Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Matthee Moons

Matthee Moons

Personalia

Leeftijd
70 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Duits
  • Engels
  • Frans
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Duits
  • Frans
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Profiel:
Achtergrond: levensmiddelentechnologie

Werken met mensen doe ik graag; ik vind goede contacten essentieel voor een prettige werksfeer en dito werkklimaat.
Ik kan mezelf omschrijven als een praktijkman, hoewel de theorie de basis is. Resultaten worden door de praktijk bepaald.
Meten = weten. Het doorspitten van data en het analyseren ervan spreken me aan.
Vele aspecten van de voeding hebben mijn affiniteit; vele technologieën interesseren me zoals oliën, dranken, pasta etc.
Vitaliteit van lichaam en geest vind ik belangrijk. Daarom doe ik actief aan sport (hardlopen).

Persoonlijke ambities:
Technologische ondersteuning in een productiebedrijf in de voedingsmiddelenindustrie (productievoorschriften, specificatiebeheer, receptenbeheer, uitvoering productieproeven).
Werkzaamheden op het gebied van labelling, werkinstructies enz
Een tijdelijke (projectmatige) functie bijv. ter vervanging van iemand behoort tot de mogelijkheden


Werkervaring:
2011-2013: Heinz Innovation Center – Nijmegen
Project assistant droge soepen en mixen
De droge soepen en mixen van Honig werden bij een co-packer geproduceerd. Mijn taak was het onderhoud, aanpassing en vraagbaak van specificaties
Binnen een bestaand budget beheerde ik de grondstoffen benodigd voor lab proeven (kwaliteit, wettelijke eisen).

2011: Heinz – Utrecht
Tijdelijke baan i.v.m. sluiting fabriek Nijmegen
Quality Systems assistant
Mijn opdracht was alle instructies (voorschriften, kwaliteitssystemen) voor de gehele fabriek (chocolade, siropen) up-to-date te maken. Resultaat: een werkzaam systeem voor de gehele fabriek.
Een tweede opdracht was het beheren van de repack-activiteiten.

2000-2011: Heinz – Nijmegen
Technoloog + kwaliteitsmedewerker pasta
Alle productievoorschriften beheren om een producten te produceren die voldoen aan een goede kwaliteit met zo weinig mogelijk uitval behoorde tot mijn taken.
Recepturen om een goede pasta te maken vielen onder mijn beheer en waar nodig het aanpassen ervan.
Ik voerde kwaliteitscontrole uit van de pasta producten volgens standaard criteria
Mij werd gevraagd te assisteren bij de afhandeling van klachten indien noodzakelijk
Bij de ontwikkeling nieuwe producten (bijv. pasta met smaak, gekleurde pasta) was ik als productietechnoloog betrokken. Fabrieksproeven werden door mij uitgevoerd.

1989-1999: Honig – Nijmegen
Technoloog aardappelsnacks
Ondersteuning productie snackspellets t.b.v. Smiths Food Group
Beheer productievoorschriften, grondstoffen, receptuur
Betrokken bij aanpassing bestaande en ontwikkeling nieuwe producten
Uitvoeren fabrieksproeven
Overleg met technologie Smiths Food Group

1980-1989: Remia - Den Dolder
Technoloog margarine
Ondersteuning en optimalisatie productie margarine en vetten
Beheer grondstoffen, productievoorschriften, receptuur
Ontwikkeling nieuwe producten
Uitvoeren fabrieksproeven

Opleiding:
• 1974–1979 Hogere Agrarische School (levensmiddelentechnologie)
Keuzevakken: Dranken, Chemie, Zuivel
• 1966-1973 Gymnasium β

Stages:
• 1975: Heinz – Elst (werkstage)
• 1976: Luycks – Diemen (leider sorteerafdeling augurken)
• 1977: Sunnyland – Turnhout (onderzoek verbruik water)
• 1977: Coberco – Arnhem (kwaliteitsanalyse)
• 1978: Griekenland (controle op kwaliteit augurken)

Cursussen:
2014: Six Sigma Green Belt (Schouten & Nelissen)
2007: Interne auditing (training) (SGS)
1998: Time management
1997: HACCP
1996: Persoonlijke effectiviteit (Schouten & Nelissen)
1995: Statistiek (Open Universiteit)
1993: Opstellen nota’s, schrijven rapporten (Logikos trainingen)
1992: Elementaire statistiek voor industriële toepassingen (PATO)
1990: SPSS Tables, report (statistiek)
1990: Extrusie (Universiteit van Groningen)
1988: Kwaliteitsbeheer (Stichting Chr Agrarisch Onderwijs)
1975: Spreekvaardigheid (instituut Rhetorica)



Vaardigheden:
• Engels, Duits (goed), Frans (redelijk)
• computer: word, excel, power point + specifieke fabrieksprogramma’s

Hobby’s:
• Hardlopen (o.a. 25 marathons gelopen)
• Tuinieren
• Fotografie (o.a. freelance fotograaf)
• Lezen (tijdschriften, romans, vakliteratuur)

Nevenactiviteiten:
2007-heden freelance fotograaf en interviewer Regiodiek (lokaal weekblad)
1986-heden redactielid voetbalblad + clubfotograaf

+ in het verleden diverse andere activiteiten zoals:
• redactielid sitenieuws Heinz Nijmegen
• redactielid Nieuwsbrief basisschool De Regenboog
• penningmeester Oudervereniging basisschool De Regenboog
• teamleider Honig-Heinz Runnerteams (deelname aan diverse loopevenementen)
• secretaris Runnersclub Honig

Referenties:
Ronald Buis: Manager Foodsafety & Quality Improvement External factories Europe at HJ Heinz
e-mail: Ronald.buis@nl.hjheinz.com

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Industrie
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

1980 tot 1989
technoloog Remia Den Dolder

1989 tot 2014
technoloog, QA bij Honig, Heinz te Nijmegen
details: zie cv

2014 tot 2018
diverse interim banen in QA, technologie

Opleidingen

1974 tot 30-06-1979
Levensmiddelentechnologie HAS Den Bosch

Meer over mij

Werkgebied

  • Malden 50km
Talentcard®