Oog voor veiligheid-medewerkers

Online cursus Oog voor veiligheid - medewerkers

Iedere medewerker speelt een belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid bij het werken en het winkelen. Daarom is kennis van de basis- veiligheidsregels zo belangrijk. In deze compacte online cursus staan ze helder voor je op een rij.

Iedere medewerker speelt een belangrijke rol bij het garanderen van de veiligheid bij het werken en het winkelen. Denk bijvoorbeeld aan agressie, geweld, een overval of winkeldiefstal.  Van iedere medewerker mag verwacht worden dat hij of zij de basis-veiligheidsregels kent. In deze compacte online training staan deze helder en praktisch op een rij.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Oog voor veiligheid - medewerkers' leer je de regels voor veilig werken in de winkel en het omgaan met agressie in de winkel. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de basisregels voor het omgaan met geweld en agressie
  • Kennis van het RAAK-principe (ontwikkeld voor overvalsituaties)
  • Kennis van de regels bij winkeldiefstal
  • Toepassen van tips voor het openen en sluiten van de winkel
  • Kennis van de regels bij het pinnen
  • Kennis van de geldprocedure
  • Kennis van de procedure rondom het ontvangen van vracht
  • Hoe te handelen als een niet-aangemeld persoon zich aandient
  • Gedragslijnen bij bommeldingen
  • Scheppen van een veilig werk- en winkelklimaat

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Oog voor veiligheid - medewerkers' duurt circa 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 uur.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor winkelpersoneel in de supermarkt en/of in andere winkels.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Oog voor veiligheid - medewerkers' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting.

Toetsing

De online cursus 'Oog voor veiligheid - medewerkers' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!