Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Klaas Ferkranus

Klaas Ferkranus

Personalia

Leeftijd
65 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Frans
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Profielschets
Ervaren manager op het snijvlak van techniek, operations en commercie. Ik heb bij verschillende technische dienstverleners gewerkt in diverse managementfuncties zowel in lijn/staf als in matrixorganisaties. Mijn kwaliteiten liggen op het vlak van bedrijfsleiding, contractmanagement, procesmanagement en het opbouwen en onderhouden van relaties binnen een breed utilitair marktsegment. Mijn leidinggevende stijl is te omschrijven als een taakgerichte en participerende benadering waardoor verschillende disciplines optimaal betrokken worden bij de uitvoering. Ik probeer een trots gevoel over werk en bedrijf te creëren en te werken aan continue verbetering en optimalisatie van werkwijzen en methoden. Klantgericht maar ook duidelijk wat klanten wel en niet kunnen verwachten. Hierdoor worden verwachtingen op een juiste manier gemanaged.

Persoonseigenschappen
 Technisch  Structuur en toch flexibel
 Commercieel  Resultaatgericht
 Organisatorisch  Verantwoordelijk

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Zakelijke Dienstverlening
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Werkervaring
2014-heden Functie: Parttime Beheerder gebouwen
VVGO te Bunschoten
Parttime (gemiddeld 2 uur per week) beheerder van 4 schoolgebouwen in Bunschoten. Verantwoordelijk voor alle aspecten die te maken hebben met een gebouwen en installaties, zoals nieuwbouw, onderhoud, verbouwingen, vervangingen en veiligheid. Resultaten: Plaatsen ca 250 zonnepanelen, plaatsen MIVA toilet, Renovatie toiletten, initiatie renovatie van een school, MJOB’s, realiseren van keuringen.

feb2020-mei2020 Functie: Projectleider Beheer
Tijdelijke opdracht voor het begeleiden van beheer en onderhoud van 4 zwembaden en 9 sporthallen in gemeente Den Haag. Tevens het opnieuw opzetten van de onderhoudsorganisatie. Bepalen van een visie op beheer.

sept2016-okt 2019 Functie: Klantmanager Onderhoud
TATA Steel IJmuiden, via DMC Personeelsdiensten gedetacheerd
Opzetten van een systeem van afspraken, SLA, voor de interne onderhoudsorganisatie van TATA Steel. Opbouwen van de relatie tussen de onderhoudspartij en de interne klant. Opzetten rapportagesysteem. Vaststellen onderhoudsbudgetten. Resultaat; tevreden klanten, goede basis voor SLA en werkend rapportagesysteem.

2016-2016 Functie: Service Manager
ENGIE te Nieuwegein, tijdelijk opdracht
Engie (v/h gdf SUEZ) is een energiebedrijf. Projectmatig ingezet t.b.v. het implementeren van een groot Service & Onderhoud contract voor 27 locaties in Utrecht, Noord en Zuid Holland. Eindverantwoordelijk voor tijd, resultaat, kwaliteit, informatie en organisatie. Werkzaamheden: Samen met Implantatiemanager opstellen Plan van Aanpak, leiding geven aan de organisatie, financieel verantwoordelijk (facturatie/betalingen), zorg voor implementeren, inrichten en borgen van contracten, optimaliseren rendement en realiseren taakstellende werkbegroting. Opstellen rapportage en verantwoording afleggen aan directie. Resultaat: ingeregeld contract, opgeleverd aan staande organisatie.

2014-2015 Functie: Senior Manager
VAN DORP INSTALLATIES te Amsterdam, tijdelijke opdracht
Tijdelijk (ter vervanging van een zieke medewerker) werkzaam op de vestiging Amsterdam. Verantwoordelijk voor een groot aantal service- en onderhoudcontracten. Opstellen van prestatiecontract en verbeteren van de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Resultaat: verslechterde relaties, hersteld, waardor 7 contracten gecontinueerd werden en niet werden opgezegd.

2012-2013 Functie: Contract Manager
STRUKTON WORKSPHERE te Capelle aan de IJssel
Opzetten organisatie voor onderhoud bij TNO en KPN. Hoofdtaak: Relatiebeheer en tactisch commercieel aanspreekpunt. Eindverantwoordelijk voor tijd, resultaat, kwaliteit, informatie en de organisatie. Werk betreft opstellen multidisciplinaire prestatie (onderhouds)contracten, zowel landelijk als regionaal. Tevens verantwoordelijk voor optimaliseren rendement en taakstellende werkbegroting. Rapporteert aan directie. Resultaat: goedlopende contracten.

2011-2012 Functie: Operationeel Manager
BREIJER INSTALLATECHNIEK te Rotterdam
Taak was primair om reorganisatie binnen het bedrijf te verbeteren d.m.v. herziening processen en beschrijven functie- en taakomschrijvingen. Werk betreft multidisciplinaire onderhoudscontracten ter waarde van ca. EURO 6 miljoen. Direct leiding geven aan 7 fte projectleiders en indirect 35 fte medewerkers. Contracten voor o.a. RGD, Jaarbeurs Utrecht, Woningstichting 'De Key' en kantoor Belastingdienst te Doetinchem (de enige PPS constructie van RGD, waarbij het pand niet eigendom van de overheid is). Resultaat: Goedlopende contracten.

2011-2011 Functie: Projectmanager
Holland Casino landelijk, tijdelijke opdracht gedetacheerd via FGB
Begeleiden overgang van oude contractpartij naar nieuwe. Opstellen Plan van Aanpak en begeleiding van de overdracht. Verder opzetten en implementeren processen en procedures, begeleiden overgang van inspanning gericht naar prestatiegericht. Resltaat: goede overdracht van de activiteiten

Functie juridisch medewerker
Cofely: tijdelijke opdracht gedetacheerd via Randstad
Ter ondersteuning van jurist meegewerkt aan voorbereiding (technische ondebouwing) proces tegen een voormalige klant. Een en ander om zo betaling af te dwingen van de verrichte werkzaamheden. Resultaat een vergelijk met een veel beter resultaat dan van te voren geschat.




2010-2010 Functie: Area Manager
CEGELEC (Building Maintenance) te Amersfoort
Realiseren verhuizing 100 werkplekken en inrichten nieuw magazijn. Verantwoordelijk voor alle activiteiten (verkoop tot uitvoering) m.b.t. onderhoudscontracten E/W-installtaities. Omzetgrootte ca. EURO 6 miljoen. Werkzaamheden: Aansturen en leiding geven aan projectteam (ca. 25 fte projectleiders, planning en back-office). Lid MT Business Unit. Voortgang bewaken, vergaderingen voorzitten en rapportage aan directie.

2007-2009 Functie: Contract-/Accountmanager
COFELY (nu Engie)
Werkzaam bij vestigingen Arnhem en Bodegraven. Uitgevoerde projecten veelal gericht op beheer en onderhoud, zoals:

ABN AMRO (5 hoofdkantoor panden); Resultaat: contract rendabel gemaakt en relatie met de klant substantieel verbeterd, waardoor contract verlengd en zelfd uitgebreid werd.

Delta Loyd Groep (9 kantoorpanden); Resultaat: contract inhoud en aanpak gewijzigd. Nieuw rapportagesysteem ontwikkeld. Klanttevredenheid ford verhoogd.

Commerz Bank (20 kantoorpanden); technisch afronden van contracten voor technisch beheer, onderhoud en facilitaire dienstverlening.

Electrabel Nederland (6 productie- en 2 kantoorlocaties); relatieverbetering en opzetten van goed werkende organisatie.

Naast bovenstaande projecten tevens verantwoordelijk voor alle onderhoudsactiviteiten van Cofely Services in de 6 noordoostelijke provincies van Nederland. In deze hoedanigheid direct leiding gegeven aan projectteam van ca. 35 fte medewerkers. Resultaat: Organisatie verkleind en sterk verbeterd.

1999-2006 Functie: Account Manager/Manager Projecten
KPN
Gedurende deze periode gewerkt bij 2 afdelingen van KPN:

(2002-2006) KPN Service Unit Technische Gebouwen te Amersfoort, Utrecht en Den Haag
Functie: Account Manager
Verantwoordelijk voor alle klantencontacten m.b.t. huur en onderhoud van kantoor- en computerruimtes bij zowel interne als externe klanten van KPN. Maken offertes en bouwbegeleiding, opstellen huurcontracten en SLA's. Mede verantwoordelijk voor opstellen commerciële jaarplan. Omzetverantwoordelijk voor EURO 52 miljoen. Resultaat: door openbreken huurcontracten extra omzet gerealiseerd. Tevens een slepende kwestie van ca. € 500,000,= opgelost. Probleem met klant van ca. € 1.000.000/jaar opgelost.

(1999-2001) KPN Vastgoed & Facilities, regio Noord-Oost te Groningen
Functie: Manager Projecten
Verantwoordelijk voor de realisatie van nieuwbouw, verbouw, uitbreiding en onderhoud van ca. 500 KPN-gebouwen en gebouwgebonden E/W-installaties. Leiding geven aan en coachen van ca. 25 fte projectleiders. Lid van het regio MT. Mede verantwoordelijk voor de jaarplannen van het rayon. Afsluiten landelijk mantelovereenkomsten voor een dertigtal vaste leveranciers op bouwkundig en installatie gebied. Resultaat: verbetering van de processenen en sterk inkorten tijdsduur tussen technisch gereed zijn en het financieel afsluiten van projecten.

1996-1999 Functie: Senior Projectmanager
DIVERSE BEDRIJVEN
Diverse interim projecten gericht op productie en engineeringbedrijven met nadruk op operaties begeleid, zoals:

Algemene bedrijfsleiding;
Selectie en implementatie van administratieve automatisering en personeelsmanagement, leiding geven aan ca. 40 fte medewerkers. Resultaat: Invoering geautomatiseerd administratiesysteem.

Projectmanagement;
Projecten zoals nieuwbouw 'piping' projecten, 'turn-arounds', 'stops' en onderhoudscontracten. Voorbereidingsbesprekingen voor aannemerscombinaties, projectwerkvoorbereiding, etc. Lid van het management team. Direct leiding gevend aan project leiders/managers. Resultaat: Goed lopende organisatie.

Veranderingsmanagement;
Reorganisatie en het opnieuw opzetten van Bedrijfsbureau. De opdracht was de 'Trein op de rails te zetten en in beweging te brengen' waarna het veranderingsproces min of meer automatisch door moest gaan. Voornamelijk coachen van het Verander Team. Resultaat: veranderteam dat in staat was de klus te klaren.

Projectmanagement;
Grote utiliteit- en infrastructurele projecten. Veel winst gehaald bij budgetoverschrijdingen (kosten waren als verlies geboekt). Tevens als Projectleider ingezet t.b.v. voorbereiding verbouw groot utiliteitswerk. Resultaat: Definitief Ontwerp voor groot investeringsproject en verliesgevende projecten winstgevend gemaakt.

1992-1996 Functie; Contractmanager
SKIMOVEX te Nieuwegein
Skimovex was een internationaal werkend ingenieurbureau ten behoeve an de Olie- en Gasinsdustrie. Verantwoordelijk voor projectmanagement (projectgrootte tot ca. EURO 1,5 miljoen). Werken met uitgebreide technische specificaties. (API, ASME, British Standard, Shell DEP's, etc.). Lid van het management team. Met name verantwoordelijk voor uitvoering, organisatie, personeelsbeleid, standaardisatie en kwaliteit. Leiding gegeven aan ca. 15 fte projectleiders. Resultaat: Goedlopende projecten, met betere marges en tevreden klanten.

1986-1992 Functie; Bedrijfsleider/Sales Engineer/Bedrijfskundige
DIVERSE BEDRIJVEN
Gedurende deze periode gewerkt bij diverse bedrijven:

(1989-1992) DMT te Doetinchem, functie: Bedrijfsleider
Opzetten van bedrijf voor apparaten en 'packaged units'. Bedrijf uitgebreid en winstgevend gemaakt. Systemen en procedures opgezet. Resultaat: winstgevend bedrijf.

(1987-1988) Helpman te Groningen, functie: Sales Engineer
Technisch ontwerpen, dimensioneren en offertes maken van koeltechnische apparatuur.

(1986-1987) Gispen te Roden, functie: Bedrijfskundige
Maken fabricage opdrachten en kostprijsberekeningen. Onderzoek naar verbeteren assemblage en voorbereiden/uitwerken van investeringsaanvragen. Resultaat: procesverbetering en geaccordeerde investerings aanvragen.

Opleidingen

Opleiding en Training
Opleidingen:
1982-1986 HTS te Leeuwarden, afdeling Be¬drijfs¬kunde (di¬ploma 1986)
1980-1982 MTS te Groningen, afdeling Werk¬tuig¬bouw¬kunde (diploma 1985)
1977-1977 HIO te Enschede
1970-1977 HAVO te Groningen (diploma 1977)
Trainingen/ Cursussen:
2019-2019 Cursus Scrum
2019-2019 Awareness training Management of Chance
2018-2018 Basiscursus SAP Integratie
2015-2016 Six Sigma: Green Belt
2015-2015 Inspecteur Speeltoestellen
2015-2015 Beheerder Brand Meld Installaties
2012-2013 Basiscursus installatietechniek
2011-2011 Cursus “Hostmanship”
2010-2010 V.C.A. VOL (diploma 2010)
2008–2008 Cursus SAP-module CRM
2004–2004 Verkorte makelaarscursus
2000-2000 Cursus Projectmanagement
1997-1998 NIMA B (geen diploma)
1997-1997 Training "Taak-Risico Analyse"
1990-1991 SORK-opleiding "Versterkte Kunststoffen" (dipl. 1991)

Meer over mij

Werkgebied

  • Nijkerk 100km
Talentcard®