeeld), er zijn partijen nodig met wie flexibel en snel de aanloopfase van een nieuw product doorlopen kan worden en leveranciers voor de serieproductie.

Inkoop kortom is dus vooruit kijken en zorgen dat er leveranciers zijn die met de onderneming willen samenwerken en een aktieve bijdrage willen leveren aan het meerjarenplan van de onderneming. Daaraan een bijdrage mogen leveren is voor mij een feest.

DISC, leer mij beter kennen

Om het rapport goed te lezen kijk je naar de vier afzonderlijke scores en de samenhang daartussen. Niemand is 1 kleur. Het geheel wordt bepaald door de mix van de 4 scores.

  • Taakgericht
  • Daadkrachtig
  • Extrovert
  • Inspirerend
  • Mensgericht
  • Stabiel
  • Introvert
  • Conformerend

Hier ben ik écht goed in

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgebouwd in technische projecten en de maakindustrie. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de inkoopactiviteiten van alle daarvoor benodigde onderdelen, componenten en systemen, van eerste schetsontwerp tot prototyping/veldtest tot en met opschaling naar massaproductie. Dit geldt voor zowel standaard koopdelen als speciale maakdelen. Ik heb een zeer uitgebreid internationaal leveranciersnetwerk opgebouwd, inclusief partners voor productontwikkeling (hardware en software) en matrijzenbouw. Het werken met de in de automotive gebruikelijke PPAP-processen om te komen tot formele vrijgave voor serieproductie en continue kwaliteitsverbetering heb ik regelmatig als nieuwe standaard werkwijze helpen opzetten en implementeren. Daarnaast heb ik uiteraard ook kostenbesparingsprogramma’s opgezet en geïmplementeerd en leveranciers- en contractmanagement opgetuigd.

Als zij-instromer ben ik in het inkoop werkveld terecht gekomen na ruim 15 jaar ervaring als technisch product- en marketingmanager in diverse sectoren. Daarbij heb ik de nodige product ontwikkelprojecten aangestuurd. Ik heb dus altijd al intensief samengewerkt met R&D afdelingen, iets wat van grote toegevoegde waarde is in de rol van inkoper in een technische omgeving.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

01/11/2017 – heden: Bravilor Bonamat BV
Strategic Buyer

• Verantwoordelijk voor het strategische en tactische inkoopproces van het ‘E-pakket’ (componenten, draadbomen, elektronica, aandrijvingen, voedingen, etc.).
• In nauwe samenwerking met R&D een nieuwe generatie instant koffiemachines helpen ontwikkelen; van conceptfase naar prototype tot en met start massa-productie.
• Initiëren van de ontwikkeling van een modulair en toekomstvast embedded besturingsplatform.
• Mede verantwoordelijk voor CAPEX-projecten t.b.v. BRAVILOR eigen productie (plaatwerk en kunststof spuitgieten).
• Verantwoordelijk voor kostenbesparingsprogramma’s en reductie werkkapitaal.
• Opzetten en uitrollen contract- en leveranciersmanagement en Supplier Quality Management proces.

01/01/2014 – 31/10/2017: Handicare Group Purchasing
SBU Lead Buyer (Trapliften)

• Verantwoordelijk voor de inkoop van Direct Materials voor de ontwikkeling en serieproductie van trapliften (kunststof, aluminium extrusie en –gieten, elektronica, aandrijvingen, metalen onderdelen, stoelbekleding, samenstellingen, verpakkingsmateriaal, etc.).
• In nauwe samenwerking met R&D de meest kostenefficiënte rechte traplift helpen ontwikkelen; van conceptfase naar prototype tot en met start massa-productie.
• Verantwoordelijk voor kostenbesparingsprogramma’s en reductie werkkapitaal.
• Opzetten en uitrollen contract- en leveranciersmanagement op groepsniveau.
• Resourcing van China naar Europa.

Opleidingen

Opleiding
2011 – 2012
2008 – 2009
1997 – 1998 NEVI-2 (inkoop), een aantal modules
NEVI-1 (inkoop), een aantal modules
Post-HBO Amsterdam, Bedrijfskunde (modulen marketing, bedrijfseconomie en organisatiekunde)
1986 – 1990 Hogeschool Alkmaar, HTS-E (meet en regel techniek), afgestudeerd in Duitsland
1983 – 1986 Hogere Zeevaartschool Den Helder, Scheepswerktuigbouw (afgebroken)
1977 – 1983 OSG Nieuwediep, HAVO (engels, duits, natuur-, wis- en scheikunde)

Cursussen
Prestatie inkoop Privaat (NEVI/Scenter)
Lean Management in de Bouw (ARPA)
Inkoop Category Development training (inhouse, Solvint o.l.v. Frank Rozemeijer)
Inleidende cursussen Verkeersmanagement (PATO Delft)
Franse taal (Maison Descarte Amsterdam)
Communicatieve vaardigheden (Omnium business trainingen)

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Lid Jeugdcommissie Tennisvereniging
Aktieve speler van Tennis en Padel

Werkgebied

  • ALKMAAR 25km
Talentcard®