Talentcard®
Overzicht profielen
OJ

Olaf de Jong

Personalia

Leeftijd
51 jaar

Portfolio

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Internationale vastgoedinvesteerder Olaf de Jong (MSc, International Business), verdeelt zijn tijd tussen Nederland, Spanje en Duitsland, waarbij hij het grootste deel van zijn tijd doorbrengt in laatstgenoemde land. Vanuit zijn hoofdkantoor in Mönchengladbach beheert hij zijn Duitse vastgoedportefeuille, met diverse objecten in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zijn Nederlandse vastgoedonderneming ODJ Vastgoed BV zetelt in Eindhoven.

Al in zijn studententijd investeerde Olaf de Jong in zijn eerste onroerend goed, toen hij met geleend geld een woning kocht waarin hij de overige kamers aan medestudenten verhuurde. Deze handelsgeest kreeg De Jong van jongs af aan mee toen hij opgroeide op de vakantieparken in Zuid-Nederland, die zijn ouders exploiteerden. Ook zijn grootvader was actief in de branche voor recreatieparken. Overigens bezat de familie De Jong ook andere soorten ondernemingen, waaronder een bakkerij en een fabriek.

Gedurende zijn carrière bleef Olaf de Jong in verschillende rollen betrokken bij de familiebedrijven, van afdelingshoofd tot directeur. Dit belette hem echter niet om daarnaast ook zijn eigen activiteiten te ontplooien. Investeren in, voornamelijk residentieel, vastgoed had en heeft daarbij zijn voorkeur.

In 2020 werd de holding met de bedrijven van zijn vader, die Olaf de Jong erfde na zijn overlijden, verkocht. Sindsdien is De Jong hoofdzakelijk nog betrokken bij zijn eigen investeringen in binnen- en buitenlands vastgoed. Meestal laat hij het technisch en financieel beheer daarbij over aan derde partijen. Zelf richt hij zich vooral op zaken als optimalisatie en uitbreiding. In zijn vrije tijd is De Jong regelmatig te vinden op de golfbaan.

Meer over mij

Werkgebied

  • Eindhoven 25km
Talentcard®