Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Aad Koppenhol

Aad Koppenhol

Enterprise Architect - Transformation Consultant

Personalia

Leeftijd
69 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Publicaties

Tiem – vakblad voor IT-Architecten co-auteur Dik Bijl - Microsoft
Computable div. Opinies – expert in OSS, Cloud&Saas, Innovatie
AG – 'Oorlog in Standaarden' – co-auteur – dr. T. Egyedi TU Delft
NRC handelsblad – Over Open Source Business

Open Source Jaarboek (2008) – met co-auteur dr. T. Egyedi – 'Competitie op Standaards een goede zaak?' dit artikel is vertaald internationaal gepubliceerd in IGI-journals US.

Relevante nevenactiviteiten

- Lid van Standardisatie Commisie NEN SC34 – Digitale Documentformaten
- Lid van Breda Netwerk
- Lid van MKB Nederland
- Lid van Raad van Advies – ERIA certificering IT-Architecten
- Lid van GIA- Genootschap Informatie architecten
- Lid van NederlandsArchitectuurForum (NAF)-werkgroep -'De menselijke maat' + 'Cloud&Saas'
- Lid van Open Group (Togaf Dutch Chapter)
- PhD study – Value Sensitive Design in Information Architecture. TUDelft afd. Filosofie

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

- Creatief denker met overtuigingskracht.
- Kan goed leidinggeven aan groepen maar ook aan individuen
- Teamspeler werkt graag samen
- Besluitvaardig
- Innovatief
- Flexibel

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • programmeur internet
Sector(en):
  • ICT
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Binnen 1 maand

Werkervaring

09-06-2014 tot 9-12-2014 – EMC (EMC,VMware, RSA, Pivotal )– Enterprise Architect Tijdelijke inhuur EMC om te helpen met het winnen van de RFI/RFP van ING – Global Infrastructure Services and Continuous Delivery pipelines' . Een deel van de RFP bestond uit het inrichten en demonstreren van een Lab-visit (poc) Als EA was ik o.a. verantwoordelijk voor het mappen van de Functional en Non Functional requirements op de 3 use-cases ( IaaS,PaaS en APaaS en voor de indeling van dit twee-daagse programma. Maar ook voor de security en governance en implementatie van Non Financial Risks switches (NIST). Deze opdracht is recent aan de EMC federation gegund . Complete tranformatie van de IT dienst van ING met een snellere manier voor ING's Business units om toepassingen voor haar klanten uit te rollen.

01-08-2011 tot 28-02-2013 Lead Architect Infrastructuur Nationale Politie - medeauteur van Visie, Missie & Strategie document en Transitie Roadmap 'Future IT for Dutch Police'.
Deze roadmap beschrijft de transformatie die de IT van de te vormen Nationale Politie moet ondergaan.

01-01-2011 tot 30 -07- 2011 Adviseur Open Technology Ordina ICT - Opzetten van Open Technology Unit

Vorige werkgevers


1-3-2010 – 1-12-2010 Business Consultant Mansystems B.V. Barneveld . Betrokken bij EU-subsidieaanvraag via Agentschap.nl. Was via Mansystems ook 2 dagen/week ingehuurd door Oracle voor o.a Open Source strategie overheid en ING keyaccount.

1-6- 2000 – 1-2- 2010 Architect Manager Sun Microsystems Nederland -. Gaf leiding aan team van IT-Architecten. Daarnaast Business Development Manager voor de segmenten: Overheid, Educatie en Healthcare. Open Source en Open Standards Ambassador/Architect

Was voor Sun Nederland het contact naar: NAF, GIA, NGI etc.
Organiseerde het jaarlijks terugkerende evenement Sun 's 'IT-architectuurdebat' en gaf daarnaast diverse presentaties over o.a. 'Internet en Open Technologie' en de impact daarvan op de samenleving.

Hoofdtaak was de technologie en gedachtegoed van Sun zo in te zetten dat daarmee de doelstellingen van de klant optimaal behaald konden worden.


1995-2000 IT-Architect – Academisch Ziekenhuis Rotterdam. Verantwoordelijk voor de implementatie van Internet en gerelateerde technologie. Mail, DNS, Bootp/Dhcp,Intranet, Firewalls. Verantwoordelijk voor alle Unix-platforms binnen AZR en medische faculteit. Actieve netwerkcomponenten en managementplatforms ( Openview/CiscoWorks).

1991-1995 Netwerk en Syteem analist/ Informatieanalist – Gemeente Uden - Participeerde in een landelijk project Vastgoedregistratie van Economische Zaken en Grontmij. ( Unix,C, Novell) GIS en Vastgoedsystemen. De grootschalige Basiskaart werd ingebracht in een CAD-system Pafec van Dogs. Platform IBM/AIX workstations. Platform voor de adminstratieve systemen (Gris,Ris,Wis etc.) een Harris/UX system.

1988-1991 Programmeur/Systemanalist/DBA - Wurth Den Bosch een multinational in bevestigings- en plaatmaterialen. Omzet wereldwijd 240 Miljard destijds. In het overgangsproject van Cobol-omgeving naar Unix/C participeerde diverse Europese landen en programmeurs-teams. Duitsland had de lead. De taal voor dit project en binnen het concern is/was Duits.

1985-1988 Systeembeheerder – Arcobel Innovatie Centrum Oss. Participant project voor Rijkswaterstaat. Dijkbewaking. Een innovatief traject was het ondertitelingssysteem voor de NOS.Als eerste Asic-design Center in Europa werden er ontwerpen gemaakt voor de latere spelcomputers.

1980-1985 Technisch Onderwijsassistent – Vincent van Gogh Havo – Oss. Basisprincipes voor gestructureerd programmeren. Maakte programma's in Pascal voor o.a. Lesrooster-clustering op CP/M machines ( Bigboards II) nog in het pre-PC tijdperk.

Opleidingen

Open Universiteit - Technische Informatica - Diploma KHBO

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Schilderen/Tekenen en Sport ( squash).

Werkgebied

  • Breda 50km
Talentcard®