Mantelzorg

Online cursus Mantelzorg

Mantelzorg is mooi, maar is soms ook een grote opgave. In deze online cursus 'Mantelzorg' krijg je deskundige en nuchtere uitleg over de mooie maar zeker ook over de ingewikkelde kanten van het werken als mantelzorger. Deze online training helpt jou om je rol beter te vervullen, met een goede balans tussen de zorg voor de ander en je eigen persoonlijke draagkracht. 

Werken als mantelzorger is mooi! Maar.... vind jij het ook zo lastig om toe te geven dat het best een grote opgave kan zijn? Logisch dat je dat lastig vindt, want de zorgrelatie is zo heel erg 'dichtbij'! En relaties waarin aan één of beide kanten stress een rol speelt, liggen toch al gevoelig. Wat je kunt en wat je denkt dat je moet kunnen, staat vaak voorop, maar niemand die aan jou vraagt of je het zelf ook echt wel zo wilt. In deze online cursus komt het allemaal aan bod. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Mantelzorg' krijg je deskundige uitleg over de mooie maar ook over de ingewikkelde kanten van het werken als mantelzorger. Deze online training helpt jou om je rol beter te vervullen, met een goede balans tussen de draaglast van jouw zorgtaak en je eigen persoonlijke draagkracht. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Balans vinden en houden tussen de draaglast van jouw zorgtaak en je eigen persoonlijke draagkracht
  • Op basis van heldere aanwijzingen nuchter en helder kijken naar jouw bijzondere rol als mantelzorger

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Mantelzorg' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor mantelzorgers en verder voor iedereen die direct of indirect met mantelzorg te maken heeft. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training doet in het kader van een (beroeps-)opleiding, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Op behoeften en verwachtingen 'klant' richten, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Mantelzorg' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Vragenlijst, Stress-Process Model (Pearlin), Handreiking probleemanalyse volgens Pearlin, Samenvatting.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Mantelzorg' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!