Oog voor veiligheid - leidinggevenden

Online cursus Oog voor veiligheid - leidinggevenden

Als leidinggevende sta jij op het punt van veiligheid voor een extra opgave: eindverantwoordelijkheid dragen. In deze compacte online cursus staan de veiligheidsregels helder en praktisch op een rij. Dat ondersteunt jou bij het scheppen van een veilig werk- en winkelklimaat.

Iedere medewerker in een supermarkt speelt een belangrijke rol als het gaat om het garanderen van de veiligheid bij het werken en het winkelen. Denk aan agressie, geweld, winkeldiefstal of een overval. Als leidinggevende sta jij op dit punt voor een extra opgave: eindverantwoordelijkheid dragen. Natuurlijk is met het oog op de veiligheid een aantal vaste regels opgesteld. Van iedere medewerker, maar zeker van een leidinggevende, mag verwacht worden dat hij of zij deze veiligheidsregels kent. In deze compacte online cursus staan de regels helder en praktisch op een rij.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Oog voor veiligheid - leidinggevenden' leer je hoe je een veilig werk- en winkelklimaat schept in jouw winkel.  

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de basisregels voor het omgaan met geweld en agressie
  • Kennis van het RAAK-principe (ontwikkeld voor overvalsituaties)
  • Kennis van de regels bij winkeldiefstal (aandacht voor preventief denken)
  • Toepassen van tips voor het openen en sluiten van de winkel
  • Kennis van de regels bij het pinnen
  • Kennis van de geldprocedure
  • Kennis van de procedure rondom het ontvangen van vracht
  • Hoe te handelen als een niet-aangemeld persoon zich aandient
  • Gedragslijnen bij bommeldingen
  • Scheppen van een veilig werk- en winkelklimaat

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Oog voor veiligheid' duurt circa 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die als leidinggevende betrokken is bij het garanderen van een veilig werk- en winkelklimaat. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Oog voor veiligheid - leidinggevenden' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Oog voor veiligheid - leidinggevenden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!