Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Ruud Fiere

Ruud Fiere

projectmanager, projectleider,

Personalia

Leeftijd
57 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik ben een (sociaal) projectontwikkelaar die in meerdere branches in staat is een project te ontwikkelen en tot resultaat te brengen. Die de financiële opties verkent en een teamplayer die goede mensen de juiste dingen laat doen.

Hobbies: kranten en tijdschriften lezen, voetballen, wielrennen.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Ontwikkelaar & verbinder bij maatschappelijke initiatieven die leiden tot ontwikkeling van eigenaarschap, creativiteit, solidariteit, duurzaamheid. Mijn CV geeft me een onafhankelijke positie aan bestuurs- en keukentafel. Ik ben iemand die:
Verbindingen zoekt tussen de have en de have nots; Niet wil scoren voor eigen gewin, maar in zet op duurzaam resultaat; (Persoonlijke) ontwikkeling ziet als onderdeel van een ondernemende geest; Niet het wiel weer uitvindt onder de te vaak gebuikte term innovatie maar op creatieve wijze het beste van gisteren verbindt met wat nodig is voor morgen; Managed via co-creatie; Gevoel heeft voor politiek, ongevoelig is voor ego’s; Onorthodoxe verbindingen legt tussen mensen en materie vanuit inspiratie en gezond verstand en niet omdat het hip is; Blijft zitten waar anderen weglopen.

Competenties kort: brede interesse & kennis maatschappelijke vraagstukken, dienstbaar & loyaal, vaardig met woord & pen, analytisch snel, humor, verbinder tussen diverse groepen.

Inspiratiebronnen: Rotmans, Oosterling, Van Reybroek, Tonkens, Frissen, VdLans, Kruiter.
Specialiteiten: Bedrijfsvoering, Public Relations, Project Management, Journalistiek.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
Sector(en):
  • Overheid
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Centrum voor Budgetmonitoring en Burgerparticipatie
11 / 2014 – heden Coach
Budgetmonitoring is een instrument voor burgers, communities en andere organisaties om zicht te krijgen op begrotingsprocessen en de besteding van middelen door de overheid. Het doel is om zelf prioriteiten te kunnen gaan stellen en alternatieven te ontwikkelen. Met open data kunnen overheden burgers uitdagen om zelf maatschappelijke initiatieven voor te stellen die beter, goedkoper en breder gedragen zijn dan de institutionele diensten. Transparantie van geldstromen geeft een impuls aan bijvoorbeeld maatschappelijk aanbesteden. Het CBB begeleidt de pilots die het Ministerie van Binnenlandse Zaken organiseert in een tiental gemeenten in Nederland waaronder: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Hoogeveen, Emmen.
Meevaart Ontwikkelgroep / Buurtmaatschap
12 / 2010 – Heden Lid Raad van Toezicht / Vz van Raad van Commissarissen a.i.
De Meevaart is een innovatief buurtcentrum in Amsterdam Oost. Het wordt beheerd en geprogrammeerd door de Indische Buurt Community, een groep actieve bewoners uit de Indische Buurt en Dapperbuurt. Bijna alle ruimten zijn multifunctioneel ingericht, waar in het bijzonder is rekening gehouden met dans, theater, muziek, koken en sport. In De Meevaart staat leren en ontwikkeling centraal. Bezoekers en gebruikers worden gestimuleerd hun eigen potentie te ontwikkelen en nieuwe ambities te formuleren. Het is een plek waar verbindingen worden gelegd zowel met als tussen buurt en bewoners. Een plek waar dromen worden vertaald in acties. De Indische Buurt Community geeft hiermee samen richting aan de koers en de agenda van de buurt. Op 29 november is 2013 is de geboorte van de Coöperatie Vereniging gevierd en is door loting de interim-beleidsgroep samengesteld. Als naam is gekozen voor BUURTMAATSCHAP. Naast de Meevaart zal deze Coöperatie voor de Evenaar op het Ambonplein en twee speeltuingebouwen exploiteren om zo de buurtgerichte activiteiten de ruimte te geven

Combiwel
PROJECTMANAGER VERNIEUWING MAATSCHAPPELIJK INITIATIEF
03/2012 – 12/2014
Taken: projectaanvraag, -management en -uitvoering, betekent ontwerpen, coachen en controleren. Binnen een grote welzijnsorganisatie die deel uit maakt van een wereld in verandering. Van meer participeren, burgerkracht, terugtredende overheid, verbindingen tussen zorg en welzijn. Hierin heb ik toekomstgerichte plannen geschreven en uitvoering gegeven aan projecten die een begin maken met die toekomst: Ontwerpplan Welzijn Nieuwe Stijl – organisatiestructuur en werkwijze ten behoeve van vernieuwend werkveld; Combiwel Academie – ontwerp voor een lerende organisatie, via onderzoek, uitwisseling, presentatie, inzet sociale media; Noordactief! en NieuwWestactief! – activering, re-integratie van mensen met afstand tot arbeidsmarkt (zie voor beschrijvingen hieronder).
Combiwel is een maatschappelijke onderneming met een breed scala aan diensten voor inwoners van Amsterdam met uiteenlopende sociaal-economische achtergronden. Vanuit talloze locaties worden mensen op wijkniveau ondersteund bij het bouwen en onderhouden van netwerken zodat zij actief aan de samenleving kunnen en willen deelnemen. Combiwel werkt in opdracht van overheden of neemt zelf initiatieven tot het ontwikkelen van nieuwe projecten en het aanboren van nieuwe markten. Combiwel werkt hierbij actief samen met partners op het gebied van onderwijs, zorg, woningbouw en overheid. Kernwaarde voor de functies van de circa 600 medewerkers van Combiwel is maatschappelijk ondernemerschap.

OSA (Ondernemerskring Sociale sector Amsterdam)
BESTUURSADVISEUR
06/2013 – 07/2014
Taken: verbinden van diverse welzijnsorganisaties om samenwerking tot stand te brengen. De Vereniging OSA (Ondernemerskring Sociale Sector Amsterdam) is een actief platform van samenwerkende maatschappelijke ondernemers en organisaties uit de Amsterdamse sociale sector. Vanuit de visie dat de actuele maatschappelijke uitdagingen alleen samen kunnen worden overwonnen, betrekt de Vereniging OSA zoveel mogelijk stakeholders bij haar stadsbrede activiteiten. De leden zijn afkomstig uit het sociale domein – variërend van educatie, welzijn en maatschappelijke dienstverlening tot jongerenwerk, kinderopvang en vrijwilligerswerk. De leden zijn zowel op wijkniveau als op stedelijk niveau actief.
Amsterdam en haar inwoners staan voor serieuze uitdagingen op sociaal en economisch terrein. Economische tegenwind, toenemende werkloosheid en armoede beperken de ontwikkelingskansen van vele Amsterdammers en hun kinderen. Factoren die de kwaliteit van leven verschralen van ouderen en mensen met een beperking.
De lid-organisaties van de vereniging zetten zich op vele terreinen in om effectieve en creatieve antwoorden te vinden op deze vraagstukken. Samen met de mensen waar het om gaat werken we voortdurende aan de verbetering van woon- en leefomstandigheden; het voorzieningen niveau; het vergroten van de mogelijkheden om te leren en te participeren. We helpen hen zich verder te ontwikkelen of zich samen met anderen in te zetten voor het verbeteren van de buurt of de zorg voor elkaar.
Stichting Buurtparticipatie

HOOFD BEDRIJFSVOERING, DIRECTIELID
01/2006 – 03/2012
Taken: financiële en personeelszaken, beleid en verantwoording, sturing op uitvoering. Buurtparticipatie ( max. 25 mensen in loondienst) was een van de eerste die het buurtgericht werken propageerde en faciliteerde. Via fijnmazig netwerk van bewoners, professionals werkzaam bij overheid, welzijn- en vrijwilligersorganisaties, wooncorporaties, politie, ondernemers en politiek dat gezamenlijk werkt aan leefbaarheid in de buurten. Empowerment van mensen zodat zij zelf op basis van eigen ervaringen en waarnemingen hun bijdrage aan de samenleving kunnen leveren.
Waterforum Online
09/2005 – 08/2007

REDACTEUR NIEUWSBERICHTEN WATERMANAGEMENT.
Amsterdam Institute for Addiction
FREELANCE JOURNALIST

Research (AIAR)
RESEARCH ASSISTENT
01/2004 – 03/2005
Assisteerde wetenschappelijk onderzoek naar de zorgbehoefte onder drugsverslaafden. Resultaat in publicatie Management of High Risk Opiate Addictes in Europe. Centre for Interdisciplanery Addiction Research , University of Hamburg, 2004-2004.

Trusttheater (later: Theatercompagnie)
BEDRIJFSLEIDER
11/1997 – 12/2002
Verantwoordelijk voor het ‘voor’ huis: horeca, verhuur en verkoop.

AKO
VERKOPER
1993 – 1998
Verkoop van boeken en tijdschriften, op voorraad houden winkels.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Universiteit van Amsterdam
MA , Cultural Anthropology
1990 – 2002
Studentlid bestuur vakgroep Culturele Antropologie en Niet- Westerse Sociologie

Markendaal HBO MW
Propedeuse , MW MW

MTS Albertus Magnus
Bachelor of Science (BS) , Electronica Electronica
RKSG St Montfort Rotterdam

MAVO-D
Talen
Engels, Duits

Werkgebied

  • Amsterdam 100km
Talentcard®