• Werkzoekend: Nee
 • Zichtbaarheid: Openbaar
 • Delen:

Persoonlijk


Geachte dame/heer, Daar ik jarenlang actief ben geweest in meerdere technisch - en commerciële functies hoop ik in aanmerking te komen voor een nieuwe uitdaging. Commercieel ben ik ervaren en bekend…

Persoonlijk

Geachte dame/heer,

Daar ik jarenlang actief ben geweest in meerdere technisch - en commerciële functies hoop ik in aanmerking te komen voor een nieuwe uitdaging.
Commercieel ben ik ervaren en bekend met het tekenwerk, inkoop, werkvoorbereiding, productie en montage van, verder kan ik goed luisteren en vragen stellen om de behoefte van mijn gesprekspartner te begrijpen en heb ik geen 9 tot 5 mentaliteit.
Anderen vinden mij commutatief en sociaal vaardig, informeel en leg daardoor gemakkelijk contacten op elk niveau en daardoor gaat relatie beheer mij goed af.
Hierbij vindt u ook mijn CV met opleiding en ervaringen en hopende op een kennismakend gesprek waarin motivatie en vaardigheden besproken kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
************* *******************

Werkervaring
2012 - Heden Om in mijn inkomen te voorzien ben ik momenteel werkzaam als onderhoudsmonteur en schoonmaker in het zwembad de Leijgraaf te Zetten.

2011 - 2012 Sales Specialist en Calculator Hiensch staalbouw BV te Veenendaal.

2008 - 2011 Bedrijfsleider Bentstaal BV te IJsselstein
Als bedrijfsleider gaf ik leiding over een team van circa 40 medewerkers ervaring in tekenkamerbegeleiding, inkoop, productie- en montagebegeleiding, rapportering en budgettering, werving en selectie.

1990 - 2008 Sales Manager Hendriks Staalbouw BV te Veenendaal
Begonnen als calculator-verkoper en later Sales Manager met leiding over een groep van 6 commerciële medewerkers. Leiding gegeven aan de commerciële start van een nieuwe bv, compleet met acquisitie en bijbehorende taken zoals vormgeving logo, bedrijfsherkenning, bedrijfs representatie in bv advertenties, websites, drukwerk, beeld en geluid. In mijn calculatie werk ben ik verantwoordelijk geweest voor projecten van € 1.000.- tot ca € 2.000.000.— inclusief tekenkamerbegeleiding, planning, productie en montage. Inkoop voor projecten tot een budget verantwoording tot ca € 500.000 euro.

1986 - 1990 Sales Specialist en Calculator TBO materiaal Handling BV te Ede
Werkzaam als calculator en later als calculator-verkoper van complete transportinstallaties voor het binnen en buitenland. Ik heb de automatisering geïntroduceerd middels opzetten van vermogens en sterkteberekening met Excel en de voorloper van SAP.

1982 - 1986 Inkoper en Calculator Stoomketel fabriek Kuiper & Zn BV te Ede
Werkzaam als werkvoorbereider, inkoper en calculator voor de productie en revisie van stoomketels installaties.

1980 - 1982 Onderofficier Koninklijke Landmacht
Ten tijde van mijn dienstplicht was ik als onderofficier verantwoordelijk voor de inspectie en opleiding van technici voor het 11e genie bataljon.


Vaardigheden en competenties
Generalist (inkoop, marketing, producten)
Communicatief vaardig
Klantgericht
Doorzettingsvermogen
Zelfstandig
Microsoft Office
Stressbestendig (snel kunnen schakelen)
Sociaal vaardig

Referenties
Roel Nijhof
Directeur Hendriks groep te Veenendaal
‘’Ik vind het nog steeds jammer dat Jan Willem niet meer bij ons werkzaam is als Sales Manager. Hij heeft zeer veel inhoudelijke kennis en is gedreven in zijn werk. Jan is betrouwbaar en sterk in het leggen en onderhouden van contacten. Een buitendienst functie past hem zeer goed. Communicatief is hij zeer vaardig, hij wil zaken voor elkaar krijgen en is een prettige en gewaardeerde collega. Ik ben zeer positief."

Henk van Ee
Directeur Hiensch BV te Veenendaal
’’Jan Willem is hier in de binnendienst als Calculator/Verkoper werkzaam geweest. Hij is daarvoor succesvol bedrijfsleider geweest bij een staalconstructiebedrijf. Jan Willem kan met iedereen goed overweg; hij is een sympathieke, aimabele man. Jan Willem is collegiaal en heeft altijd een positieve instelling en is bovendien een prettig mens. Hij is betrouwbaar en had nooit ziekteverzuim. Wij betreuren het dat wij zijn contract vanwege financiële redenen niet hebben kunnen verlengen.”

Lees meer
Een professioneel loopbaanprofiel maak je op At Monday

Werkervaring

2012 tot 2014
Bedrijfsleider
Sales Manager
Sales Specialist en Calculator
Inkoper en Calculator
Onderofficier
Om in mijn inkomen te voorzien ben ik momenteel werkzaam als onderhoudsmonteur en schoonmaker in het zwembad de Leijgraaf te Zetten.

Werkervaring

2012 tot 2014
Bedrijfsleider
Sales Manager
Sales Specialist en Calculator
Inkoper en Calculator
Onderofficier
Om in mijn inkomen te voorzien ben ik momenteel werkzaam als onderhoudsmonteur en schoonmaker in het zwembad de Leijgraaf te Zetten.

Lees meer

Opleiding

1976 tot 1980
MTS werktuigbouw

1980 tot 1982
Opleiding Onderofficier Koninklijke Landmacht

1994 tot 1995
PBNA, post HBO Verkoop en Marketing

2002 tot 2008
Diverse cursussen op gebied van sales en marketing etc

Opleiding

1976 tot 1980
MTS werktuigbouw

1980 tot 1982
Opleiding Onderofficier Koninklijke Landmacht

1994 tot 1995
PBNA, post HBO Verkoop en Marketing

2002 tot 2008
Diverse cursussen op gebied van sales en marketing etc

Lees meer

Vaardigheden

 • Rijbewijs

  A - Motor, B - Personenauto, E - Aanhanger

 • Talenkennis (spreken)

  Duits (Goed), Engels (Goed), Nederlands (Goed)

 • Talenkennis (schrijven)

  Nederlands (Goed), Duits (Matig), Engels (Matig)

Mijn actuele situatie

 • Functie: Inkoper
 • Sector: Techniek
 • Carrièreniveau: Leidinggevend
 • Beschikbaar vanaf: Per direct

Mijn werkgebieden

Klik om de werkgebieden van Jan Willem Methorst te bekijken