Allergenen en de wet
Sinds 13 december 2014 is de Allergenenwet van kracht. Met deze training zorgen wij ervoor dat je voldoet aan de wettelijke eisen en dat je je gasten een gastvrij en veilig menu kunt serveren.
Omschrijving
Sinds 13 december 2014 is de Allergenenwet van kracht. Deze wet heeft veertien stoffen als allergeen benoemd, namelijk: gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe), schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk (inclusief lactose), noten (8 soorten), selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine en weekdieren.
Met deze training zorgen wij ervoor dat je voldoet aan de wettelijke eisen en dat je je gasten een gastvrij en veilig menu kunt serveren.
Aan het einde van de online training is er een test. Als je voor deze test slaagt ontvang je een certificaat van de opleider.
Details
- Onderwerp
- Gezondheid, Zorg & Welzijn, Horeca & toerisme
- Type
- E-learning
- Duur
- 1 uur
- Studiebelasting
- 1 uur
- Niveau
- MBO
- Certificaat
- Ja
- Beoordeling
- 9,0 (2 beoordelingen)
Beoordelingen
-
– Manon, 29-03-2020 -
Kost meer dan 1 uur, wel met certificaat en indirecte toegang via portal naar aanverwante horecagerelateerde cursussen zoals soc. hygiëne. Na afsluiten v/e cursus krijg je een certificaat en een soort van e-book.
– Anoniem, 08-10-2020