Echte leiders dienen: v<strong>oor leiders die het verschil maken</strong>

Echte leiders dienen: voor leiders die het verschil maken

Dat leiderschap anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Dienend leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Maar wat is het en hoe breng je het in de praktijk?

Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Dienend leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Maar wat is dienend leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? En hoe geef je er handen en voeten aan? 

Er blijken nogal wat misvattingen te bestaan over het begrip 'dienend leiderschap'. In dit boek vind je alles wat je over dit onderwerp wilt weten: wat het is, waar het vandaan komt, waarom het het leiderschap van de 21ste eeuw is, welke effecten het heeft en hoe je ermee aan de slag kunt. Echte leiders dienen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en beschrijft actuele kennis op het gebied van succesvol leiden. Deze kennis wordt aangevuld met tips, ontwikkelingsvragen en aansprekende voorbeelden uit de praktijk. 

Dit audioboek geeft antwoorden en praktische inzichten op basis van wetenschappelijk onderzoek, waarmee je direct aan de slag kunt. Het laat zien dat dienend leiderschap resultaatgericht is en gaat over helderheid en ontwikkeling. Dienende leiders zijn zelfverzekerd. Zij zijn in staat om in een complexe en dynamische omgeving richting te geven en aandacht te houden voor de mensen die de organisatie maken. Daarmee maken zij het verschil.

Recensies:

"Er heerst veel verwarring over de betekenis van het begrip dienend leiderschap: is het een mythe, een religie, of een management filosofie? Inge Nuijten analyseert en beschrijft de wetenschappelijke grondslagen van het begrip en toont overtuigend aan dat dienend-leiderschap een nuchtere en effectieve vorm van leiderschap is. Een feest van herkenning voor iedere leidinggevende die resultaat wil behalen door mensen centraal te stellen." - Pauline van der Meer Mohr, Voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam

Auteur:

Inge Nuijten

Inge Nuijten is gepromoveerd op dienend-leiderschap. Vanuit Redpoint Company geeft zij wetenschappelijk gefundeerd advies en training op het gebied van dienend-leiderschap en prestatiepsychologie.