Decoratieve cosmetica

Online cursus Decoratieve cosmetica

Wil jij weten hoe je je goed opmaakt? Of ben je een medewerker in een drogisterij of speciaalzaak die deskundig en zelfverzekerd advies wil geven? Dan is deze online cursus training iets voor jou!

De meeste mensen vinden het belangrijk om mooi te zijn. Voor veel personen kan werken aan een mooi en verzorgd uiterlijk tegelijkertijd een probleem vormen. Dat heeft vaak te maken met onzekerheid maar kan ook te maken hebben met gebrek aan kennis over middelen en producten. Wil jij weten hoe je je goed opmaakt? Of ben je een medewerker in een drogisterij of speciaalzaak die deskundig en zelfverzekerd advies wil geven? Dan is deze online cursus iets voor jou!

Doel van de cursus

De online cursus 'Decoratieve cosmetica' is speciaal ontwikkeld om jou als verkoopmedewerker in een drogisterij of speciaalzaak te helpen je klant op een gerichte en doeltreffende manier te adviseren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer informatie over het proces van opmaken met decoratieve cosmetica
  • Kennis van het reinigen tot en met het verzorgen van ogen, lippen, huid, haar en nagels
  • Je hebt je verdiept in kleurtoepassing en make-up technieken
  • Gebruikmaken van de AdviesCirkel

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Decoratieve cosmetica' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor verkoopmedewerkers in drogisterijen en speciaalzaken op het gebied van cosmetica. Ook als je gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp helpt deze online training je verder.

Vaardigheden

Als je de e-learning wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Materialen en middelen inzetten, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Decoratieve cosmetica' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Cosmetica tips, Houdbaarheidskaart, Merktypologie, Basiskaart, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Decoratieve cosmetica' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!