Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Ton Moonen - Kruger

Ton Moonen - Kruger

Personalia

Leeftijd
66 jaar

Portfolio

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ton Moonen is partner bij corporate recovery-specialist Kruger. Daar staat hij ondernemers bij in herstructureringstrajecten en zet hij zijn sociale vaardigheden en contacten in om betrokken partijen bij elkaar te brengen. Wanneer een ondernemer wil of moet herstructureren, is een efficiënte samenwerking immers noodzakelijk om het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen.

Daarbij ziet Ton Moonen het belang van een cijfermatige analyse in, maar is deze niet heilig. “Analyse van de cijfers stelt niet zo veel voor, als je niet met de mensen in de onderneming in staat bent het noodzakelijke te realiseren”, aldus Moonen over zijn werk bij Kruger.

Zijn sterke interesse in ondernemerschap was de reden dat Ton Moonen zich in 2000 bij Kruger aansloot. Hij wilde naast de ondernemer staan en deze van (nieuw) toekomstperspectief voorzien. Voorheen had Moonen juist aan de andere kant van de tafel gezeten, als medewerker van factoring- en financieringsmaatschappijen FMN Finance House en NMB-Heller.

Bij zowel FMN Finance House als NMB-Heller, destijds de grootste factoringmaatschappij op de Nederlandse markt, was Ton Moonen hoofd van de afdeling Juridisch en Herstructureringen. Voor klanten van beide ondernemingen analyseerde hij de mogelijkheden en risico’s op bedrijfseconomisch en organisatorisch vlak.

Ton Moonen vertrouwt bij Kruger op de kennis en contacten die hij in zijn lange carrière heeft opgedaan. Moonen werkte met organisaties die in grootte, sector en bedrijfsstructuur verschilden, in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daardoor is hij in staat binnen verschillende (bedrijfs)culturen en nationale wet- en regelgevingen te werken, aan herstructureringstrajecten die de klant toekomstperspectief bieden.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Huidige werkgever:
  • Kruger
Sector(en):
  • Zakelijke Dienstverlening

Meer over mij

Werkgebied

  • Rotterdam 25km
Talentcard®