Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Peter Huijbregts

Peter Huijbregts

DTP-er

Personalia

Leeftijd
59 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Nederlands
  • Frans
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
  • Frans
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

WAT MIJ MOTIVEERT
Het nauwkeurig opmaken en uitwerken van werktekeningen is een passie van mij, 
waarbij mijn specialiteiten vooral ten goede komen bij het technische gedeelte van de opmaak en het drukgereed maken van deze werktekeningen. De daarbij behorende controles, eventuele uitleg aan collega’s en het maken van richtlijnen voor het drukgereed maken doe ik ook met plezier, kortom een effectieve workflow opzetten en bewaken vindt ik erg belangrijk. Daarbij is het gebruik van de nieuwste technieken en programma’s om de workflow zo efficiënt mogelijk te maken een beetje een sport voor me. Ook de Apple computersystemen zijn een passie van me. Als Dr. Mac (dr-mac.nl) was ik 12 jaar actief om anderen bij te staan bij installaties, advies te geven bij het aankopen van Apple- en randapparatuur, uitleg geven over systemen en oplossen van computer problemen. Het werken in een team gaat mij gemakkelijk af, maar ik kan ook zelfstandig mijn mannetje staan. Het meedenken en toepassen van creatieve concepten vind ik nog altijd een leuke uitdaging, evenals het aansturen van een afdeling.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

efficiënt, analytisch, perfectionist, teamplayer, oplossingsgericht

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • distributiemedewerker
Sector(en):
  • Algemeen
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Vanaf maart 1995 tot eind november 2014, toen de DTP-afdeling bij Peijl & Boogh marketing communicatie te Veldhoven (voorheen DI&P te Eindhoven) werd opgeheven, was ik voornamelijk werkzaam als DTP-operator. Tevens was ik leidinggevende over de studio en systeemmanager voor alle aanwezige DTP-apparatuur.
Als DTP-er bestonden mijn werkzaamheden uit het vervaardigen van werktekeningen voor retail bedrijven zoals o.a.: Kwantum, Shoetime, Scapino, Audio-Video specialist en Piet Klerkx Wonen. Daarnaast ook de werktekeningen voor business-to-business bedrijven zoals o.a.: Woonfonds, Boels en Entourage. Wij maakten voornamelijk gebruik van Indesign, Photoshop en Illustrator voor Mac. Als systeemmanager was ik verantwoordelijk voor de werking, updates, backup en het onderhoud van alle Apple DTP-computers, Apple-server met RAID systeem, printers, netwerk en alle overige computersystemen zoals het automatisch omzetten van Indesign-PDF’s naar ISO-gecertificeerde PDF’s met de bijbehorende proeven. Ook het testen en implementeren van nieuwe software behoorde tot mijn taken. Als leidinggevende was ik verantwoordelijk voor de werkverdeling (dagelijkse- en weekplanning), handhaving ISO-9001 normering en voor het bedenken en toepassen van nieuwe richtlijnen voor de afdeling, advisering van account managers en derden inzake nieuwe mogelijkheden. Het bewaken van de huisstijl van klanten alsmede het opleiden van nieuwe medewerkers behoorde eveneens tot mijn taken.

Van november 1993 tot 28 januari 1995 werkte ik bij reclamestudio Cicero te Vught en gebruikte ik veelvuldig de DTP-programma’s Xpress, Illustrator en Photoshop, alsmede diverse hulp-programma’s. Het uitwerken van de diverse reclamecampagnes voor o.a. TDK, Dixons, de hotelketen van Van der Valk, Dynadro en de Automotive Groep Eindhoven vielen onder mijn dagelijkse taken. Ook full color verwerking viel daaronder, met scannen en diverse vormen van beeldmanipulatie.

Vanaf maart 1993 tot aan het faillissement van Studio Fotozetterij Lithografie I.G.S. Eindhoven b.v. (september 1993) bestonden mijn taken uit het opmaken, corrigeren en uitdraaien middels een DTP- configuratie, met programma’s zoals Xpress, Pagemaker en bij gelegenheid: Photoshop, Illustrator/Seperator en Freehand. Verder werkte ik in ploegen op de DTP- uitdraai service, waarbij ik kennis heb verkregen met de diverse opmaak- en fotobewerkings- programma’s zowel op de Apple MacIntosh als op de PC (met en zonder Windows).

Sinds juli 1990 tot maart 1993 heb ik in ploegendienst gewerkt bij Studio Fotozetterij Lithografie I.G.S. Eindhoven als zijnde layout- zetter op het Scantext 2000 systeem met gebruik van vlakbed scanner. Mijn werkzaamheden bestonden uit het opmaken van diverse periodieken, waaronder ProMotor, Cement, de Bij en dergelijke, waarbij ook het scannen en retoucheren van foto’s en lijntekeningen aan de orde kwamen. Verdere werkzaamheden waren het uitwerken van layouts tot opname gerede films en papieruitdraaien voor diverse reclamebureaus alsmede het reguliere zetwerk met de vereiste typografische kennis. Het testen van nieuwe programma’s en het maken van kleine aanpassingen in het besturingssysteem behoorde eveneens tot mijn taken.

Bij Drukkerij de Kempen heb ik vanaf einde 1986 gewerkt met het Scantext 1000 systeem en vanaf medio 1987 met het Scantext 2000 systeem. Mijn werkzaamheden bestonden uit het opmaken van diverse soorten werk, zoals onder andere complexe formulieren, brochures en grafieken. Ook het scannen en retoucheren van foto’s en lijntekeningen behoorde regelmatig tot mijn taken. Vanaf augustus 1989 was ik belast met het opzetten van kabelkrant De Kempen TV. Mijn werk bestond daar uit het maken van pagina-layouts voor de redactie en het volledig verzorgen van de advertentie-pagina’s voor de kabelkrant alsmede het systeembeheer van de kabelkrant-apparatuur.

Opleidingen

Klant- en servicegerichtheid, HMP (Hospitality Marketing Partners)
1999 met certificaat

Hogere Kader Kursus, Grafisch Economisch Adviesbureau (G.E.A.) te Amsterdam,
1988 - 1989 met diploma.

Introductie typografie en reproduktie fotografie, G.O.C. te Veenendaal,
1988 met bewijs van deelname.

Fotozetten, Grafisch Opleidings Centrum (G.O.C.) te Veenendaal,
1987 - 1988 met diploma.

MTS-elektronica, Leonardo da Vinci te Eindhoven,
1981 - 1985 met diploma.

Mavo, Pius-X-college te Bladel,
1977 - 1981 met diploma.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Apple computers, gadgets, films, muziek, Frankrijk/Franse taal

Werkgebied

  • Eersel 100km
Talentcard®