Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Domenico Tortorelli

Domenico Tortorelli

Restaurant/Cateringmanager / Bedrijfsleider

Personalia

Leeftijd
59 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Italiaans
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto
  • C - Vrachtwagen
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

“Mijn verhaal” Ik ben een flexibele ingestelde Restaurant/Catering manager/Bedrijfsleider die houd van het overbrengen van kennis. Ik heb geduld en inlevingsvermogen, zodat ik de weg weet te vinden voor de omgang met de collega’s. Ik weet voldoening en energie te halen uit de mijlpalen en successen, die door de collega’s worden behaald.
Ik ben iemand die zijn creativiteit kan toepassen om te werken vanuit het perspectief van de gasten. Ik sta graag voor de schermen en wordt blij van direct contact met de gast. Ik ben oprecht gastvrij!
Ik hou van mensen en vind het heerlijk om in een team met collega’s met een andere culturele en/of maatschappelijke achtergrond te opereren. Ik ben van nature een positief en sociaal mens. En ik ben ondernemend en toon initiatief.
Ik laat me niet snel uit het veld slaan en ben creatief in het zoeken naar oplossingen. Ik hou van uitdagingen en ik heb aantoonbare ervaring in de horeca en het organiseren en draaien van evenementen schrikt me niet af, maar geven me juist energie.
We weten allemaal precies hoe gastvrijheid voelt. Als we ergens naartoe gaan of iets willen kopen, zijn we vaak in eerste instantie aangetrokken door de omgeving, het merk, het product, het concept of de manier van werken.
Maar het echte gevoel van (on)gastvrijheid krijgen we vaak van mensen. We halen ze er zo uit, die supergastheren en/of vrouwen die het een sport vinden om het iedere gast naar de zin te maken, die attent zijn en die zichzelf vaak wegcijferen. Het zijn mensen die altijd vanuit hun hart werken. Dit zijn de Mood Makers, sfeermakers, ambassadeurs van gastvrijheid en zo’n persoon ben ik. Gastvrijheid is nu belangrijker dan ooit.
Ik ben per direct beschikbaar voor deze functie, dat komt doordat ik heb besloten om mijn half jaar contract niet te laten verlengen bij mijn huidige werkgever. Ik doe sinds vorig jaar enkele dagen in de week vrijwilligerswerk Groenbeheer Fortenland ’t Gooi. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren voor een betere, schonere en duurzamer stukje Nederland. Ik geloof in een wereld waar mensen niet alleen toekijken, maar ook handelen!

“Word mijn verhaal uw verhaal?”
Ik hoop dat ik u nieuwsgierig hebt gemaakt. En hoop dan ook dat u mij een kans geeft om mijn motivatie en Curriculum Vitae persoonlijk toe te lichten.
Met vriendelijke groet.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Competenties
Company kerncompetenties;
Gastvrijheid/klantgerichtheid, communicatie, samenwerken, kwaliteitsgericht.
Afdeling competenties;
Oog voor detail, stressbestendig
Functie competenties;
Coachen zie Het Idee van Harderwijk
resultaatgericht, besluitvaardig, financieel inzicht, planmatig werken, visie uitdragen, leidinggeven, organiseren

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • programmeur internet
Sector(en):
  • Horeca
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Ervaring

27-10-2014 – Heden Werkzoekend

26-04-2014 – 25-10-2014Bedrijfsleider
Vlaamsch Broodhuys te Amsterdam


Taken:
• Aansturen van collega’s op de werkvloer
• Bestellingen en voorraadbeheer
• Dagelijkse administratie
• Roosters maken
• De rol van gastheer op de werkvloer
• Promotionele actie
• Eind verantwoordelijk inkoop en personeel cijfers


11-09-2013 – Heden Vrijwilligerswerk via EC Projects
Groenbeheer Fortenland ’t Gooi
Het groenonderhoud op de volgende unieke locaties, deze zijn een onderdeel van de stelling van Amsterdam-UNESCO wereld erfgoed; Fortwerk IV in Bussum, Vesting Museum in Naarden, Fort Uitermeer in Weesp, Muizenfort in Muiden en Fort Eiland Pampus.







25-05-2013 – 26-04-2014 Werkzoekend

2011 – 25-05-2013 Restaurant Manager/ Bedrijfsleider
Restaurant & Bedrijfsschool Het Idee van Harderwijk



Het Idee van Harderwijk was een restaurant en een horeca bedrijfsschool onder één dak!
Doel van 'Het Idee' is om werklozen die vastzitten in de bijstand weer aan het werk te krijgen. Bij het restaurant volgen zij een opleidingstraject. Eenmaal afgerond helpt 'Het Idee' hen bij het zoeken naar een baan in de horeca van, bij voorkeur, Harderwijk en omstreken.
Mijn functie was restaurantmanager, leermeester en gastheer. Dit werk was uitdagend, omdat ik naast mijn gewone leidinggevende restaurantmanager/gastheertaken nu ook mensen (deelnemers) met horeca-ambities coach. ‘Het geeft mij veel voldoening dat ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme mag overdragen en zo een bijdrage lever aan de horecaloopbaan van deze deelnemers’.


Taken:

• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, sollicitatiegesprekken voeren, planning maken).
• Coachen van personeel, naast mijn gewone leidinggevende gastheer taken, coach ik nu ook deelnemers met horeca-ambities. Deze deelnemers hadden over het algemeen een complexe achtergrond en problematiek.
• Beheren van de voorraad, bestellingen doen, controleren inkomende goederen en contacten onderhouden met leveranciers.
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettingsgegevens).
• Verantwoorden van in en uitgaande gelden; eventueel doorberekenen van kosten en bewaken van budgetten.
• Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers omtrent service, wensen, samenstelling van culinaire biologische en duurzame producten, klachten, sales en aftersales, etc.
• Gastvriendelijk optreden als gastheer in het restaurant.
• Plegen van gedragsinterventies op het gebied van disciplinering van de deelnemers, daarbij fungeer ik als trainer/begeleider.
• Toezien op naleving van veiligheidsvoorschriften, instructies en juist gebruik van materialen en arbeidsmiddelen.
• Aansturen van uitvoering van opdrachten rekening houdend met planning en coördinatie van de uit te voeren werkzaamheden.

Juni 2013 heeft Restaurant Het Idee van Harderwijk de deuren moeten sluiten. Reden is dat de Sociale Dienst Veluwerand (SDV) niet bereid was voldoende kandidaten te leveren waardoor het Integratieproject financieel in de problemen is gekomen.


2008 – 2011 Bedrijfsleider
Italiaans Specialiteiten restaurant Sorrento te Lelystad


Taken:
• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, sollicitatiegesprekken voeren, planning maken).
• Beheren van de voorraad, bestellingen doen, controleren inkomende goederen en contacten onderhouden met leveranciers.
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettingsgegevens).
• Verantwoorden van in en uitgaande gelden; eventueel doorberekenen van kosten en bewaken van budgetten.
• Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers omtrent service, wensen, samenstelling culinair, klachten, sales en aftersales, etc.
• Gastvriendelijk optreden als gastheer in het restaurant.



2007 - 2008 Catering manager
Take Two To Cater te Naarden



Vaste cateraar; van Studio Ce in Almere (eigenaar Paul de Leeuw) ‘Mooi weer de Leeuw’, Room 101, Relatiedag Universal Music, Rembrand Uitreiking.
Media park Hilversum in Studio’s 22, 31, 32 en Studio 47 in Weesp;
Crew catering; Ik Hou van Holland, After Party Idols, Max & Loretta, Just the Two of Us, AV Beurs, Ik Wed dat ik het Kan, Live shows Holland Got’s Talent, Musical Awards.
Locatie/Evenementen; catering in geheel Nederland.

Taken:
• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, sollicitatiegesprekken voeren, planning).
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettings-gegevens).
• Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers omtrent service, wensen, samenstelling culinair, klachten, sales en aftersales, etc.
• Gastvriendelijk optreden als gastheer bij evenementen.











2002 - 2007 Catering/Party manager
Zuydwal Groep; Zuydwal Catering in Huizen



Vaste cateraar; op het Fort Eiland Pampus (open van april t/m oktober) en
locatie catering in omgeving ’t Gooi
Taken:
• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, sollicitatiegesprekken voeren, planning).
• Beheren van de voorraad, bestellingen doen, controleren inkomende goederen en contacten onderhouden met leveranciers.
• Onderhouden van contacten met de opdrachtgevers omtrent service, wensen, samenstelling culinair, etc.
• Gastvriendelijk optreden als gastheer bij evenementen.


In de winterperiode(november t/m maart in de periode 2002-2007):
Heb ik gewerkt bij Eethuys Graaf Flois V als zelfstandigwerkend kok, bij Restaurant Haven van Huizen als vervangend bedrijfsleider. Bij Restaurant de Kalkovens als Banqueting manager in het Feest & Blushuis. Bij de BoatHouse in Almere heb ik met de opstart meegeholpen.
Deze restaurants waren een onderdeel van de Zuydwal Groep. En tussendoor hielp ik de TD met klussen en op het Hoofdkantoor met administratieve werkzaamheden, gevestigd in de Kalkovens in Huizen.




2000 – 2002 Chef bediening
Zuydwal Groep; Eethuys-cafe Graaf Floris V van Muiden


Taken:
• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, planning).
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettings-gegevens).
• Meewerken op de vloer.









1998 - 2000 Assistent bedrijfsleider
Restaurant de Taveerne (de Batavia Werf; Nationaal Scheepshistorisch Centrum) te Lelystad
Taken:
• Leiding geven aan het personeel (instrueren, toezicht houden, beoordelen, begeleiden, planning).
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettings-gegevens).
• Meewerken in de productie en bediening.
• Het bereiden van koude en warme gerechten.


1990 - 1998 Holland Catering Specialisten, bij de volgende vier bedrijfsrestaurants;



1998 - 1994 Catering manager
Akzo Nobel Chemicals te Amsterdam

Taken:
• Bijhouden van de administratie (t.a.v. inkoop, verkoop, omzet en bezettings-gegevens).
• Zorgdragen voor optimale presentatie van waren.
• Zorgdragen voor optimale hygiene.
• Regelen van de productieplanning en menucyclus opstellen.

1994 - 1992 Catering manager
Capi Lux Vak te Amsterdam

1992 - 1990 Assistent catering manager
Gemeente Energie Bedrijven te Amsterdam

Assistent catering manager
Raadhuis van Amstelveen te Amstelveen
1990 - 1988 Sous/Chef kok
Philips Nederland bv in het Bedrijfs / Gastenrestaurant te Hilversum


Taken:
• Het samenstellen en bereiden van menu’s.
• Personeelsplanning maken.
• Leiding geven aan medewerkers.
• Bijhouden van H.A.C.C.P., hygiëne regels naleven en zorgen dat andere medewerkers zich hier ook aan houden.

1988 - 1986 Sous chef
Restaurant El Verano te Bussum

Taken:
• Het bereiden van maaltijden.
• Plaatsvervanger chef kok (leiding geven).

1986 - 1985 Leerling kok
Restaurant Rust Wat te Blaricum



1985 - 1984 Leerling kok
Bedrijfsrestaurant Nederlandse Omroep Stichting te Hilversum

1984 - 1983 Leerling kok
Golden Tulip Centraal Hotel te Amsterdam

Opleidingen

Diploma’s / Certificaten
2011 SVH Leermeester
2011 EVC (Ervarings Certificaat) MBO-4 opleidingsstandaard Catering/Restaurantmanager
1989-1990 SVH Vakbekwaamheid Restaurantberdijf
1987-1988 SVH Vakbekwaamheid voor het Cafebedrijf
1983-1986 SVH Leerlingstelsel voortgezette opleiding zelfstandig werkend kok
1978-1983 De Berkhof Amsterdam Brood/Banket/Kok/Gastheer

Certificaat Veiligheidsinstructie bosmaaier, biologische agentia, werken op hoogte EC Projects
Certificaat Doelgericht Leidinggeven Martin Koek
Certificaat Bedrijfshulpverlening (BHV)
Certificaat Sociale Hygiëne
Certificaat Overvalpreventie
Intern cursus, Kadertraning bij Holland Catering Specialisten
Management Cursus bij Holland Catering Specialisten
Interne cursus Leidinggeven bij Philips Nederland bv opleidingen

Meer over mij

Werkgebied

  • Lelystad 100km
Talentcard®