• Werkzoekend: Nee
 • Zichtbaarheid: Openbaar
 • Delen:

Persoonlijk


Ik werk al geruime tijd in de IT-industrie, waarin ik verschillende functies heb vervuld, variërend van technische hardware en software specialist, ontwikkelaar, programmeur, ontwerper,…

Persoonlijk

Ik werk al geruime tijd in de IT-industrie, waarin ik verschillende functies heb vervuld, variërend van technische hardware en software specialist, ontwikkelaar, programmeur, ontwerper, projectleider, consultant en accountmanager. Hierdoor heb ik een brede IT-kennis, maar ook een brede algemene kennis. Ik ben communicatief, in staat om een deskundige advies te geven, ik ben klantgericht en heb een probleemoplossende houding.

Mijn specialismen zijn: acquisitie, sales, account management, project management, plannen en organiseren, business analyse, functionele analyse, business intelligence, document management, workflow, een team leiden, aansturen en motiveren.

Werkervaring
Consultant, Projectleider bij Laan Negen, Deurne (december 2003 – heden)
Uitvoering van consultancy en projectmanagement diensten en het bieden van Internet oplossingen. De diensten bestaan uit het uitvoeren van analyses, opstellen van (Internet/marketing) strategieën, opstellen van functionele eisen en wensen, advies, website audits, ontwerp, ontwikkeling, implementatie, beheer en onderhoud, zoekmachine optimalisatie en -marketing, training, content en marketing ondersteuning, projectleiding, begeleiding.

Teamleader B2C warehouse bij Fashionwheels B.V., Helmond (juni 2013 - maart 2014)
Leiding geven aan een team logistieke werknemers, die zich bezig houden met e-fulfilment activiteiten voor toonaangevende internationale modeketens. Verantwoordelijk voor de optimale planning en kwaliteit van de werkzaamheden, efficiënt voorraadbeheer, inrichten warehouselocaties, orderverwerking en retourzendingen, klantcontact, value added services en eindcontrole. Nauw betrokken bij de functionele implementatie van een nieuw warehouse management systeem.

Account Manager Solutions bij Ricoh Nederland B.V., Den Bosch (september 2008 – maart 2010)
Verantwoordelijk voor het adviseren van relaties (MKB+, groot bedrijf, FG 500) met betrekking tot complexe oplossingen voor documentstromen op het gebied van factuurverwerking, HR of andere document intensieve processen. Eindverantwoordelijk als opdrachtleider tijdens het implementatietraject. Na het implementatietraject verantwoordelijk voor het beheer van de klant, voor het optimaliseren van de klantrelatie en voor het genereren van nieuwe projecten. Kernbegrippen van de geboden oplossingen zijn scannen en herkennen, document management, digitaal archiveren, output management en workflow management.

Account Manager Overheid bij Anite Benelux B.V., Maarsbergen (januari 2002 – december 2003)
Verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten welke Anite in haar portefeuille had. Verantwoordelijk voor het werven en ontwikkelen van nieuwe klanten alsmede het verder uitbouwen van bestaande klanten binnen de Centrale en lokale overheid. De aangeboden diensten bestonden uit consultancy-, systeemintegratie-, ontwikkel- en beheerdiensten voor zowel softwaretoepassingen als hardware infrastructuren.

Account Manager bij Informatica Nederland B.V. (voortzetting syn-T-sys), Nieuwegein (oktober 2000 – december 2001)
Verantwoordelijk voor de verkoop en implementatie van Data Integratie, Business Inteligence en Data Warehouse producten bij nieuwe klanten. Bij bestaande klanten het onderhouden van contacten en het verder uitbouwen van de relatie. De activiteiten vonden plaats binnen de Telecom-, Utilities-, Financial Services- en Retailindustrie. Verder verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van contacten met Consultancy en Integratie partners.

Account Manager bij Logica B.V., Amsterdam Zuidoost (december 1999 – september 2000)
Ten behoeve van de Financial Services Divisie, primaire gesprekspartner zijn voor de klant met als doel business te genereren. Onderhouden van de relatie met de klant en met Business- en ICT-Managers communiceren. Aanbieden van oplossingen in projectvorm en op basis van fixed price / fixed date. Aansturen en coachen van het accountteam.

Consultant bij Tandem Computers B.V. / Compaq Computer B.V., Hoofddorp (1990 – november 1999)
Ten behoeve van de Corporate Account Group Finance het initiëren en begeleiden van de sales processen bij zowel bestaande relaties als bij prospects en suspects; De belangrijkste processen waren: project-, commercieel- en relatiemanagement, consultancy evenals het uitwerken van conceptuele oplossingen. Aansturen en coachen van een team van consultants. Het identificeren en kwalificeren van nieuwe projecten en klanten. Organiseren en uitvoeren van corporate bezoeken en presentaties. Het onderhouden van contacten met diverse partners om ervoor zorg te dragen dat de klant een totaal oplossing ontving.
De klanten en prospects bevonden zich in de financiële en verzekeringswereld.

Hardware/Software Specialist bij ICS B.V. (Instituut voor Computer Software), Rotterdam (1986 – 1990)
Voor diverse projecten verantwoordelijk geweest. De werkzaamheden in deze projecten varieerden van het opstellen van functioneel en technisch ontwerp tot het programmeren, testen en implementeren van de ontwikkelde systemen. De omgeving waarin de projecten plaatsvonden was bij de top bedrijven in de industriële en financiële wereld.

Opleidingen
1993 – 1994 Bedrijfskunde voor Automatiseringsspecialisten (BEKAUT), IBO te Zeist
1987 – 1991 Hogere Computerkunde, Avond HTS
1986 – 1987 AMBI P1, NOVI
1985 – 1986 Hogere Informatica Opleiding, Avond HTS
1985 – 1986 AMBI (I1, I2, B1, T2) Informatica Onderwijs Rotterdam
1982 – 1985 HBO, Chemie
1979 – 1982 MBO, Analytische Chemie
1975 – 1979 MAVO

Trainingen
Document Solution Program (Ricoh Business Acadamy)
AIIM Enterprise Content Management course, ECM Practitioner (AIIM International)
Diverse commerciële en verkoop trainingen (Kenneth Smith, Trackselling, Miller Heiman, Holden, e.a.)
Communicatie en presentatietrainingen
Diverse Project Management trainingen
Problem Solving & Decision Making (Kepner Tregoe)
E-Commerce Certified training (WSI Corporate)
Zoekmachine Marketing (Eduvision)
Diverse seminars, workshops en producttrainingen
CRM training (Logica University, School of Financial Services)
DSS/Data Warehouse Specialist training (Tandem University)
Diverse hardware-, systeem-, applicatiesoftware en e-commerce trainingen
Technical Consultants training (Tandem Computer)

Talen
Nederlands, moedertaal
Engels, goed
Duits, gemiddeld

Overig
Coach hockey jeugd team
Commissielid hockeyclub
Commissielid voetbalclub
Secretaris lokale politieke partij

Lees meer
Een professioneel loopbaanprofiel maak je op At Monday

Opleiding

1993 tot 1994
Bederijfskunde voor Automatiseringsspecialisten (BEKAUT) IBO te Zeist.

Opleiding

1993 tot 1994
Bederijfskunde voor Automatiseringsspecialisten (BEKAUT) IBO te Zeist.

Vaardigheden

 • Rijbewijs

  B - Personenauto, E - Aanhanger

 • Talenkennis (spreken)

  Nederlands (Uitstekend), Engels (Goed), Duits (Matig)

 • Talenkennis (schrijven)

  Nederlands (Uitstekend), Engels (Goed)

Mijn actuele situatie

 • Functie: Programmeur
 • Sector: Reizen & Recreatie
 • Carrièreniveau: Ervaren
 • Beschikbaar vanaf: Per direct

Mijn werkgebieden

Klik om de werkgebieden van Rob Zimmerman te bekijken

Mijn documenten