Assortimentsaanpassing

Online cursus Assortimentsaanpassing

In deze korte online cursus krijg je zakelijke achtergrondinformatie over hoe lang een product meegaat en leer je wat de beste manieren zijn om je assortiment aan te passen. Zo ben je in staat om je assortiment aantrekkelijk en actueel te houden. 

Hoe houd je als aanbieder van goederen en/of diensten de hypes van de dag bij? Mis je nog een paar eenvoudige handvatten om op een slimme manier om te gaan met de doorlooptijd van de spullen die jij aanbiedt? In deze korte online cursus leer je wat de beste manieren zijn om je assortiment aan te passen. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Assortimentsaanpassing' leer je hoe je jouw assortiment actueel en aantrekkelijk kunt houden.  

Wat kan of ken je na de cursus

  • Snel inspelen op verandering door wijzigen assortiment
  • Kennis van de levenscyclus van een product
  • Je weet wat van belang is bij sanering en uitbreiding van je assortiment
  • Toepassen van begrippen als winkelformule, doelgroep, concurrentie, marge en prijs

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Assortimentsaanpassing' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit zijn of haar vak betrokken is bij het maken van keuzes over de samenstelling van een (winkel)assortiment. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Assortimentsaanpassing' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdracht, Stappenplan, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Assortimentsaanpassing' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!