Microsoft Word Basis

Online cursus Microsoft Word Basis

In de online cursus 'Microsoft Word basis' leer je de volledige basis van Microsoft Word goed kennen, zodat je snel en slim kan werken met het programma. Je leert o.a. opmaken, sneltoetsen en functies beter gebruiken. Met deze handigheden ben je veel productiever op je werk.

Heel veel mensen werken regelmatig of zelfs dagelijks met het succesvolle programma Word. Het is al jaar en dag de meest gebruikte tekstverwerker wereldwijd en toch kennen maar weinig mensen alle basisfuncties echt goed. Dat is zonde omdat je veel productiever kunt zijn als je de basisfuncties beter kent.

Let op: Om deze cursus optimaal te kunnen volgen, dien je zelf te beschikken over de juiste software.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Microsoft Word basis' leer je de volledige basis van Microsoft Word goed kennen, zodat je snel en slim kan werken met het programma. Je leert o.a. opmaken, sneltoetsen en functies beter gebruiken. Met deze handigheden ben je veel productiever op je werk.

Microsoft Word Basis vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Het leertraject verbetert innovatieve- en analytische vaardigheden. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden.  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Gebruiken van lint, werkbalken en tabbladen
  • Tekst typen en bewerken
  • Een alinea aanpassen
  • Stijlen, thema's en afbeeldingen toevoegen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Word Basis' duurt ongeveer 14 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is perfect geschikt als je al werkt met Microsoft Word, maar het gevoel hebt dat het efficiënter kan. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: analytisch vermogen, duidelijke doelen stellen, bijstellen van plannen en doelstellingen, tijd indelen, prioriteiten stellen, voortgang evalueren, informatie verwerken.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft Word Basis' bestaat uit: online instructie, video-ondersteuning, e-book, tools voor sneltoetsen, samenvatting en aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: praktijkopdrachten, verrijkingsopdrachten en een hard-copy workshopreader.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 5 modules. 

Toetsing

De cursus 'Microsoft Word Basis' wordt aan het eind van elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaan uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Schriftelijke vaardigheid