Begroten omzet

Online cursus Begroten omzet

Begroten omzet | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Wat is het verschil tussen omzet en consumentenomzet? Wat is omzet eigenlijk en hoe verhoudt die zich tot opbrengst, winst, uitgaven en kosten? Tijd om je kennis te verdiepen, dan wel op te frissen? In de online cursus 'Begroten omzet' krijg je alles te zien en te horen wat je echt moet weten als je je zinvol wilt bezighouden met de omzet van je onderneming.

Doel van de cursus

De cursus 'Begroten omzet' geeft je zicht op de diverse soorten omzet. Zo snap je de grote lijnen, ook als je accountant of het administratiekantoor je veel werk uit handen neemt.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse soorten omzet
  • Kennis van begrippen als 'inkoopwaarde', 'bruto- en nettoomzet', 'bruto- en nettowinst' en de betekenis van 'btw' voor jouw begroting
  • Maken van verschillende soorten omzetbegroting (vanuit kosten, historie of markt)
  • Kennis van begrippen als 'break-even', 'dagelijkse benodigdheden' en 'marktpotentieel'

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Begroten omzet' duurt ongeveer 6 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die inzicht wil hebben en houden in de omzet van zijn of haar onderneming. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Begroten omzet' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Voorbeelduitwerkingen, Voorbeelden netto-omzet en veiligheidsmarge, Toepassing break-evenmethodes, Rekenmethoden break-evenomzet, Btw-berekening, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Begroten omzet' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!