Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Peter de Jonge

Peter de Jonge

Personalia

Leeftijd
68 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • C - Vrachtwagen
  • D - Autobus
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Vaardigheden & persoonlijke kenmerken

• 30 jaar ervaring als productieleider in de levensmiddelenindustrie.
• Leidinggevende die tussen, maar waar nodig boven de medewerkers staat.
• Ik communiceer gemakkelijk met alle lagen binnen de organisatie.
• Eerlijk, helder en duidelijk.
• Prestatie gericht en vasthoudend hierin.
• Afspraken nakomen en dit ook van andere verwacht.



Werkervaring


01-05-2012- Heden Productiemanager leverworst/snack/Halal Zwanenberg
Verantwoordelijk voor:
• De totale productie van leverworst, snacks en Halal snacks.
• De kwaliteit, grondstoffen en manurenefficiëntie.
• Hygiëne en netheid op de afdeling.
• Het voeren van functionering en beoordelingsgesprekken.
• Het optimaliseren van 5S.
• Verbeterprojecten laten uitvoeren.
• Het in 3 mnd. opzetten en in productie nemen van een Halal afdeling.

01-06-2011- 01-05-2012 Bedrijfsleider Slicing Zwanenberg Food Group te Borne
Verantwoordelijk voor:
• Leidinggeven en aansturen van het bedrijfsbureau, kwaliteitdienst, TD en productie. Totaal 5 vaste medewerkers en +/- 20 uitzendkrachten.
• Het gehele productieproces van het afroepen van grondstoffen tot aan de distributie van de eindproducten.
• Het dagvers snijden, verpakken en op winkel niveau klaarzetten van orders.
• De kwaliteit, grondstoffen en manurenefficiëntie.
• Hygiëne en netheid op de afdeling.
• Personeelsplanning maken en bewaken.
• Contacten met het schoonmaakbedrijf en leveranciers.

Dit was een tijdelijk vestiging van ZFG. Ik ben verantwoordelijk geweest om de productie met de bijbehorende machines, probleemloos te verplaatsen naar Aalsmeer.

01-11-2011- 31-03-2011 Leidinggevende Carint/Reggeland Maaltijden te Almelo
Ik had hier een contract voor 5 maanden om de leiding te ondersteunen bij de aangekondigde sluiting van het bedrijf.
Door mijn ervaring bij eerdere reorganisaties en een bedrijfssluiting ben ik ingezet op verschillende aansturende functies.

2001 – 31-10-2010 Productieleider Johma Salades te Losser

Verantwoordelijk voor:
• Leidinggeven en aansturen van 30 machineoperators en +/- 20 uitzendkrachten.
• Het afvullen en verpakken van salades.
• De kwaliteit, grondstoffen en manurenefficiëntie.
• Hygiëne en netheid op de afdeling.
• Personeelsplanning maken en bewaken.
• Het voeren van functionering en beoordelingsgesprekken.
• Ervaring met Lean Manufacturing en 5 S principes en de daarbij behorende verbeterprojecten.


1997 – 2001 Productieleider JK Salades te Rotterdam.

Verantwoordelijk voor:
• Leidinggeven en aansturen van 20 medewerkers en +/- 30 uitzendkrachten.
• Het afvullen en verpakken van salades.
• De kwaliteit, grondstoffen en manurenefficiëntie.
• Productie en personeelsplanning maken en bewaken.
• Opslag en transport van gekoelde producten.
• Het voeren van beoordelingsgesprekken en werkoverleg.

De laatste 9 maanden ben ik verantwoordelijk geweest voor de organisatie en realisatie van de fabriekssluiting. Waarbij er tot de laatste week salades zijn geproduceerd.



1981 -1997 Productieleider Romi Margarinefabriek te Vlaardingen.

Bij dit bedrijf heb ik mij opgewerkt van machineoperator tot productieleider. Dit heb ik gerealiseerd door alle afdelingen van het bedrijf en productieprocessen te doorlopen en het volgen van in en externe cursussen.

Verantwoordelijk voor:
• Leidinggeven en aansturen van 40 operators en +/- 20 uitzendkrachten.
• De voorraad en juiste opslag van Oliën en vetten.
• De bereiding van Margarine en vetten.
• Het afvullen van margarine, olie en vet in emmers en blik.
• De kwaliteit, grondstoffen en manurenefficiëntie.
• Hygiëne en netheid op de afdeling.
• Personeelsplanning maken en bewaken.
• Opslag en containerbelading eindproducten.


1973 – 1981 Loonwerker Gebr. Prins Maasdijk

Allround medewerker mechanische grondbewerking



Opleidingen
2006 Cursus Coachend leidinggeven; Stiphout consultants
2002 Cursus Coachend leidinggeven; Bos training en consultancy
1998 Cursus Interne communicatie
1995 Cursus Koeltechniek ROVC
1993/1995 Diploma Productie Management IBW
1993 Cursus leidinggeven aan Allochtonen
1993 Cursus Omgaan met lastige medewerkers
1989/1992 Opleiding Leidinggeven SBC
1983/1986 MBO Diploma Levensmiddelen technologie
1972/1973 Middelbare Tuinbouwschool.
1968/1972 Diploma Landbouwschool

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Algemeen
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Productiemanager Zwanenberg vleeswaren/snacks Almelo
Bedrijfsleider Zwanenberg Slicing vleeswaren Borne
Productieleider maaltijden Carint Almelo
Productieleider Johma salades te Losser
Productieleider JK salades Rotterdam
Productieleider ROMI margarine te Vlaardingen

Opleidingen

MBO 4 levensmiddelen technologie
IBW Productiemanagement
Diverse opleidingen Leidinggevenn/Coachen
Cursus: Leidinggeven aan Alochtonen

Meer over mij

Werkgebied

  • Oldenzaal 100km
Talentcard®