Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Sarah Arts

Sarah Arts

hulpverlener

Personalia

Leeftijd
40 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • AM - Brommer en scooter

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Vanuit mijn persoonlijke drijfveer en interesse om mensen te helpen optimaal te kunnen participeren in de maatschappij heb ik er bewust voor gekozen om in de hulpverlening te gaan werken. Het werk interesseert me omdat het veelzijdig werk is. Je hebt met unieke mensen en problemen te maken. Ik voel me erg betrokken bij mensen en mijn werk en ik heb belangstelling voor de ander. Ik heb een rustig karakter en kan goed luisteren en aansluiten bij het niveau van een ander. Contact maken en krijgen met mensen gaat me doorgaans goed af. Ik heb veel doorzettingsvermogen en geduld. Ik werk het liefst met kleine doelen zodat zichtbaar is dat successen behaald worden. Aan mij heb je een betrouwbare, hard werkende en leergierige collega.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Betrokken, leergierig, nieuwsgierig, belangstellend, gedreven, positief, groot doorzettingsvermogen / geduldig, betrouwbaar, zorgvuldig, initiatiefrijk, openminded, veelzijdig, flexibel, rustig.

Mijn huidige situatie

Sector(en):
  • Voeding & Beweging
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Juli 2012 – juli 2015
Met ggz (oud RIBW Mensana) te Venlo - Persoonlijk begeleider

Nov. 2011 – juli 2012
Justitiële Jeugdinrichting (JJI) de Hunnerberg te Nijmegen - Pedagogisch medewerker

Feb. 2011 – nov. 2011
Justitiële Jeugdinrichting (JJI) de Hunnerberg te Nijmegen - Individueel traject begeleider

Okt. 2008 – feb. 2011
Justitiële Jeugdinrichting (JJI) de Maasberg te Overloon - Pedagogisch medewerker

Okt. 2006 – okt. 2008
Leger des Heils te Eindhoven - Trajectbegeleider woonbegeleiding

Sept. – okt. 2006
Oproepkracht SMO te Helmond - Woonbegeleider Peelregio - Woonbegeleider Kamers met Kansen

2004 – 2005
2 keer 5 maanden stage
- Loket W, Dynamo te Eindhoven, onderdeel zwerfjongerenproject
- St. Thomas Home for Children te Zuid-Afrika, Durban

Toelichting werkervaring

Met ggz
Binnen Met ggz ben ik werkzaam als persoonlijk begeleider. Ik begeleid cliënten met een psychiatrische beperking bij hun herstelproces en functioneren in het dagelijks leven, met als doel de maatschappelijke integratie en het zelfstandig wonen te bevorderen. Ik stel samen met cliënten begeleidingsplannen op en geef hier ook uitvoering aan. Ik werk nauw samen met collega’s, diverse organisaties en steunsystemen van de cliënt.

Justitiële Jeugdinrichting
Als pedagogisch medewerker op de groep heb ik ervaring op kunnen doen met verschillende doelgroepen te weten; OTS-meisjes, OTS-jongens, AMV-jongens, strafrechtelijk preventief jongens.
Mijn taken bestonden onder andere uit het zorgen voor orde, rust, veiligheid en structuur. Dagelijks begeleidde ik activiteiten die zich richtte op de ontwikkeling van de jongeren en verzorgde ik individuele rapportages. Tevens gaf ik individuele begeleiding aan maximaal 2 jongeren op de groep en verzorgde ik groepstrainingen.

Als Individueel Trajectbegeleider begeleidde ik jongens in hun nazorgtraject binnen de gesloten instelling. De jongens zaten in een lang traject jeugddetentie of voor een PIJ-maatregel.
Samen met de jongens nam ik de leefgebieden wonen, werk/scholing, inkomen, budgettering, vrijetijdsbesteding en sociaal netwerk onder de loep. Ik onderzocht wat de wensen waren van de jongere en wat er nodig en haalbaar was om weer terug te keren in de maatschappij. Als ITB’er was ik een aanspreekpunt voor het netwerk om de jongere heen en had ik nauw contact met verschillende disciplines die betrokken waren bij de behandeling van de jongeren.

Leger des Heils
Binnen het Leger des Heils ben ik werkzaam geweest als trajectbegeleider in de woonbegeleiding. Mijn taken bestonden uit het verlenen van individuele begeleiding aan mensen om sociale redzaamheid, sociale activering en maatschappelijke participatie te bevorderen en een sociaal isolement te doorbreken en/of te voorkomen. Als trajectbegeleider doorliep ik samen met de cliënten het gehele hulpverleningstraject van de intake tot en met de afsluiting en nazorg. Ik ondersteunde de cliënten op verschillende gebieden te weten: huisvesting, woonvaardigheden, lichamelijke gesteldheid, psychische gesteldheid, verslaving, sociale vaardigheden, relatie met justitie, financiën, dagbesteding en zingeving.

Opleidingen

2002 – 2006
Fontys Hogescholen te Eindhoven
- Propedeuse Toegepaste Psychologie (1 jaar) Afgerond met propedeuse.
- Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (3 jaar) Afgerond met diploma.

1996 – 2002
Dendron College te Horst
- Havo: (profiel Cultuur en Maatschappij) Afgerond met diploma.

Meer over mij

Werkgebied

  • Horst 50km
Talentcard®