Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Frank Lanfers

Frank Lanfers

Directeur, General Manager, Operations Manager, Facility Manager.

Personalia

Leeftijd
64 jaar

Skills, Digitale vaardigheden

 • Facebook
 • Linkedin
 • MS Word
 • MS Excel
 • MS Powerpoint
 • Office 365

Skills, Soft skills

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
 • Duits
 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
Talen (schrijven)
 • Duits
 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
Rijbewijs
 • A - Motor
 • B - Personenauto
 • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Dynamische bestuurder, horecaman en people manager met heldere bedrijfskundige management visie, Van uit nature dienstverlenend ingesteld. Humor, helder leiderschap, krachtig inspirerend, open en flexibel. Een bouwer, maar ook consolidator. Een verbinder. Brengt beweging en energie.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Persoonlijke kenmerken en eigenschappen
- Betrouwbaar
- Loyaal
- Gemotiveerd
- Energiek
- Klantgericht
- Resultaatgericht, daadkrachtig en flexibel
- Proactief en stressbestendig
- Planmatig en georganiseerd

Specialiteit en succes
Het leiden, coachen en inspireren van mensen/management op weg naar de gestelde doelen maar ook op weg naar hun verdere persoonlijke groei. Communicatie is mijn sleutelwoord. Beweging brengen en grenzen verleggen. (Uit)bouwen van duurzame ‘zakelijke’ relaties. Het zoeken en vinden van nieuwe of betere commerciële, organisatorische en/of bedrijfskundige mogelijkheden en het beter benutten van kansen op weg naar verdere groei van rendement en continuïteit.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
 • salesmanager
Sector(en):
 • Zakelijke Dienstverlening
Carrièreniveau:
 • Senior management
Beschikbaar vanaf:
 • Per direct

Werkervaring

Horeca Manager The Green House
Oktober 2017 – april 2018 Albron B.V.
Als opstart manager door Albron gevraagd voor hun circulaire horecaconcept en duurzaam gebouwde nieuwe paviljoen The Green House aan de Croeselaan 16 te Utrecht. Verantwoordelijk vanaf de eerste aanloop tot en met het feitelijk operationeel zijn vanaf de opening.

Head of Operations
2016 – april 2017 The Barn Food B.V.
Als manager operations onderdeel van de directie. Verantwoordelijk om deze start-up vanaf exploitatie plan naar een draaiend bedrijf op te starten en alle bijbehorende processen te organiseren en en te verankeren. The Barn is een vernieuwend ‘casual cooking’ en 100% biologisch fastfood concept, won de Horecava innovatie Award 2017 en verkreeg de Eco Gold certificering. Vanwege hun vertraagde groei strategie verkleinden de eigenaren hun directieteam weer.

Statutair Directeur
2014 – 2016 Beleggingsmaatschappij van Landschoot B.V.
Statutair benoemd en ingeschreven als zelfstandig, alleen bevoegd bestuurder van Beleggingsmaatschappij van Landschoot B.V. en alle haar onderliggende BV’s

Eindverantwoordelijk voor beleid, management en strategie. Verantwoordelijk voor het beheren en beleggen van kapitaal, beheren en verhuren van onroerend goed, beheren en exploiteren van horecabedrijven, shops en tankstations.
Eindverantwoordelijk voor Nederland en Duitsland. Aansturing van de vestigingsmanagers en de financiële administratie. Totaal personeelsbestand > 150 personen. Beleidsbepaler en beslisser naar alle interne - en externe partijen, banken, verzekeraars, accountants, leveranciers, overheidsinstanties, dienstverleners, hurende – verhurende partijen. Verantwoordelijk en mede uitvoerend binnen alle disciplines.

Werkzaam binnen Nederland en Duitsland. Rapporterend aan de AvA met een brede turnaround opdracht. Binnen het algehele team ontstond hernieuwde inspiratie en energie en kon het resultaat met > 1 miljoen Euro verbeteren.

Zelfstandig ondernemer als Interim Manager Hospitality & Facility
2010 – 2014 Lanfers Interim & Advies.
Lanfers Interim & Advies werd door mij in de markt gezet als bedrijf dat Interim Management en Verbeter Adviezen biedt aan horecabedrijven, ‘service gerelateerde’ bedrijven en ook zorginstellingen.
Ik had de volgende vier opdrachtgevers:

1. Briek Horeca Groep
April 2010 – december 2012.
Als Operationeel Directeur a.i. verantwoordelijk op directie niveau. Opdracht was een brede optimalisering organisatie, aansturen en inspireren van managers binnen de vijf horecabedrijven. Hernieuwd opzetten van de financiële administratie, verbeteren van verschillende disciplines als algemeen onderhoud, (brand)veiligheid, hygiëne, inkoop, marketing en personele organisatie. Tevens het coachen, adviseren en begeleiden van de DGA en voeren van onderhandelingen met externe partijen en leveranciers.

2. Amrath Hotel Groep
Augustus 2010 – november 2010.
Als General Manager a.i. een post openingsopdracht van het nieuwe 4 sterren hotel & meetingcenter Maarsbergen.

3. Maxwell Group Amsterdam
Juni 2010 – Juni 2011.
Wederzijdse samenwerking, gericht op mijn inzet als management consultant binnen de zorgmarkt met focus op de Facility en Hospitality.

4. Aafje Thuiszorg, Huizen, Zorghotels (voorheen De Stromen Opmaat Groep)
November 2010 – Juni 2011.
Als Manager Facilitaire Bedrijf a.i. op directie niveau in functie. Rapporterend aan de Raad van Bestuur.
Opdracht; aansturen van de managers van elf locaties, verbinder tussen de locale cliëntenraden, de centrale cliëntenraad en het management. Invoering van ander kookproces binnen kleinschalig wonen en optimalisatie van verschillende facilitaire processen, zoals was, linnen en schoonmaak.

General Manager
2008 – 2010 BV Bel Air Hotel Den Haag.
Vier sterren hotel met 327 hotelkamers, congres accommodatie, multifunctioneel meetingcenter, boardrooms, vergadersuites, restaurant, brasserie, fitness en bar accommodatie. Omzet > Euro 10 miljoen. Personeelsbestand 90 personen. Aangesteld als Verandermanager met focus op meetbare verbetering van: organisatie, marktfocus, commercialiteit, cultuur en bedrijfsresultaat. Tevens marktverkenning en vervolgens doorvoering van een algehele rebranding.
Heronderhandelen en tenderen in alle bestaande onderhoud- en dienstencontracten, optimaliseren van gehele inkoop/facilitaire proces, binnen gelijkblijvende dienstverlening en lagere kosten. Verder; het verhogen van de brutowinst marges, verhogen van kwaliteit, geheel nieuw prijsbeleid kamers meeting & congres, nieuwe personeelskleding lijn, nieuwe serviesgoed lijn, commercialiteit verhoogd, marktverkenning naar nieuwe partner. Feitelijke rebranding binnen twee maanden afgerond, van Golden Tulip naar Worldhotels. Nieuwe huisstijl ontwikkelt en geïmplementeerd, nieuw logo en nieuwe website. In het boekjaar 2008 steeg het rendement boven de verwachting.

General Manager
2001 – 2008 Autogrill Nederland B.V.
AC Restaurant & Hotel Meerkerk was de grootste 3 formule vestiging. Omzet > euro 5 miljoen, personeelsbestand 85 personen. Twee hoog volume restaurants, hotelbar, giftshop, multifunctioneel vergadercentrum en een hotel op drie sterren niveau met 64 kamers. Aangetrokken voor een turnaround traject en als bouwer. Vestiging verkeerde in ernstige problemen. Ik verkreeg “een Carte Blanche situatie” om op zeer korte termijn de algehele organisatie, de kwaliteit, de gasttevredenheid en het rendement weer naar het gewenste niveau te brengen. De service verbeterde aanzienlijk, de omzet nam toe, kosten verlaagden aanzienlijk en vele kengetallen kwamen in fraaie balans. Het rendement is uiteindelijk bijna verdubbeld en de continuïteit werd meer dan gewaarborgd.

Tijdelijke projecten naast functie van General Manager
2004 – 2005 project.
F&B manager a.i. bij Tulip Inn Hotel/Restaurant Riverside te Amsterdam. Dit hotel heeft twee restaurants, een hotelbar, een zeer drukke banqueting activiteit en 199 hotelkamers. De opdracht was; verbetering in organisatie, omzet, personele bezetting, gast tevredenheid en resultaat. Tevens meedenken in nieuwe restaurant concept “Flavours”.
2002 – 2004 project .
District manager a.i. van drie verschillende vestigingen. Verantwoordelijk voor drie hotel/meeting vestigingen; Meerkerk, Tulip Inn Oosterhout en Bodegraven. Elke vestiging had twee restaurants, een hotelbar, een giftshop, een vergaderaccommodatie en een hotel. Totaal 192 kamers op drie sterren niveau. Een totale jaaromzet van > Euro 10 miljoen en een personeelsbestand van > 100 F.T.E. Opdracht; begeleiding verbouwing hotel in Oosterhout en rebranding naar Tulip Inn. Aansturen en coachen van de vestigingsmanagers. Doel; verbetering van de organisaties in effectiviteit en resultaat. En verhoging van commercialiteit en marktfocus.

General Manager
1999 – 2001 Autogrill Nederland BV.
In AC Restaurant & Hotel Holten, een drie formule vestiging met twee restaurants, hotelbar, giftshop, vergaderaccommodatie, 60 hotelkamers en een truckstop.
Mijn succes was dat de teamspirit sterk verbeterde, de vergadermarkt en de hotelmarkt werden uitgebouwd, de restaurant omzet verhoogde en verschillende kengetallen kwamen optimaal in balans.

General Manager
1993 – 1999 AC Restaurants & Hotels BV.
Locatiemanager van AC Restaurant Utrecht.
Grote twee formulevestiging met twee restaurants (Z.B. en bediening), giftshop en grote vergaderaccommodatie. Jaaromzet van > Euro 2.5 miljoen. Aangetrokken als verandermanager, met 1 jaar Carte Blanche situatie. Deze verliesgevende vestiging is binnen anderhalf jaar tijd weer goed winstgevend geworden.

Vestigingsmanager
1989 – 1993 AC Restaurants & Hotels B.V.
Manager van AC Restaurant ’t Harde.
Middelgrote twee formulevestiging met twee restaurants (Z.B. en bediening), shop en kleine vergaderaccommodatie.

Vestigingsmanager
1986 – 1989 AC Restaurants & Hotels B.V.
Manager van AC Restaurant Oud Leusden. Een middelgroot horecabedrijf met twee bedieningsconcepten.

Opleidingen

Opleiding & training
Internationale hotelschool in Oostenrijk diploma
Hoger management (ISW) diploma
Verkooptrainingen ( DOOR) certificaat
Hotel sales en marketing (HMP) certificaat
Hotel yield trainingen (HMP) certificaat
Sociale hygiëne diploma
B.H.V. diploma
Restaurantbedrijf (S.V.H.) diploma
Handelskennis (S.V.H.) diploma
Cafébedrijf (S.V.H.) diploma
Middelbare school diploma

Diverse bedrijfstrainingen
- Hoger management development training, 2 jarige interne opleiding bij Ahold.
- Creatief ondernemen
- Financieel beheer en budgetteren
- Persoonlijke vorming / sensitivity training
- Samenwerken
- Presenteren
- Marketing
- Vergadertechnieken
- Empowerment
- Leiden, begeleiden en coachen
- Beoordelen
- Onderhandelen
- Gesprekstechnieken

Computervaardigheden
- Microsoft Office (Word, Excel)
- Internet, E-mail
- Interne systemen (Financiële verslagleggingen, loonkosten registratie, grondstoffen registratie,
budgetteren, reserveringssystemen, benchmark modellen).

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Hobby en vrijetijdsbesteding
- Zeezeilen.
- Skiën.
- Wandelen (met de hond).

Werkgebied

 • Zeewolde 100km
Talentcard®