Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van M Overwijk

M Overwijk

hospitality management

Personalia

Leeftijd
61 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
Rijbewijs
  • A - Motor
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger
  • AM - Brommer en scooter

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Wie is Michel Overwijk?

Als mens en als manager begeef ik mij graag tussen de mensen. Het met de medewerkers neerzetten van resultaten waarbij een ieder in zijn kracht wordt gezet is voor mij vanzelfsprekend. Dit alles met een praktische instelling en interesse voor de processen. Om deze zaken te kunnen realiseren vind ik het noodzakelijk om de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied bij te houden en dit toe te passen in de werkomgeving. Hierbij gebruik makend van in- en externe expertise. Dit alles gecombineerd met een gezonde dosis humor.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
Sector(en):
  • Overheid
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Werkervaring

2012 – heden Sectormanager Voeding a.i., Zorgpartners Friesland te Leeuwarden

Werkzaamheden
 (indirect) leidinggeven aan 180 medewerkers (120 fte) verdeeld over productie keuken, commerciële horeca in ziekenhuis MCL en horecateams op ouderenzorg locaties Noorderbreedte
 verantwoordelijk voor een budget van € 5.800.000
 ontwikkelen van nieuwe visie en beleid Eten en Drinken t.b.v. MCL
 Het mede ontwikkelen van nieuwe visie en beleid Eten en Drinken t.b.v. de ouderenzorg locaties van de Noorderbreedte
 begeleiden transitie horecateams ouderenzorg van procesgericht naar klantgericht
 ontwikkelen van nieuwe visie en concept commerciële horeca (restaurant, vergaderservice en winkelformule)


2012 Manager Gastenservice a.i., Lucas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam


2000 – 2011 Manager Hospitality, Medisch Centrum Haaglanden, te Den Haag

Werkzaamheden
 (indirect) leidinggeven aan 210 medewerkers (120 fte)
 verantwoordelijk voor een budget van € 6.000.000
 opzetten en implementeren vrijwilligersorganisatie binnen onderdeel Catering en Gastenservices
 ontwikkelen visie en beleid op gastvrijheid voor geheel MCH.
 reorganiseren/samenvoegen meerdere bedrijfsonderdelen

1996 – 2000 Manager Keukens (Patiëntenvoeding), Leids Universitair Medisch Centrum

1982 – 1996 Hoofd Voedingsdienst, Bavo Rijnmond, centrum voor Psychiatrie


Projecten

ZPF Project “gezond maar vooral lekker” i.s.m. afdeling Cardiologie.
introduceren van thema’s gezond, vers, en regionaal binnen eten en drinken.

Erasmus
ontwikkelen visie en beleid nieuwe stijl t.b.v. gastvrijheid concept binnen nieuwbouw locatie Erasmus te Leeuwarden (300 appartementen). Ingegeven door ontwikkelingen AWBZ/informele zorg en gebaseerd op leerwerkmodel in samenwerking met Friesland College (MBO).


MCH Deelname Gastvrijheidszorg met Sterren MCH als gastvrije organisatie in 2009/2010 met 3 * * * bekroond

Certificering ISO 22.000 (Loyds) voedingsdienst voor de gehele keten van ontvangst goederen tot aan de consument en retour

Reorganisatie voedingsdienst
Begeleiding renovatie en nieuwbouw op onderdelen van de voedingsdienst, Het ontwikkelen van voedingsbeleid en conceptontwikkeling op het gebied van maaltijd bereiding en keuze incl. conceptontwikkeling voor restauratieve voorzieningen en catering

MVO en Duurzaamheid binnen Gezondheidszorg
Als projectlid deelgenomen aan landelijk project i.s.m. marktpartijen en ministerie LNV

NIAZ
Accreditatie Facilitair bedrijf


Opleidingen

2010 Interne opleiding Projectmanagement, MC Haaglanden
2008 Opleiding Interne auditor ISO kwaliteitssystemen
2003 Opleiding Interne auditor NIAZ kwaliteitssystemen
1997 – 2000 HBO Facilitaire dienstverlening, Hanze Hogeschool Groningen
1993 – 1995 MBO Facilitaire dienstverlening 2, Christelijk Colllege Rotterdam
1992 Bedrijfsvoering in voedingsdiensten, SVH


Overige

Nevenfunctie Bestuurslid VHMN (Branche vereniging voor Hospitality management Nederland) binnen bestuur verantwoordelijk voor organisatie thema dagen, events en symposia zoals:
 de Belevingseconomie
 MVO en duurzaamheid
 psychologie achter gastvrijheid
 domotica
 authentiek leiderschap
 visie ontwikkeling en co-creatie
 diverse trendtours horeca en hotel branche
 dag van de gastvrijheidsmedewerker
Bezoek ook www.VHMN.nl



Computerervaring Ultimo facility, Microsoft Office packet, Oracle / Apro, AFAS erp/ Profit Web
DKS document beheer

Opleidingen

Opleidingen

2010 Interne opleiding Projectmanagement, MC Haaglanden
2008 Opleiding Interne auditor ISO kwaliteitssystemen
2003 Opleiding Interne auditor NIAZ kwaliteitssystemen
1997 – 2000 HBO Facilitaire dienstverlening, Hanze Hogeschool Groningen
1993 – 1995 MBO Facilitaire dienstverlening 2, Christelijk Colllege Rotterdam
1992 Bedrijfsvoering in voedingsdiensten, SVH

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

wielrennen
motorbegeleidingsteam

Werkgebied

  • Lisse 50km
Talentcard®