Microsoft Excel Expert

Online cursus Microsoft Excel Expert

Deze cursus is dan ook bedoeld voor mensen die al redelijk tot veel kennis van Excel hebben en meer de diepte in willen gaan over o.a. sorteren, filteren, draaitabellen maken, werken met formules, blokkeren van cellen en verticaal zoeken.

In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Excel hét spreadsheetprogramma. Beheersing van dit programma is dan ook bij veel banen een vereiste. Kennis van Excel is tevens uitermate geschikt voor het bewerken en bijhouden van financiële bedrijfsgegevens.

Deze cursus is dan ook bedoeld voor mensen die al redelijk tot veel kennis van Excel hebben en meer de diepte in willen gaan over o.a. sorteren, filteren, draaitabellen maken, werken met formules, blokkeren van cellen en verticaal zoeken. Met de cursus Microsoft Excel Expert leer je op een professionele wijze dit spreadsheetprogramma te gebruiken; niet slechts als veredelde rekenmachine, maar als een enorm veelzijdig pakket met ongekende mogelijkheden zoals het maken van grafieken, budgets, diagrammen en databases.

Deze cursus vergroot jouw algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. De cursus verbetert jouw innovatie- en analytische vaardigheden. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

 

Speciale aanbieding voor onze cursisten: 

In samenwerking met een van onze opleiders is er voor onze cursisten de unieke mogelijkheid om de meest actuele, officiele licentie aan te schaffen. Alle licenties zijn levenslang geldig dus geen maand/ jaar abonnement. Voobeelden: 

  • Microsoft Office 2021 Professional voor Windows voor slechts € 39,95
  • Microsoft Office 2021 Home and Business voor Mac voor slechts €49,95

Bekijk HIER alle licenties  (gebruik de code QW334R voor extra 10% korting)

 

Doel van de cursus

In de online training 'Excel Expert' leer je stap voor stap hoe je o.a. formules, functies, draaitabellen, grafieken en tabellen maakt.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wijzigen van celeigenschappen op verschillende manieren, zoals sorteren en filteren;
  • werken met reeksen;
  • Maken van draaitabellen voor een verfijnde dataweergave;
  • Werken met ‘Formules’ en werken met het toepassen van vooraf gedefinieerde formules;
  • Verzamelen, bewerken en presenteren van cijfermatige informatie in een voor de doelgroep inzichtelijke vorm;
  • Bedienen van data-invoermiddelen.

Duur en studiebelasting

De cursus 'Microsoft Excel Expert' duurt ongeveer 12 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: analyseren, duidelijke doelen stellen, bijstellen van plannen en doelstellingen, tijd indelen, prioriteiten stellen, voortgang evalueren, Informatie verwerken.

Lesmaterialen

De cursus 'Excel Expert' bestaat uit: Online instructie, Video-ondersteuning, E-book, Tools voor sneltoetsen, Samenvatting en Aanbevolen aanpak. Aanvullend lesmateriaal: Praktijkopdrachten, Verrijkingsopdrachten en een Hard-copy workshopreader.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van elke module is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

De cursus 'Excel Expert' wordt aan het eind van elke module afgesloten met een eindtoets. De eindtoetsen bestaan uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!