• Werkzoekend: Nee
 • Zichtbaarheid: Openbaar
 • Delen:

Persoonlijk


Huidig functioneren: Ik ben momenteel nog werkzaam in de verslavingskliniek Ossendrecht van Palier Rotterdam. Palier Rotterdam is onderdeel van het Zorgbedrijf Palier B.V. (Parnassia Bavo Groep)…

Persoonlijk

Huidig functioneren:
Ik ben momenteel nog werkzaam in de verslavingskliniek Ossendrecht van Palier Rotterdam. Palier Rotterdam is onderdeel van het Zorgbedrijf Palier B.V. (Parnassia Bavo Groep) gespecialiseerd in forensische en intensieve verslavingszorg/ GGZ hulp. Cliënten krijgen voor hun verslavingsproblemen een integraal behandelaanbod bestaande uit een combinatie van behandeling (op verandering gerichte therapieën) begeleiding (praktische ondersteuning) en rehabilitatie (interventies gericht op maatschappelijk herstel). De kliniek Ossendrecht zal op 01 juli 2014 worden gesloten ivm de ambulantisering in de GGZ.

Ik heb mezelf als hoogste doel gesteld een daad van vertrouwen en redelijkheid te stellen, waarover een ander midden in de ellende blij kan zijn.

Als coördinerend behandelaar ben ik verantwoordelijk voor de eerste fase van de behandeling van cliënten met (complexe) verslavingsproblematiek. Dit doe ik samen met een team van persoonlijk begeleiders welke bestaan uit verpleegkundigen (HBO) en maatschappelijk werkers, welke ik aanstuur.

Binnen de kliniek Ossendrecht ben ik verantwoordelijk voor de ROM (Routine Outcome Monitoring) voor de gehele kliniek Ossendrecht. Afgelopen peildatum bleek de kliniek, binnen de Parnassia Bavo Groep, een van de best presenterende afdelingen.

Binnen de kliniek Ossendrecht ben ik SuperUser voor het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), PsygisQuarant (v.2.5.8)/ggzpro.

In mijn functie als psycholoog voer in ondersteunende-, motiverende-, inzichtgevende- en behandelgesprekken alsook groeps- en systeemgesprekken. Tevens geef groepsgerichte trainingen in de vorm schematherapie en SOVA training. Dit wil ik verder uitbreiden met mindfulness en Acceptance en Commitment therapie (ACT).

Vanuit mijn functie als behandelaar voer ik Multidisciplinair overleg (MDO), waarbij ik voor de eerste fase MDO-O) als voorzitter optreed. Vanuit het management ben ik tevens aanwezig bij het kernoverleg en het instroomoverleg, waarin we potentiële cliënten op voorhand screenen en beoordelen op geschiktheid voor een behandeling in de kliniek Ossendrecht.

Als psycholoog/behandelaar rapporteer ik over mijn gesprekken in het EPD en voor het MDO. Verder schrijf ik zeer uitgebreide behandelplannen, medische verklaringen, verzorg ik het begeleidend schrijven voor de CIZ aanvraag en schrijf ik de ontslagbrieven bij vertrek uit de kliniek.

Opleidingen
2010 CRA- Training (Community Reinforcement Approach)
2003 2009 Wetenschappelijke studie Psychologie aan de Open Universiteit Nederland (Diploma: ja)
2009: Master of Science: Empirisch afstudeeronderzoek over onbewuste, automatische en spontane gedachten en hieruit voortvloeiende gedragshandelingen
2008: Bachelor of Science
2005: Propedeutisch examen
1992 2002 Opbouw gezin en meer gestructureerde belangstelling in de Psychologie
1987 1992 Ethologie (diploma: nee)
1985 1989 Kynologie (diploma: ja)
1982 1983 Diensttijd instructeur defensie (diploma: ja)
1979 1982 Fokker bedrijfsschool (diploma: ja)
1974 1979 Lts (diploma: ja)

Werkervaring
2012-Heden Palier Verslavingszorg Kliniek Ossendrecht
Psycholoog / Coördinerend behandelaar verslavingszorg
2011 GGZBreburg Breda /Oosterhout
Psycholoog psychiatrische kliniek open en gesloten afdeling
2010 Palier Verslavingszorg Kliniek Ossendrecht
Psycholoog / behandelaar in de verslavingszorg (forensische psychiatrie / ggz).
2007-2009 Defensie Vliegbasis Woensdrecht
Werken binnen een duidelijke hiërarchische structuur welke wordt gekenmerkt door groepsprocessen en leiderschap
2004-2005 Voest Alpine Quality assurance
Het op opbouwende wijze overbrengen van verbeterpunten
1979-2003 Fokker Woensdrecht Vliegtuigtechniek
Een lange periode van het voornamelijk uitvoeren van secure werkzaamheden en vaak ook trachten deze over te brengen aan uitvoerend personeel van ontwikkelingslanden uit alle continenten.

Wie is Hans Hagenaars?
Geboren in Hoogerheide Noord Brabant, maar opgegroeid in Blomberg Duitsland, vlakbij een Nederlandse luchtmachtbasis. Gehuwd, twee dochters, voorliefde voor wolven (Canis Lupus) en Harley Davidson. Door mijn werkzaamheden en het gretig bijhouden van vakliteratuur heb ik weinig tijd over voor andere hobby’s, maar ik lees en wandel graag, luister naar muziek en bezoek optredens.

Waarom stop Hans Hagenaars bij zijn werkgever?
Op 01 juli 2014 zal de kliniek Ossendrecht, onderdeel van Palier verslavingszorg te Rotterdam, zijn poorten sluiten. Palier Rotterdam is onderdeel van het Zorgbedrijf Palier B.V. (Parnassia Bavo Groep) gespecialiseerd in forensische en intensieve verslavingszorg/GGZ hulp. Mijn contract wordt om deze reden niet omgezet in een vaste baan. Informatie over mijn functioneren kunt u krijgen van mijn leidinggevende.

Wat zijn de ambities van Hans Hagenaars?
Tot op heden werk ik 36 uur per week in de forensische psychiatrie (GGZ) van Palier SOV Ossendrecht met ernstig verslaafde mensen vaak gecombineerd met forse psychische problematiek. Ik heb gemerkt dat ik, door met deze groep moeilijk te motiveren patiënten te werken, heel veel energie krijg. Ik heb mezelf dan ook als hoogste doel gesteld een daad van vertrouwen en redelijkheid te stellen, waarover een ander midden in de ellende blij kan zijn. Dit vind ik belangrijk.

Wat heeft Hans Hagenaars uw organisatie te bieden?
Als afgestudeerd Psycholoog beschik ik over de brede kwalificaties die nodig zijn voor een adequate beroepsuitoefening. Zo heb ik een professionele vaardigheid ontwikkeld in het voeren van (motiverende) gesprekken en kan ik deze functioneel en praktisch toepassen bij alle soorten van problemen, waaronder arbeid, gezondheid en levensvraagstukken.
Als coördinerend behandelaar handel op een actieve, verstandige en zelfstandige wijze. Wanneer ik problemen in een werksituatie signaleer, voel ik mij geroepen om direct actie te ondernemen en problemen aan te pakken. Ik functioneer zeer evenwichtig onder stressvolle omstandigheden als werk- en tijdsdruk, tegenslag of conflictvolle en risicovolle situaties. Onder dergelijke omstandigheden blijf ik zeer beheerst en doelmatig handelen en raak ik niet gedemotiveerd. Verder ben ik creatief, hulpvaardig maar ook doortastend en heb een groot doorzettingsvermogen. Als ik iets toezeg, dan maak ik het ook waar, en soms doe ik er zelfs een schepje bovenop. Ik verlies mezelf echter niet in een soort dwangmatigheid. Ik blijft flexibel, verg niet het onmogelijk van mezelf en maak het mezelf ook niet moeilijk met nutteloos perfectionisme.

Past Hans Hagenaars in ons team?
Ik werk graag met anderen samen en zet me in voor de sfeer en de harmonie in een team. Ik stel vertrouwen in anderen en hou met hen rekening. De belangen van de anderen wegen even zwaar als die van mezelf en ik ben nooit te beroerd een extra stapje te zetten, wanneer ik daar een ander een plezier mee kan doen. Ik kan me goed in anderen inleven en heb sympathie voor de meeste beweegredenen. Ik ben bezorgd over het welzijn van anderen en ben in staat over vooroordelen heen te kijken.

Samenvatting:
Om het nog even voor u samen te vatten: Een stressbestendige doorzetter die beschikt over een cliëntgerichte, empathische en flexibele instelling. Ik ben collegiaal, kan goed alleen als ook in teamverband werken en ben goed in staat om kennis over te dragen. Verder neem ik leidinggevende ervaringen mee uit zowel het bedrijfsleven als ook de zorgsector.

Aanvullende informatie
Lidmaatschap: NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

Lees meer
Stimuleer je carrière, volg je passie, blijf leren!

Werkervaring

01-08-1979 tot 01-06-2014
Fokker BV

2006 tot 2009
Defensie

2010 tot heden
Palier BV & GGZBreburg als psycholoog

Werkervaring

01-08-1979 tot 01-06-2014
Fokker BV

2006 tot 2009
Defensie

2010 tot heden
Palier BV & GGZBreburg als psycholoog

Opleiding

01-08-2003 tot 01-08-2009
WO psychologie

Opleiding

01-08-2003 tot 01-08-2009
WO psychologie

Vaardigheden

 • Rijbewijs

  A - Motor

 • Talenkennis (spreken)

  Engels (Uitstekend), Nederlands (Uitstekend), Duits (Goed)

 • Talenkennis (schrijven)

  Engels (Uitstekend), Nederlands (Uitstekend), Duits (Goed)

Mijn actuele situatie

 • Sector: Voeding & Beweging
 • Carrièreniveau: Ervaren
 • Beschikbaar vanaf: Binnen 1 maand

Mijn werkgebieden

Klik om de werkgebieden van Hans Hagenaars te bekijken

Mijn documenten