Efficiënt voorraadbeheer

Online cursus Efficiënt voorraadbeheer

Wil je het voorraadbeheer binnen jouw bedrijf optimaliseren? Dan is de online training ''Efficiënt voorraadbeheer' precies wat je nodig hebt. Je leert onder andere meer over de ABC-analyse waarmee je jouw voorraad op een logische manier kunt indelen.

Als je voor je bedrijf een voorraad moet bijhouden, komt het vooral op coördineren aan. Misschien heb je al ontdekt dat het beheren van een voorraad zo z'n eigen regels en wetmatigheden heeft. Wil je het voorraadbeheer binnen jouw bedrijf optimaliseren? Dan biedt deze online training daarvoor de tools. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Efficiënt voorraadbeheer' leert je hoe je het voorraadbeheer binnen jouw bedrijf beter kunt laten verlopen. 

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Efficiënt voorraadbeheer' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Je voorraad op een logische manier indelen in artikelklassen en omzetgroepen (via ABC-analyse)
  • Voeren van voorraadadministratie
  • Kennis van begrippen als 'bijboeken', 'afboeken', 'omzetsnelheid', 'omzetduur',  'seizoensinvloeden'
  • Omgaan met derving
  • Toepassen van diverse bestelsystemen (op basis van 'bestelgrootte' en 'bestelmoment')

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen met een onderneming waar het aanhouden van een voorraad van belang is voor het verdienen van geld. Ook voor medewerkers die  betrokken zijn bij voorraadbeheer binnen een bedrijf zullen veel aan deze online training hebben. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Coördineren, Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Efficiënt voorraadbeheer' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsvragen, Stappenplan, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Efficiënt voorraadbeheer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!