Talentcard®
Overzicht profielen
DM

Dick Meijerman

Slager / winkelslager

Personalia

Leeftijd
62 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Nederlands
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto
  • C - Vrachtwagen
  • D - Autobus
  • E - Aanhanger
  • G - Land- en bosbouwvoertuig
  • AM - Brommer en scooter

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik heb ruim 30 jaar ervaring als slager. Ruim 30 jaar geleden ben ik als hulpje van de slager gaan werken bij een ambachtelijke slager. Daar heb ik mij alle facetten van het slagersvak eigen gemaakt, van het zelf slachten tot het zelf in de winkel staan. Daartussen heb ik alle voorkomende slagerswerkzaamheden verricht, waarbij het ambachtelijke zelf maken een heel belangrijk onderdeel was. Hierbij heb ik natuurlijk ook contacten onderhouden met klanten uit de horeca, supermarkten, verenigingen. Ik vind het ook heerlijk om zelf een stukje vlees lekker te bereiden, ik houd van vlees. Je zou kunnen zeggen dat ik in al die jaren van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt. Bij de mijn werkzaamheden in deze slagerij hoorden ook div. computerwerkzaamheden. Voor de Slavakto heb ik zelfs een tweetal jaren geleden een inzending gedaan met een Abraham van vlees. Deze is met goud op goud bekroond en hier ben ik natuurlijk best trots op. We hebben altijd zelf worst, allerlei vleeswaren waaronder het nagelholt zelfgemaakt.

Jarenlang heb ik dus bij deze slager gewerkt, eerst dus als hulpje en later ben ik chefslager geworden en heb ik het team altijd aangestuurd. Omdat de eigenaar een andere uitdaging in zijn leven zocht, hij wilde in Ethiopië de bevolking helpen, viel voor mij het doek. Daarna heb ik een periode als horecaslager gewerkt, maar dit contract kon niet worden verlengd. Ik ben per direct beschikbaar. Mocht het nodig en/of wenselijk zijn dat ik nog een opleiding zou gaan volgen, dan ben ik ook hiertoe bereid. Ik stel geen hoge salariseisen, ik wil gewoon lekker werken in een leuk team. Ook het werken in het weekend is voor mij totaal geen probleem.

Ik ben het ook al jaren gewend om er in drukke tijden flink voor te gaan. Zoals iedereen wel weet is het in de kerstperiode en in de vakantieperiode (barbequetijd) altijd erg druk. Dan was het ook gebruikelijk om extra te werken. En het is dan natuurlijk ook de uitdaging om ook dan een goed product af te leveren er voor te zorgen, dat je je klanten tevreden houdt. Juist dan! Ik heb er zin in om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ik hoop dat ik uw interesse heb gewekt en dat deze sollicitatie mag leiden tot een persoonlijk gesprek, waarin ik mij nader kan voorstellen. In uw vacature vraagt u een slager / leerling slager. Natuurlijk heeft een (jonge) leerling slager voordelen, maar denk eens aan de voordelen die een wat oudere, zeer ervaren, allround slager kan opleveren. Ik ben nog van de generatie die van aanpakken weet, ik heb zeker geen 9 tot 5 mentaliteit en ben bereid me volledig in te zetten voor een nieuwe functie.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Ik ben een serieuze hardwerkende man, met een doe-maar-gewoon- mentaliteit, ben een teamspeler, maar kan ook prima alleen werken. Heb geen 9-5 mentaliteit en ga er voor.
Ik vind dat de klant koning is en ik ben bereid me daar voor de volle 100% voor in te zetten.

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Detailhandel & retail
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

2013 – 2014 Medewerker in horecaslagerij

2004 – 2013 Winkelslagerij te Den Ham
Bedrijfsleider slagerij

De slagerij heb ik dus in 2004 overgedaan aan een zelfslachtende collega in de regio. Verder zijn mijn werkzaamheden hetzelfde gebleven. In 2012 heb ik een inzending gedaan voor geschenkideeën bij de Noordelijke Slagersmanifestatie. De inzending was een Abraham van vlees, de waardering hiervoor was goud op goud met ster. In deze slagerij heb ik regelmatig de catering verzorgd van grotere feesten en partijen, waarbij de wens van de klant natuurlijk bovenaan staat.


2002 - 2004
Winkelslagerij te Den Ham
eigenaar slagerij

Dit was in dezelfde slagerij, de eigenaar stopte ermee en ik heb de zaak overgenomen. Het slachten deed ik niet meer zelf, maar het vlees werd ingekocht. Verder waren de werkzaamheden gelijk. Omdat de inkoop te duur werd, was het niet meer rendabel en daarom heb ik de slagerij overgedaan aan een collegaslager in de regio en ben zelf als bedrijfsleider blijven werken.

1982 - 2002 Winkelslagerij te Den Ham
slager - chefslager

Alle voorkomende werkzaamheden in deze zelfslachtende slagerij. Zelf geslacht, zelf producten gemaakt, zoals worst, ham, rookvlees etc. Inkoop geregeld, contact onderhouden met horecaklanten, leveranciers en winkelklanten. Het was een ambachtelijke slagerij. Van een aantal medewerksters was ik de leermeester en heb ze dus begeleid tijdens studie voor slagerijmedewerker.

Opleidingen

Slager, SVO te Zwolle

September 2002 Verklaring van de SER: Voldoet aan eisen gericht tot de bedrijfsleider van het levensmiddelenbedrijf.

September 2002 Verklaring van de SER: Voldoet aan eisen gericht tot de beheerder van het slagersbedrijf.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

voetbal, vakantie, puzzelen, gezellig samenzijn met familie / vrienden

Werkgebied

  • Lemelerveld 50km
Talentcard®