Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Philemon Mukarno

Philemon Mukarno

Componist

Personalia

Leeftijd
54 jaar

Skills, Digitale vaardigheden

 • Adobe After effects
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Premiere
 • Wordpress

Skills, Soft skills

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
 • Engels
 • Indonesisch
 • Spaans
Talen (schrijven)
 • Engels
 • Indonesisch
 • Nederlands
 • Spaans
Rijbewijs
 • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Philemon Mukarno, composer, was born in Jakarta, Indonesia. He studied Audio Engineering, Composition and Composition Electronic Music in Royal Conservatory of The Hague and Codarts, University of the Arts in the Netherlands. He finished Cum Laude and received the Prize for Composition.

Mukarno is a unique figure in Contemporary Music. The use of electronics is one of his trademarks. The compositions demonstrate in their own way his original ideas and his strife for intense expressiveness, in a musical language that does not refer to tradition. Each piece has a strong economy of Means and a strict control of Form. Means and Form are use by Mukarno in an elementary and powerful way.

Hier ben ik écht goed in

Mukarno is a unique figure in Contemporary Music. The use of electronics is one of his trademarks. The compositions demonstrate in their own way his original ideas and his strife for intense expressiveness, in a musical language that does not refer to tradition. Each piece has a strong economy of Means and a strict control of Form. Means and Form are use by Mukarno in an elementary and powerful way. His works are performed on International Music Festivals as: Gamelan Festival in Yogjakarta, Indonesia, El Segundo Festival International de Música Clásica Contemporánea in Lima, Peru, Rotterdam Music Biennial, the Netherlands, Internationale Studienwoche für Zeitgenössische Musik 2000 in Lunenburg, Germany ,Internationaal Gamelan Festival Amsterdam (IGFA) and Musica

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Rapport
‘Persoonlijkheidstest voor Ondernemers’

Philemon Mukarno is zeer doelgericht en verzet bergen om het doel te bereiken. Het is een verbintenis die hij met zichzelf aangaat. Het doel daagt hij uit. Daarnaast is hij ambitieus. Wilt veel bereiken en stelt hoge eisen aan zichzelf. Probeert steeds weer zichzelf te overtreffen. Verder heeft hij een sterke competitiedrang en gaat hij graag in strijd aan met anderen. Wilt altijd winnen. Doet er alles aan om als beste uit de bus te komen. Hij oefent graag invloed uit op de omgeving en wilt zelf de touwtjes in handen houden. Verder weet hij voor zichzelf wat hij wilt en hoe hij andere mensen kunt overtuigen van zijn zienswijze. Daartoe ga hij graag de discussie aan met anderen en probeer mensen voor zijn ideeën te winnen. De leiding over anderen en scoort hij hoog op overtuigingskracht.
Hij legt makkelijk contact met andere mensen. Doet ook zijn best om in gesprek te raken met mensen, zeker als hij het idee hebt dat ze hem verder kunnen helpen. Zijn vlotte en zakelijke babbel helpt bij het opbouwen van een netwerk of klantenbestand. Hij gelooft in zijn eigen kracht en dat hij zelf de omstandigheden kunt beïnvloeden waarin hij verkeert. Weet dat hij zelf verantwoordelijk is voor zij eigen successen of mislukkingen en dat het niet zozeer een kwestie is van geluk. Een ''nee'' accepteer hij niet als uitkomst en je blijft er in geloven dat het wel lukt. Daarnaast voelt hij zelfverzekerd in de nabijheid van anderen. Daardoor stap je makkelijk af op mensen tegen wie je eigenlijk opkijkt en komt zelfverzekerd over.
Mukarno heeft zelfvertrouwen. Put er veel energie uit, maar bedenk dat twijfelen (vooraf je bedenkingen hebben) geen zwakte is, maar dat aarzelen (achteraf je vraagtekens plaatsen bij een beslissing) dat wel is. In relatie tot anderen is hij erg zeker van zichzelf. Op de lange termijn beschik hij over een enorm doorzettingsvermogen. Als hij eenmaal hebt voorgenomen iets tot stand te brengen, dan breng hij dat uiteindelijk ook tot stand, ongeacht de hobbels die hij moet overwinnen. Weet zichzelf te motiveren totdat het doel bereikt is en houd die motivatie lang vast.Daarnaast beschik hij over zelfdiscipline en weet vol te houden bij opdrachten of werkzaamheden die niet direct aantrekkelijk zijn en toch op de een of andere manier door te gaan. Een eigenschap die in het ondernemerschap zeer goed van pas komt. Tevens beschikt hij over doorzettingsvermogen op de korte termijn. Zelfmotivatie is een krachtige eigenschap in het ondernemerschap. Door niet op het einddoel te richten maar op de volgende stap, houd je die zelfmotivatie vast. Houd stevig vast, maar laat gemakkelijk los. Hij heeft lef en is bereid risico ́s te nemen. Wordt uitgedaagd ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met zijn ideeën en hij is ook niet bang dat het op een fiasco kan uitlopen. Dat is immers het risico van iets nieuws uitproberen. Het gaat tenslotte om de kans dat het wel goed gaat.
Hij neemt kennis van zijn markt en de concurrenten die zich daarin bewegen. Richt hij daarbij op een specifieke doelgroep van wie hij weet dat er behoefte is aan het product. Verder is hij klantgericht; weet dat men moet denken in termen van wensen en behoeften om de (potentiële) klanten tot koop aan te zetten. Daarbij heeft hij ook al concrete ideeën hoe hij zijn afnemers het beste kunt benaderen. Hij scoort hoog op het vermogen mogelijkheden te zien. Is nieuwsgierig naar alles wat nieuw of anders is. Heeft een brede interesse en hij is meestal bezig verbeteringen te bedenken of nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Hij staat open voor verandering en kan zelf en zijn plannen makkelijk daaraan aanpassen.
Hij heeft een natuurlijke voorkeur voor situaties waar weinig regels gelden, die iets avontuurlijks en onvoorspelbaars in zich hebben en waarin hij de vrijheid heeft zaken naar zijn eigen hand te zetten. Hij handelt op gevoel. Allemaal elementen die in het ondernemerschap naar voren komen.

Prof. dr. P.S. Zwart

Bijzonder hoogleraar Economie van het MKB

Rijksuniversiteit Groningen

Mijn huidige situatie

Sector(en):
 • Techniek
Carrièreniveau:
 • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
 • Per direct

Werkervaring

Componist
Werken voor orkest, koor, ensemble, kamermuziek, solo instrument, electronica, gamelan en muziek voor dans / theater.

Opleidingen

Ph.D Music research on Audiology and Psychoacoustics
McGill-University, Montreal, Quebec, Canada.

Meer over mij

Quote

Wacht niet op een goede dag maar maak er één.

Werkgebied

 • Rotterdam 100km
Talentcard®