Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Leo Smeets

Leo Smeets

Personalia

Leeftijd
68 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Werkervaring:
Data Februari 2013 – December 2013
Naam opdrachtgever De Nederlandse ARBO dienst
Type instelling Zorgdienstverlening
Functie Adviseur Management Team
Werkzaamheden Adviseren van de directie tav de inrichting van de organisatie en de vereiste ICT ondersteuning. Deze inrichting moet waarborgen dat de verwachte snelle groei gerealiseerd kan worden.

Data December 2012– Mei 2013
Naam opdrachtgever Atrium MC / ORBIS MC
Type instelling Ziekenhuizen
Functie Programma consultant ICT Werkstroom
Werkzaamheden Het in kaart brengen en analyseren van de huidige bedrijfsprocessen en ondersteunende IT applicaties op het gebied van Facility Management en Logistiek bij Atrium MC en Orbis MC, met het oog op toekomstige harmonisatie en integratie van relevante processen en IT applicaties.

Data Maart 2011 – December 2012
Naam opdrachtgever BEKO Benelux
Type instelling Inkoop Coöperatie voor Bakkers en het Bakkerijwezen
Functie Project Manager
Werkzaamheden Analyse van de bedrijfsprocessen op het gebied van Inkoop, Verkoop ,Warehousing en Transport met als doel om gemeenschappelijk processen te definiëren en in te voeren ondersteund door een gemeenschappelijk ICT systeem

Data Maart 2007 – Februari 2010
Naam opdrachtgever Hogeschool Rotterdam, Stichting LMC, Stichting CVO
Type instelling Onderwijsinstellingen voor voortgezet en hoger onderwijs
Functie Programma manager
Werkzaamheden Ontwikkeling van een bedrijfsprocessen model dmv analyseren en definitie van ondersteunende processen zoals financiën , inkoop en huisvesting om de nieuwe gecentraliseerde organisatie te ondersteunen. Op basis hiervan management informatie systeem (KPI’s / Dashboard) en systemen voor Finance en Facilties geselecteerd en ingevoerd.

Data Juli 2008 – Augustus 2009
Naam opdrachtgever Alliander (voorheen NUON), Shared Services (ShS)
Type instelling Energie bedrijf
Functie Informatie Architect
Werkzaamheden Op basis van het gedefinieerde en ingevoerde
Alliander op Zachman gebaseerde EA raamwerk
inbrengen en optimaliseren van de bedrijfsprocessen van de ShS afdelingen Facilities, Human Resources, Finance, Service management en Directie & Secretariaat. Het inbrengen van het Informatie en Applicatie landschap teneinde deze af te stemmen en in lijn te brengen met het Bedrijfsprocesmodel
(IT alignment). Middels workshops , valideren van het bovenstaande.

Data September 2007 – Juli 2008
Naam opdrachtgever NUON, Facilitair Bedrijf
Type instelling Energie bedrijf
Functie Coach proces optimalisatie / verbetering
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor het implementeren en uitrollen van Corporate Modeler als EA/BPM toolset. Middels verschillende workshops hebben Nuon’s proceseigenaren de getransformeerde processen gevalideerd. Daarnaast zijn beheerprocessen ontwikkeld en eveneens geïmplementeerd. Tot aan de op komst zijnde
bedrijfssplitsing, verantwoordelijk voor het coachen van de proceseigenaren en modelleurs bij de proces verbetering en optimalisatie initiatieven.

Data Augustus 2007 – Januari 2008
Naam opdrachtgever Campina – DMV International
Type instelling Zuivelverwerkende industrie
Functie Project manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor het onderzoek naar de identificatie van procesverbeteringen binnen het complete productie proces. Als resultaat is een uitgewerkt programma en gedetailleerd plan voor de uitvoering opgeleverd voor de implementatie van het geïdentificeerde verbeteringspotentieel.

Data Januari 2006 – Januari 2008
Naam opdrachtgever NUON, Netwerk Services
Type instelling Energie bedrijf
Functie Enterprise Architect / programma manager
Werkzaamheden NWS Information Management is verantwoordelijk voor de business-IT alignment van een zevental verschillende bedrijfseenheden welke binnen NWS vallen.
Verantwoordelijk voor en uitvoering gegeven aan:
1. Het definiëren, inrichten en implementeren van de bedrijfsarchitectuur binnen NWS;
2. De ontwikkeling van het bedrijfsproces model van NWS m.b.v. Corporate Modeler;
3. De transformatie van ca. 500 ISO gecertificeerde processen en procedures;
4. Het optimaliseren van de getransformeerde processen en procedures;
5. Het persoonlijk begeleiden en trainen van het hoofd bedrijfsarchitectuur binnen NWS;
6. De ontwikkeling van NWS’ visie voor haar bedrijfsarchitectuur na 2010 inclusief SOA;
7. De ontwikkeling van het Infostroom proces model voor de opzet, inrichting en uitrol van de intelligente energie meter.

Data April 2006 – Oktober 2006
Naam opdrachtgever T-Mobile International
Type instelling Mobiele telefoon service
Functie Enterprise Architect / programma manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor en uitvoering gegeven aan het valideren van de door T-Mobile voorgestelde outsourcings strategie. Met behulp van een daartoe ingericht simulatie model zijn de processen en procedures gemodelleerd en processen gesimuleerd waarvan de impact kon worden vastgesteld van de outsourcing strategie. Met behulp van de bereikte resultaten zijn aanbevelingen gedaan en zijn de gewenste bedrijfsverbeteringen en kosten-besparingen door middel van outsourcen daadwerkelijk
verwezenlijkt

Data Augustus 2004 – Mei 2006
Naam opdrachtgever NUON, CIO Office
Type instelling Energie bedrijf
Functie Programma manager bedrijfsarchitectuur
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor het opzetten, inrichten en verbijzonderen van Nuon’s centrale bedrijfsarchitectuur en proces management aanpak in nauwe samenwerking met de divisies: Energy Sourcing, Customer Care Center, Network Services, Shared Service Center en ICT-Bedrijf. Na succesvolle afronding van dit project is Nuon’s bedrijfsarchitectuur uitgerold naar de verschillende bedrijfsonderdelen.

Data April 2000 – December 2004
Naam opdrachtgever Hewlett-Packard EMEA
Type instelling ICT Product & Services
Functie Engagement manager / project manager
Werkzaamheden In deze periode zijn een aantal opdrachten uitgevoerd. In eerste aanleg verantwoordelijk geweest voor de opzet en inrichting vaneen centrale bedrijfsarchitectuur en een compleet proces model voor de gehele CRM-OPS organisatie van HP. Als gevolg van dit resultaat verantwoordelijk geweest voor de coaching en begeleiding van de verschillende teams binnen HP EMEA.
De belangrijkste activiteiten in deze periode zijn geweest het verbeteren van de bewustwording van het belang van proces management alsmede het begeleiden van de teams met modelleringsactiviteiten voor verdere proces optimalisatie.

Data December 2001 – November 2002
Naam opdrachtgever Alstom Transport Signalling
Type instelling Industrie
Functie Sr. process improvement consultant
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel een “as is” proces model als een “to be” proces model. Dit “to be” proces model is het platform geweest waarop de wereldwijde SAP roll-out succesvol heeft kunnen plaatsvinden.

Data April 2000 – November 2001
Naam opdrachtgever Novartis Pharma, Zwitserland
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Project manager / change manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor een aantal project initiatieven welke betrekking hadden op het verbeteren van de complete “supply chain”. Verantwoordelijk voor het herstructureren van de vraag en aanbod balans voor zowel OTC producten als de in ontwikkeling zijnde producten. Volledig procesmodel (“ist” model) ontwikkeld en op basis daarvan het “soll” model samengesteld. Op basis van dit proces model is de implementatie gerealiseerd van de complete SAP R/3 APO functionaliteit.
Tijdens de tweede opdracht verantwoordelijk geweest voor de volledige opzet en inrichting van een bedrijfsproces model ten behoeve van een nieuw te bouwen produktie-fabriek in Azië.
Het procesmodel betrof de complete organisatie alsmede het definiëren van het gehele ondersteunende applicatie landschap (SC, financiën, reportages, voorraad, verkoop, distributie, etc.).

Data April 2001 – November 2001
Naam opdrachtgever Chefaro International
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Validatie manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van een validatie master plan (incl. richtlijnen, standaarden, bedrijfsprocessen en de ERP – BPCS -functionaliteiten) alsmede de samenstelling en implementatie van een validatie proces model.

Data April 2001 – November 2001
Naam opdrachtgever Novartis Pharma, Zwitserland
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Programma manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor het weer op de rails zetten van een intern mislukt verbeteringsproject. Tevens verantwoordelijk geweest voor het opnieuw definiëren van de bedrijfsconcepten voor verkoop en operaties en de vertaling daarvan naar een nieuw uitgewerkt proces model.

Data November 1999 – Maart 2000
Naam opdrachtgever Purac - CSM
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Veranderingsmanager / Proces analist
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor de samenstelling en modellering van Purac’s bedrijfs proces model en de daarbij behorende documentatie. Dit model heeft garant gestaand voor de succesvolle implemenatie van de:
 Internationale uitrol van een ERP systeem (BPCS);
 Ondersteuning van de proces verbeterings initiatieven;
 Validatie (CSV) van het ERP systeem.

Data Mei 1999 – Oktober 1999
Naam opdrachtgever Novartis Pharma, Zwitserland
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Program manager / Business consultant
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor een evaluatie studie voor de selectie van een nieuwe EA/BPM toolset voor de SCM divisie van Novartis Pharma. Verantwoordelijk geweest voor de recommandatie van de structuur van de nieuwe toolset alsmede het samenstellen van een implementatie- en migratieplan van bestaande procesmodellen. Op basis van deze recommandatie zijn begin 2000 de eerder beschreven projecten geïnitieerd.

Data Juli 1998 – Augustus 1999
Naam opdrachtgever Pfizer, Engeland
Type instelling Farmaceutische industrie
Functie Implementatie manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor de complete implementatie van een nieuwe ERP (BPCS) applicatie binnen één van de grotere Pfizer divisies. Implementatie was succesvol gedurende alle fasen en werd afgesloten op de geplande einddatum. Aansluitend verantwoordelijk geweest van het zgn. Y2K project als voorbereiding op de overgang naar het jaar 2000.

Data Oktober 1996 – Juni 1998
Naam opdrachtgever CIMAX International
Type instelling BPM / BPI consulting services
Functie International engagement manager
Werkzaamheden Verantwoordelijk voor alle contacten en activiteiten met internationale klanten.CIMAX leverde de in eigen beheer ontwikkelde BPI toolset Dcomp.
De activiteiten omvatten het adviseren van project management op de effectieve besteding van de DComp, organiseren van opleidingen en bijgestaan bij de Business Process Modeling initiatieven op mondiaal niveau als de meeste van de klanten waren multinationals. De meeste van CIMAX klanten waren onderneming ERP (BPCS / SSA) implementatie projecten.
Een van mijn belangrijkste klanten was Novartis Pharma is gevestigd in Basel, Zwitserland. Gedurende 18 maanden Basel was mijn basis van waaruit ik projecten uitgevoerd in Europa, USA en Azië-Pacific. Ik ontwikkelde een methode voor de ondersteuning met behulp van DComp voor mondiale BPCS Novartis implementaties alsmede het voldoen aan de CSV (Computerised System Validation) regels voor geautomatiseerde systemen zoals vastgesteld door de FDA.
Ik leidde workshops over deze methode in verschillende landen in verschillende continenten. De methode omvatte alle FDA validatie aspecten in verband met geautomatiseerde systeem validatie. Ik ben verantwoordelijk geweest voor de coördinatie van de roll-out van deze methode in USA en Azië-Pacific.
Tenslotte ben ik betrokken geweest bij de definitie en internationale Project Management ter invoering van Supply Chain concepten in de top 10 Productie Locaties van Novartis Pharma. Facilities. De definitie van deze concepten vond plaats middels internationale workshops op basis van Buisnes Process Modelering. Verder ben ik verantwoordelijk geweest voor alle internationaal gevestigde cliënten. Activiteiten waren o.m.: project management, training in het gebruik van de DComp modellerings toolset, verzorgen van trainingen en workshops op het gebied van procesmodellering.
Cliënten waren o.m.: Novartis Pharma, United Biscuits, Campbells Soup, SC Johnson Wax en Purac Biochem.

1976 – 1996 overige functies:

 Tetra Laval Confience Foods, Bakel
Corporate IS Manager
augustus 1995 – oktober 1996
 Yamaha Motor Europe, Schiphol
European IS Director
september 1992 – augustus 1995
 IFF, Tilburg
IS Development Manager
april 1984 – september 1992
 ABP, Heerlen
Systeem ontwerper
oktober 1976 – april 1984

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • bedrijfsadviseur
Sector(en):
  • Zakelijke Dienstverlening
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

PROFESSIONELE ERVARING
Mijn professionele loopbaan startte 1980 in de ICT. In de functie van Corporate IS Directeur en Europese IS Manager ben ik werkzaam geweest bij bedrijven als International Fragrances & Flavors, Yamaha Motor Europe en Tetra Laval Convenience Food. Bij deze bedrijven ben ik o.a. verantwoordelijk geweest voor de selectie en internationale invoering van Supply Chain oplossingen gebaseerd op de ERP applicaties van SSA (BPCS), Baan (Triton) en SAP. In die periode heb ik middels avondstudie de HBO opleidingen Informatica en Leergangen Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven met goed gevolg afgerond.
In 1992 ben ik overgestapt van ICT naar de Business. Als Programma/Project Manager ben ik werkzaam geweest bij Novartis Pharma, HP, Alstom, Pfizer, Norfolkline, Johnson Wax, Campbell’s Soup, NUON, Purac, Chefaro en DMV International. Mijn werkzaamheden waren grotendeels gericht op programma’s voor de afstemming van de core bedrijfsprocessen en de IT opdat de gestelde bedrijfsdoelstellingen gehaald kunnen worden. In het bijzonder ben ik betrokken geweest bij definitie en invoering van grootschalige internationale Integrated Supply Chain Management projecten in de farmaceutische en food industrie . De werkzaamheden werden in nauwe samenwerking met de business (proces eigenaren) uitgevoerd met een zeer grote focus op de betrokken bedrijfsprocessen, gewenste veranderingen binnen de organisatie en de relatie met alle betrokken stakeholders. In deze periode heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met Computerised System Validation (CSV) op basis van FDA regelgeving.
Op basis van deze ervaringen heb ik op 1 april 1999 ORIM consultants opgericht en ben ik meer en meer mijn focus gaan richten op de definitie en implementatie van Business Process Analysis and Management (BPA) concepten en oplossingen teneinde de organisaties beter in staat te stellen hun doelstellingen te halen.
Voor bedrijven als Novartis Pharma, Norfolkline, T-Mobile en NUON heb ik bedrijfs specifieke Enterprise Architecturen , BPA concepten en oplossingen gedefinieerd en ingevoerd. Tevens ben ik als programmamanager betrokken geweest bij projecten in het voortgezet en hoger onderwijs. Deze projecten hadden betrekking op het stroomlijnen en centraliseren van de ondersteunende processen zoals financiën, inkoop, huisvesting en leerling volgsystemen. Op basis van deze processen zijn aansluitend management informatie ICT systemen (KPI’s en dashboard) en ICT systemen op het gebied van Financiën en Facility Management geselecteerd en ingevoerd. In 2012 heb ik in de functie als projectmanager bij de bakkers inkoop coöperatie BEKO Benelux van hun 4 distributiecentra de bedrijfsprocessen geanalyseerd teneinde tot gemeenschappelijke bedrijfsprocessen te komen ondersteund door een gemeenschappelijk ICT systeem. Van december 2012 tot mei 2013 ben ik als programma consultant betrokken geweest bij de fusie werkzaamheden van de ziekenhuizen in Heerlen en Geleen. Mijn opdracht was het in kaart brengen en analyseren van de huidige bedrijfsprocessen en ondersteunende IT applicaties op het gebied van Facility Management en Logistiek bij Atrium MC en Orbis MC, met het oog op toekomstige harmonisatie en integratie van relevante processen en IT applicaties. Per februari 2013 ben ik werkzaam als adviseur van het Management Team van De Nederlandse Arbo Dienst. Ik adviseer de directie hoe te komen tot een inrichting van de organisatie en ICT om de verwachte snelle groei te accommoderen.
Gedurende de afgelopen jaren heb ik diverse methodieken en frameworks gebruikt zoals ITIL, Prince2, BPMN, TOGAF, UML, Six Sigma en Zachman. Op het gebied van Business Process Analysis and Management en Enterprise Architectuur heb ik ervaring met software hulpmiddelen als Corporate Modeler (Casewise), Mavim,Provision, MEGA, Engage en MS Visio.

Opleidingen

Opleidingen:
 Atheneum VWO B;
 Culturele antropologie, Universiteit van Amsterdam (niet afgestudeerd);
 Leergangen Bedrijfskunde , Technische Universiteit Eindhoven;

Cursussen en trainingen:
 AMBI modules I1, B1, B2, W1, T1, S1, S2, S3, S4 (ICT);
 Programmeursopleiding (Volmac);
 Systeem analist (Volmac);
 Project management (RAET);
 Application Development System/Online (Cullinet);
 MVS internals;
 MRP training (VS);
 Project managers workbench (Hoskyns);
 Baan Triton;
 Diverse SAP modulen (functioneel);
 Diverse BPCS modelun (functioneel);
 Casewise’ Corporate Modeler, MEGA, Mavim en Provision;
 PRINCE2 practitioner (zelfstudie);
 SAP functioneel (Foundation, MM, SD,FI, PS);
 Computerised System Validation (CSV) interne training Novartis Pharma Zwitserland;
 Toolbox Evalueren en verbeteren van processen (Kluwer Belgie);
 Toolbox meten van processen (Kluwer Belgie).

Meer over mij

Werkgebied

  • Loon op Zand 50km
Talentcard®