Microsoft PowerPoint Expert

Online cursus Microsoft PowerPoint Expert

Na het volgen van de training heb je een goed beeld van de mogelijkheden van PowerPoint en leer je met dit programma een professionele presentatie te maken. 

Jezelf en je bedrijf goed presenteren is belangrijk. Een mooie en duidelijke presentatie versterkt hierbij je verhaal. Powerpoint is wereldwijd het meest gebruikte programma voor het maken van presentaties. Leer in de cursus Microsoft Powerpoint Expert hoe je professionele presentaties kunt maken.

Maak kennis met alle tools waarover het programma beschikt. Leer hoe je tekst, vormen, tabellen, grafieken, media, geluid en animaties kunt toevoegen om je presentatie zo dynamisch mogelijk te maken.

Let op: Om deze cursus optimaal te kunnen volgen, dien je zelf te beschikken over de juiste software.

Doel van de cursus

Na het volgen van de training heb je een goed beeld van de mogelijkheden van PowerPoint en leer je met dit programma een professionele presentatie te maken. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Maken van PowerPoint presentatievoorbereidingen met o.a. notities en verborgen dia's 
  • Toepassen van koppelingen (hyperlinks)
  • Gebruiken van SmartArt
  • Inzetten van symbolen en vergelijkingen 
  • Opnemen of presenteren van jouw presentatie via de Office-presentatieservice

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Microsoft Powerpoint Expert' duurt ongeveer 14 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 16 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: analyseren, duidelijke doelen stellen, bijstellen van plannen en doelstellingen, tijd indelen, prioriteiten stellen, voortgang evalueren, informatie verwerken.

Lesmaterialen

De cursus 'Microsoft PowerPoint Expert' bestaat uit: Online instructie, Video-ondersteuning, E-book, Tools voor sneltoetsen, Samenvatting en Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten en Verrijkingsopdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 5 modules. 

Toetsing

De cursus 'Microsoft PowerPoint Expert' wordt aan het eind van elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaan uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!