Probleemoplossing en besluitvorming

Online cursus Probleemoplossing en besluitvorming

De compacte en doeltreffend opgezette online cursus 'Probleemoplossing en besluitvorming' helpt je om methodisch te werk te gaan als je binnen je onderneming of organisatie op een probleem stuit.

Waar je ook werkt, in elke organisatie of onderneming zijn er problemen die vragen om een goede oplossing en snel handelen. Vaak kom je met een goede intuïtie al een heel eind, maar het heeft nog meer waarde als je een intuïtief gekozen pad kunt beargumenteren of navertellen, bijvoorbeeld met het oog op een volgende keer. De compacte en doeltreffend opgezette online training 'Probleemoplossing en besluitvorming' helpt je om methodisch te werk te gaan als je binnen je onderneming of organisatie op een probleem stuit.

Doel van de cursus

De online cursus 'Probleemoplossing en besluitvorming' leert je om methodisch beslissingen te nemen bij het vinden van oplossingen voor problemen binnen je organisatie of bedrijf.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Methodisch beslissingen leren nemen 
  • Toepassen van stap-voor-stap methode voor het oplossen van problemen
  • Zicht op proces van besluitvorming
  • Kennis van diverse typen besluitvorming (op basis van unanimiteit, consensus, meerderheid, delegatie, autoriteit en loten)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Probleemoplossing en besluitvorming' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 dagen.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die belang heeft bij algemene vuistregels voor de aanpak van een probleem en daaropvolgende actie.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Samenwerken en overleggen, Analyseren.

Lesmaterialen

De cursus 'Probleemoplossing en besluitvorming' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Leerjournaal, Morfologische matrix.

Toetsing

De online cursus 'Probleemoplossing en besluitvorming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!