Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Melissande Lips

Melissande Lips

Managementassistent, Office-manager, Projectassistent

Personalia

Leeftijd
49 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Talentenprofiel
Als manager gaf ik veel ruimte binnen duidelijke kaders. Communiceren doe ik van hart tot hart en ik kom het best tot mijn recht in een werkomgeving waarin transparantie, vertrouwen en persoonlijke aandacht centraal staan. Mijn kracht zit in het ondersteunen en ontwikkelen van mensen. Daarnaast schep ik graag orde in chaos en werk het liefst projectmatig en/of in de richting van een doel. De weg ernaar toe vul ik op creatieve wijze in, dat wil zeggen dat ik goed kijk naar wat er in het moment nodig is, wat prioriteit heeft en dat ik, waar nodig, snel kan schakelen.
Van nature ben ik open, vriendelijk, verbindend, enthousiast, onafhankelijk, leergierig, betrouwbaar en een doorzetter.

Ik ben op zoek naar een baan voor maximaal 24 uur (omdat ik daarnaast als zelfstandig yoga- en meditatiedocent werk) bij een bevlogen, kleinschalige organisatie die op zoek is naar een veelzijdige spin in het web op kantoor.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Competenties
Analytisch vermogen, mondelinge en schriftelijke communicatie, plannen en organiseren, voortgangsbewaking, resultaat- en oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid, netwerken, leidinggeven, coachen, luisteren, aanpassingsvermogen, stressbestendigheid, ambitie.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
Sector(en):
  • Voeding & Beweging
Carrièreniveau:
  • Leidinggevend
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

December 2012- juli 2015 Manager Partou Kruisboog 6 kdv en waarnemend manager kdv/bso
Taken: Leiding geven aan 30+ pedagogisch medewerkers en stagiaires. Verantwoordelijk voor financiële processen, personeelsbezetting en personeelsadministratie binnen het kinderverblijf. Voeren van ontwikkelgesprekken met medewerkers. Implementeren, ontwikkelen en bewaken van het (pedagogisch) organisatorisch beleid. Intern en extern contact onderhouden met medewerkers, ouders, scholen, organisaties in de buurt, Gemeente en GGD. PR en marketing voor de locatie. Referentie op Linkedin en/of op te vragen.

Januari 2012-december 2012 Unitmanager Kinderopvang Triangel
Taken: Leiding geven aan 35 medewerkers van 1 kdv, 4 bso's, 1 tso en 1 vso. Verantwoordelijk voor financiële processen, personeelsbezetting en personeelsadministratie binnen de unit. Voeren van sollicitatie -, functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers. Implementeren, ontwikkelen en bewaken van het (pedagogisch) organisatorisch beleid. Intern en extern contact onderhouden met medewerkers, ouders, scholen, organisaties in de buurt, Gemeente en GGD. Deelname aan diverse projectgroepen binnen de organisatie (organisatie studiedag, werkgroep Kwaliteit en BSO activiteiten) en extern (o.a. Brede School).

Augustus 2011- januari 2012 Freelancer ChangeKitchen Company
Taken: Begeleiden brainstorm en voeren van interviews traject toekomst theatervoorziening in opdracht van Provincie Gelderland en uitwerken competenties functieprofielen voor De Doelen.

Juli 2009 - januari 2012 Leidinggevende/Adjunct-directeur DWG Kinderopvang, Utrecht
Taken: P&O, implementeren en bewaken van beleid, financiële administratie, planning, subsidieaanvragen schrijven, PR, projectmanagement, aansturen van circa 20 werknemers, coördinator gastouderbureau, medeoprichter kinderdagverblijf Iejoor (kinderdagverblijf speciaal voor kinderen van ouders die in de Maatschappelijke Opvang bij St. De Tussenvoorziening verblijven). Referentie op Linkedin.

2009 Gastouder

2005-2009 Boekverkoper Literaire Boekhandel Lijnmarkt, Utrecht
Taken: boekverkopen, inkoop, PR, voorzitten leesclub voor klanten.

2007 Pleegmoeder crisisopvang

2002-2005 Office-manager Merkx & Dansers, jeugddanstheatergezelschap, Utrecht
Taken: kleine boekhouding, mede-opstellen begrotingen en jaarrekeningen, subsidieaanvragen schrijven, acquisitie, PR, productie

1998-2001 Diverse organisatorische en secretariële functies

1995-1997 Overblijf juf Jenaplanschool Wittevrouwen, Utrecht

Opleidingen

Opleidingen/cursussen
2015 Docent Do- In Yoga diploma behaald
2014 Verzuimtraining en training competentiemanagement certificaat behaald
2012 Management Ontwikkeltraject (bij Triangel door Trimtab en Zillah van Venrooij): o.a. verdieping in (persoonlijk) leiderschap, kernkwaliteiten, gesprekstechnieken, elevator pitch, kernwaarden, USP’s, SWOT.
2011 Workshop coachen van individuen en teams, SchoolvoorCoaching
1997-1999 Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht geen diploma
1993-1998 Kunstgeschiedenis, Universiteit Utrecht diploma behaald
1987-1993 Gymnasium, Werkplaats Kees Boeke, Bilthoven diploma behaald

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Opvoeding, zorg, onderwijs, coaching, organisatieontwikkeling, kunst, cultuur, levensbeschouwing (persoonlijke ontwikkeling, filosofie, boeddhisme, yoga). Zelf lees, schrijf en zing ik graag en start binnenkort als yoga- en meditatiedocent.

Werkgebied

  • Houten 50km
Talentcard®